27 Ιαν 2010

Εξοδα κίνησης

Διαβάζουμε διάφορα για περικοπές επιδομάτων για σταμάτημα της πληρωμής των εξόδων κίνησης κλπ. Βέβαια όλα αυτά είναι προς το παρών εξαγγελίες ….. λόγια. Δεν υπάρχει κάποιο νομοθέτημα σχετικό ώστε όλοι να ξέρουμε το τι πρόκειται να γίνει. Όλοι ξέρουμε – φοβόμαστε όμως ότι και η πράξη δεν είναι μακριά.




Όμως δεν θα κλάψουμε, θα διεκδικήσουμε…. Ήδη η ΑΔΕΔΥ και οι εφοριακοί έχουν εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 10 και 17 Φεβρουαρίου. Ας μπούμε κ εμείς στο χορό της διεκδίκησης. Μόνο με τον τρόπο αυτό έχουμε ελπίδα.
Όλοι μας ξέρουμε ότι εμείς σαν επιθεωρητές παίρνουμε από τα μικρότερα επιδόματα. Τα διεκδικήσαμε δυναμικά αγωνιστήκαμε για την θεσμοθέτησή τους την και δεν έχουμε κλείσει ακόμα ένα χρόνο από την πρώτη ημερομηνία καταβολής τους. Αλλά και τα μικρά κόβονται και αυτά που για άλλους μπορεί να είναι και λίγα θα λείψουν από τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό.
Καλά εννοείται ότι η ΑΠ που πρωτοστάτησε και στην διεκδίκηση των επιδομάτων είναι καθέτως αντίθετη με τη διακοπή καταβολής τους. Όταν κάποτε μιλούσαμε για, γράφαμε για, διεκδικούσαμε ελεγκτικό επίδομα κάποιοι γελούσαν. Θεωρούσαν το «ελεγκτικό επίδομα» το πιο σύντομο ανέκδοτο του ΣΕΠΕ. Ε τώρα δεν το χαρίζουμε ……… Ελπίζω όλοι να έχουμε πάρει το μάθημά μας από τις τελευταίες κινητοποιήσεις.

6 σχόλια:

ΔΦ είπε...

Συμφωνώ απόλυτα. Το προσχέδιο του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις, όπως δόθηκε χθές 26/1/10 στη δημοσιότητα από τον Υπουργό, μπορείτε να δείτε εδώ: http://s.enet.gr/resources/article-files/prosxedio-nomoy-26-1-10.pdf. Επισημαίνω ιδιαίτερα την "κερκόπορτα" που αφήνει ανοικτή το άρθρο 2 παρ. 11. Ως κοινωνικός επιθεωρητής εργασίας δεν μπορώ να διανοηθώ τι θα ελέγχουμε πλέον. Ο εργοδότης θα εξακολουθήσει να εισφοροδιαφεύγει δηλώνοντας τον εργαζόμενο για 1 ώρα την ημέρα. Αν τυχόν εντοπίσουμε τον εργαζόμενο σε έλεγχο να απασχολείται άλλη ώρα (μία, δύο, τρεις.. ώρες μετά, απόγευμα αντί για πρωί κλπ., δε θα υπάρχει πλέον παράβαση ως προς το ωράριο χάρη στην επίκληση "ανάγκης για πρόσθετη εργασία";

Ανώνυμος είπε...

δεν νομιζω φιλη pasta οτι πρεπει να κατεβουμε στον αγωνα,,,,,ακομα,,,,χωρις να παμε να μιλησουμε πρωτα ,,,,και να δουμε τις απαντησεις σε αυτα που διεκδικουμε....

εαν παρουμε απαντησεις μη ικανοποιητικες, τοτε να ξεκινησουμε σοβαρους αγωνες,,,με οτι μεσα διαθετουμε,,,ακομα και διακοπη των ελεγχων,,,ο καθενας πολεμαει με οτι οπλα διαθετει,,,



φιλε ΔΦ θετεις σοβαρα προβληματα που πρεπει να λαβουν υποψιν τους οι απο πανω μας για το σχεδιασμο της δρασης του ΣΕΠΕ,,,,ελπιζω να τα λαβουν υποψιν τους και να δωσουν απαντησεις

δε θελω να δω το μπαλακι παλι να πεφτει σε εμας,,,, να βγαλουμε εμεις το φιδι απο την τρυπα

venceremos

Ανώνυμος είπε...

Για να ενημερώνομαστε όλοι με ακρίβεια παραθέτω το κείμενο της ΥΑ από το site του Υπ. Οικονομικών

http://www.mnec.gr/el/press_office/DeltiaTypou/articles/article1227.html

Ανώνυμος είπε...

Sorry, το σωστό link είναι αυτό:

http://www.mnec.gr/export/sites/mnec/el/press_office/DeltiaTypou/Documents/2010_01_25_apofash.pdf

Ανώνυμος είπε...

Για να διαβάσουμε και αυτό....
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=28/01/2010&id=126080
"Σε αναδρομική περικοπή των πρόσθετων παροχών προς τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα θα προχωρήσει από τον Φεβρουάριο η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του Ελληνα υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σε γερμανική εφημερίδα.
Σε συνέντευξή του στη χθεσινή «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε» με τίτλο «Η Ελλάδα είναι το πρώτο σοβαρό τεστ για την ευρωζώνη», ο κ. Παπακωνσταντίνου τονίζει ότι «τον Φεβρουάριο θα παρουσιαστεί νομοσχέδιο για αναδρομικές περικοπές πρόσθετων παροχών (όπως επιδόματα) για τους απασχολούμενους στον δημόσιο τομέα, ενώ δεν θα χορηγηθεί αύξηση σε μισθούς μεγαλύτερους των 2.000 ευρώ».

Σε ερώτηση για το ποιες είναι οι επιπτώσεις της ελληνικής περίπτωσης στο ευρώ, ο Ελληνας υπουργός απάντησε: «Δεν υπήρχε τρόπος αποφυγής τέτοιας κρίσης στην ευρωζώνη. Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό τεστ για την ευρωζώνη. Τόσο όσους πιστεύουν πως ο θεσμός του ευρώ δεν λειτουργεί όσο και τις χώρες που φοβούνται τη χαλάρωση της οικονομικής πειθαρχίας, διαβεβαιώνουμε ότι έχουμε σκοπό να εφαρμόσουμε πολιτική οικονομικής πειθαρχίας».

Οσον γιά την επανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας, ο κ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα: «Εχουμε προετοιμάσει πρόταση που εστάλη σε Eurostat, Κομισιόν και ΕΚΤ για την πλήρη λειτουργική και θεσμική ανεξαρτησία της στατιστικής υπηρεσίας. Επίσης θα ιδρύσουμε μια ανεξάρτητη επιτροπή που θα ελέγχει τα στοιχεία του υπουργείου και θα ψηφίσουμε νόμο για τους κανόνες της οικονομικής πολιτικής»."

Kon

viernes είπε...

'Εχουμε μπερδέψει δύο θέματα εδώ. Εγώ θα μιλήσω για το πρώτο,δηλαδή τις νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις. Οι παρεμβάσεις που προβλέπει είναι πολύ σημαντικές και θα πρέπει και σαν παράταξη να πάρουμε θέση.