22 Ιαν 2010

Απάντηση στην Επιστολή του ειδικού

Κύριε ειδικέ,

η Αυτόνομη Πρωτοβουλία σας ευχαριστεί για την επιστολή σας καθώς και για την αποστολή των αποτελεσμάτων του ερωτηματολογίου, τα οποία και θα δημοσιεύσουμε άμεσα στο blog μας, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι, και όσοι άλλοι ενδιαφερόμενοι, για τις απαντήσεις των υπαλλήλων που συμμετείχαν στην όλη διαδικασία. Είναι αλήθεια ότι στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει παρόμοια ανταπόκριση οπότε, ακολουθώντας τη συμβουλή σας, θα είμαστε όσο πιο ήρεμοι μπορούμε.
Χαιρόμαστε που ενημερώνεστε από το blog που διατηρεί η Αυτόνομη Πρωτοβουλία εδώ και τρία περίπου χρόνια, καθώς μέσω αυτού θα σας δοθεί η ευκαιρία να διαβάσετε κάποιες «διαφορετικές» απόψεις και σκέψεις συναδέλφων, οι οποίες σίγουρα δεν θα έφταναν σε σας αν η επικοινωνία με τους υπαλλήλους γινόταν αποκλειστικά και μόνο μέσα από ερωτηματολόγια - στα οποία ουσιαστικά αυτός που τα συμπληρώνει απαντάει σε προκαθορισμένα ερωτήματα, χωρίς να εκφράζει απόψεις που δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτά. Οπότε πολύ σοφά πράττετε και λαμβάνετε υπόψη και αυτόν τον τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας, παρόλο που δεν φαίνεται να τον εκτιμάτε τόσο πολύ, αν συμπεράναμε σωστά από το ύφος της επιστολής σας.
Ωστόσο θα θέλαμε να διευκρινίσουμε δυο-τρία πράγματα προκειμένου να εκλείψει κάθε εσφαλμένη εντύπωση είτε περί ανωνυμίας είτε περί ευθύνης της Α.Π. για όποια σχόλια, δεδομένου ότι απευθύνεστε σε μας για τα σχόλια αυτά.
Η Α.Π., όπως μάλλον γνωρίζετε, είναι μια συνδικαλιστική οργάνωση η οποία εκπροσωπεί υπαλλήλους στο Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας. Στα πλαίσια μιας ευρύτερης δημοκρατικής αντίληψης περί ενίσχυσης των συμμετοχικών διαδικασιών και του ανοιχτού διαλόγου, δημιούργησε το συγκεκριμένο blog προκειμένου να αποτελέσει μέσο έκφρασης και αμφίδρομης επικοινωνίας των συναδέλφων, με αφορμή θέματα που επιλέγονται ή κείμενα που συντάσσονται από τους εκπρόσωπους της Α.Π., οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι του διαδικτυακού αυτού χώρου. Τα βασικά κείμενα, το περιεχόμενο των οποίων σχολιάζουν οι επισκέπτες του blog, εκφράζουν λοιπόν απόψεις και σκέψεις των εκπροσώπων της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας.
Δεδομένου του γεγονότος ότι η Α.Π. στις τελευταίες εκλογές εκπροσωπήθηκε επίσημα από οχτώ υπαλλήλους του Σ.ΕΠ.Ε., τα ονόματα των οποίων είναι γνωστά στην πλειοψηφία των συναδέλφων, δεν θα ήταν δύσκολο σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο να μάθει τα ονόματά μας, ώστε να καταλάβει ποιών απόψεις εκφράζουν τα εν λόγω κείμενα. Οι εκπρόσωποι της Α.Π. τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο έχουμε το θάρρος της άποψής μας και δεν θα θέλαμε σε κανέναν, όσο κακά πληροφορημένος και αν είναι, να δημιουργηθεί η εντύπωση περί δήθεν ανάρτησης ανώνυμων δημοσιευμάτων.
Είναι αυτονόητο βέβαια πως όποια σχόλια γίνονται πάνω στα δημοσιεύματα αυτά σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν απόψεις κανενός άλλου πέραν του ανώνυμου ή επώνυμου (σπάνια) συντάκτη τους. Η Α.Π. σε καμία περίπτωση δεν θα λογόκρινε συναδέλφους που θα ήθελαν να εκφράσουν οποιαδήποτε άποψη, όσο ακραία και αν φαίνεται σε ορισμένους, ή ένσταση πάνω σε θέματα που αφορούν όλους μας. Ακόμα και σε αυτό το θέμα πάντως η Α.Π. έχει ξεκαθαρίσει σαφώς ότι σχόλια που προσβάλλουν άμεσα ή έμμεσα συγκεκριμένα πρόσωπα θα αφαιρούνται.
Σε αυτά τα πλαίσια επομένως μάλλον περιττή φαντάζει η χορήγηση άδειας από οποιονδήποτε από εμάς για να συνεχίσουν το σχολιασμό όσοι συνάδελφοι διαθέτουν τον ελεύθερο χρόνο να το κάνουν.
Ελπίζουμε να διευκρινίστηκαν ορισμένα επίμαχα θέματα όσον αφορά στο blog της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας.
Εννοείται ότι είμαστε πάντα διαθέσιμοι και θα χαρούμε πολύ για οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία ώστε να δημοσιεύονται άμεσα θέματα που αφορούν γενικότερα την υπηρεσία μας (με τη δυνατότητα σχόλιων και δημόσιας κριτικής πάντοτε).

Δεν υπάρχουν σχόλια: