15 Οκτ 2015

Πρακτικά ΔΣ Τρίτης 6 Οκτωβρίου 2015

Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου η πρώτη μετά την συγκρότηση σε σώμα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν τα ακόλουθα:

1.Οικονομική ενημέρωση
2.Αναμόρφωση του διεκδικητικού πλαισίου
3.Παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες
4.Λοιπά θέματα


Η ΑΡΣΥ είχε υποβάλει από τις 25/9/2015 αίτημα για συζήτηση επί των παρακάτω θεμάτων:

1) Ενημέρωση σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Συλλόγου
2) Καθορισμός διαδικασίας και χρονοδιαγράμματος για την αναμόρφωση του Καταστατικού του Συλλόγου
3) Αίτημα για συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα του Σ.ΕΠ.Ε με θέματα, όπως: α) Νομική κάλυψη άσκησης ελεγκτικού έργου στο Σ.ΕΠ.Ε. β) Αντιμετώπιση της υποστελέχωσης του ΣΕΠΕ και ειδικά Τμημάτων αιχμής όπως π.χ Περιστέρι, Ελευσίνα, Ανοιξης κ.α γ) Πρόταση για ορθολογική κατανομής των συναδέλφων της Κ.Υ στα συνεργεία ελέγχου των Τμημάτων της Αττικής
4) Μεταστέγαση Γ.Γ. Πρόνοιας και ΚΥ Σ.ΕΠ.Ε.
5) Πλήρη αξιοποίηση των υπαλλήλων κατηγορίας ΙΔΑΧ στην Επιθεώρηση Εργασίας και στα συνεργεία ελέγχου.
6) Δημιουργία μόνιμου μηχανισμού κοινωνικής αλληλεγγύης του Συλλόγου μας ώστε να διοργανώνουμε και να συμμετέχουμε σε δράσεις αλληλεγγύης και σε συνεργασία με άλλους φορείς. Ενδεικτικά, θα μπορούσε να καθιερωθεί ένα μόνιμο σημείο συλλογής τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης κτλ τα οποία σε τακτά χρονικά διαστήματα θα προσφέρονταν σε φορείς και πληθυσμιακές ομάδες που έχουν ανάγκη.
7) Επαναφορά των συναδέλφων που υπηρετούν στην ΕΥΔ ΕΠΑΝΑΔ και την ΕΥΣΕΚΤ σε συνεργεία ελέγχου του ΣΕΠΕ
8) Πρόταση για νέο δικαιότερο σύστημα ορισμού των μελών των Τοπικών Διοικητικών Επιτροπών ΙΚΑ.
9) Αλλαγή του συστήματος ορισμού υπευθύνων λογαριασμού ώστε να κατανέμεται δίκαια ο φόρτος εργασίας μεταξύ των συναδέλφων

Αναλυτικά, τα όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν ανά θέμα:


  1. Οικονομικά. Παρουσιάστηκε από την Ταμία Ιωάννα Κομποτιάτη η οικονομική κατάσταση του συλλόγου και εγκρίθηκαν από τα μέλη οι δαπάνες για το διάστημα Ιούνιος-Σεπτέμβριος 2015.  Αποφασίστηκε η επανέναρξη εξέτασης αιτήσεων για χρηματικές διευκολύνσεις και εγκρίθηκε αίτηση συναδέλφου που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Αποφασίστηκε η αναπροσαρμογή του δώρου γάμου σε 150€. Από την ΑΡΣΥ ζητήθηκε να υπάρχει τακτική ενημέρωση σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Συλλόγου και να δίνονται τα σχετικά στοιχεία στα μέλη πριν τις συνεδριάσεις του ΔΣ. Συμφωνήθηκε να γίνει μια ειδική συνεδρίαση του ΔΣ για τα οικονομικά και ειδικά για να συζητηθούν προτάσεις εξεύρεσης πόρων εκτός των συνδρομών.
  2. Διεκδικητικό πλαίσιο. Σύμφωνα με την διαδικασία που αποφασίστηκε στην Κοινή Σύσκεψη Ομοσπονδίας και Συλλόγων, ο Σύλλογος θα πρέπει να υποβάλλει στην ΟΣΥΠΕ το διεκδικητικό του πλαίσιο ώστε να προωθηθεί στην πολιτική ηγεσία. Έγινε διεξοδική συζήτηση επί του διεκδικητικού πλαισίου που είχε διαμορφωθεί τον Απρίλιο του 2015. Η ΑΡΣΥ κατέθεσε γραπτώς αναλυτικές προτάσεις (δείτε εδώ), πολλές από τις οποίες συμπεριλήφθηκαν στο τελικό κείμενο που διαβιβάστηκε στην Ομοσπονδία. Δείτε εδώ την σχετική Ανακοίνωση του Συλλόγου. Θα επιδιωχθούν συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία ώστε να διερευνηθούν οι διαθέσεις της επί των συγκεκριμένων θεμάτων.
  3. Ενίσχυση των προσφύγων. Κοινός τόπος όλων των παρατάξεων είναι ότι και ο Σύλλογος μας σε συντονισμό με τα υπόλοιπα Σωματεία και την Ομοσπονδία θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία αλληλεγγύης για την ενίσχυση των προσφύγων που διαμένουν στην χώρα μας. Συζητήθηκαν οι τρόποι υλοποίησης αυτής της πρωτοβουλίας. Θέση της ΑΡΣΥ είναι ότι θα πρέπει να αφορά συγκέντρωση χρήσιμων ειδών πρώτης ανάγκης από τους συναδέλφους (και όχι χορήγηση ενός χρηματικού ποσού) και αν είναι δυνατόν η παράδοση της βοήθειας απευθείας από αντιπροσωπεία του ΔΣ και όσων συναδέλφων επιθυμούν στα σημεία που έχουν καταλύσει πρόσφυγες. Επίσης, θα πρέπει μέσω της Ανακοίνωσης του Συλλόγου μας να καταδεικνύονται οι λόγοι για τους οποίους αυτοί οι άνθρωποι ταλαιπωρούνται και να στηλιτεύονται οι υπεύθυνοι αυτής της ανθρωπιστικής καταστροφής. Τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί σχετική Ανακοίνωση του Συλλόγου.
  4. Εκτός ημερησίας Διάταξης τέθηκε από το μέλος του ΔΣ Ηλία Κιούλο (ΠΑΣΚ) το ζήτημα της μετακίνησης της κας Δεδούλη από τη θέση της Προϊσταμένης Γενικής Δ/νσης Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε αντίστοιχη της Γενικής Δ/νσης Πρόνοιας. Ζητήθηκε από τα μέλη του Συλλόγου να εκφραστεί με Ανακοίνωση η καταδίκη αυτής της ενέργειας. Από την ΑΡΣΥ τέθηκε ως προϋπόθεση να καταγγελθεί εν γένει η πρακτικές με τις όποιες καλύπτονται οι θέσεις ευθύνης τα τελευταία έτη και να μνημονευτούν όλες οι αντίστοιχες περιπτώσεις. Τελικά, ο Σύλλογος δεν εξέδωσε Ανακοίνωση και το θέμα παραπέμφθηκε στην Ομοσπονδία. Δείτε εδώ το σχετικό Δελτίο Τύπου της ΟΣΥΠΕ και την θέση της ΑΡΣΥ.
  5. Από την ΑΡΣΥ τέθηκε το ζήτημα της συμπαράστασης στους απεργούς Διοικητικούς Υπαλλήλους των Πανεπιστημίων που διώκονται δικαστικά. Το θέμα παραπέμφθηκε στην ΟΣΥΠΕ η οποία εξέδωσε σχετική Ανακοίνωση.
  6. Τέλος, επισημάνθηκε από την ΑΡΣΥ η αναγκαιότητα να συζητηθούν σύντομα στο ΔΣ σημαντικά ζητήματα με προεξάρχον το ζήτημα του εκσυγχρονισμού του Καταστατικού του Συλλόγου. Για το συγκεκριμένο θέμα, δυστυχώς δεν φάνηκε να υπάρχει διάθεση άμεσης ενασχόλησης από τις άλλες παρατάξεις. Θέσαμε και το θέμα της επαναφοράς στα συνεργεία ελέγχου των αποσπασμένων υπαλλήλων στο ΕΠΑΝΑΔ και την ΕΥΣΕΚΤ. Η Πρόεδρος μας ενημέρωσε ότι σε άτυπες επαφές που είχε με υπηρεσιακά στελέχη το ενδεχόμενο αυτό αποκλείστηκε. Από πλευράς ΑΡΣΥ, θα επιδιώξουμε το συγκεκριμένο θέμα να τεθεί προς συζήτηση στις επικείμενες συναντήσεις των συνδικαλιστικών μας φορέων με την πολιτική ηγεσία.
  7. Αποφασίστηκε να διεξαχθεί η επόμενη εθελοντική αιμοδοσία στις 11/11/2015. Είναι αναγκαία η συμμετοχή όλων μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι θα γίνει με αυτούς που πήραν δάνεια από τον σύλλογο και δεν πλήρωσαν και ουτε θα πληρώσουν.
Ακούσαμε για κάποιους πονηρούς που δεν επιστρέφουν τα δάνεια. Αν είναι αλήθεια να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα.