15 Ιαν 2010

Βιάζεται κανείς;;;

Η επεξεργασία λύσεων αναμόρφωσης του ΣΕΠΕ θα έχει διάρκεια ένα χρόνο

Πηγή: Express.gr 15/01/10-10:10

EΩΣ το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να είναι έτοιμο το πόρισμα της επιτροπής για τις εργασιακές σχέσεις, συμπεριλαμβανομένων και των προτάσεων για την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. Συγκεκριμένα, χθες η Επιτροπή, υπό τον καθηγητή Ιωάννη Κουκιάδη, συζήτησε μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αναβάθμιση του ΣΕΠΕ, εκτιμώντας ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την αξιολόγηση και διατύπωση του προβλήματος, αλλά και τον προσδιορισμό πιθανών λύσεων. Οι προτάσεις που συζητήθηκαν αφορούν την επίβλεψη, τον έλεγχο εφαρμογής των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας και την κωδικοποίηση της σχετικής νομοθεσίας.

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, τα μέλη της επιτροπής συζήτησαν για τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων, δηλαδή ενός μητρώου που θα περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία και θα χρησιμεύει για την έρευνα, ανακάλυψη και δίωξη των περιπτώσεων παράβασης της εργατικής νομοθεσίας και παράνομης απασχόλησης. Σκοπός της ηλεκτρονικής βάσης θα είναι ο καλύτερος έλεγχος της αγοράς εργασίας.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, εμπειρογνωμόνων για τις εργασιακές σχέσεις, Ιωάννης Κουκιάδης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι για την ενίσχυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) ως προς τη μηχανοργάνωση και τη διασύνδεση με τα ασφαλιστικά ταμεία, θα χρειαστεί ένα έτος!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν εχουμε προβλημα, να διαρκεσει και ενα ετος....μη τα κανουν ομως σαν τα μουτρα τους!

ελπιζω οι αλλαγες να ειναι σοβαρες, και οχι προχειροδουλειες,,,να συμβαλουν θετικα στην αναβαθμιση τους ΣΕΠΕ και οχι να μας δημιουργησουν νεα προβληματα

venceremos

Ανώνυμος είπε...

Εκτίμηση ...... από εκτιμήσεις και απόψεις έχουμε ου!!!!! στην πράξη κολάει το θέμα
να δούμε πράξη θέλουμε
όλα τα άλλα περιτά