12 Οκτ 2015

Ανακοίνωση ΟΣΥΠΕ σχετικά με την δίκη των απεργών των Πανεπιστημίων

Παραθέτουμε την Ανακοίνωση της Ο.Σ.ΥΠ.Ε κατόπιν σχετικής πρότασης της ΑΡΣΥ για την δίκη διοικητικών υπαλλήλων (μεταξύ τους και συνδικαλιστές) απεργών από τα Πανεπιστήμια.
Η δίκη είχε οριστεί για σήμερα το μεσημέρι.
Σχετική ενημέρωση εδώ

Αθήνα 9 Οκτωβρίου 2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει τη συμπαράστασή της και την αλληλεγγύη της στους εκπροσώπους των Συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού και ΙΔΑΧ – ΙΔΟΧ ΕΜΠ, καθώς και στους εκπροσώπους των Συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ και του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που παραπέμπονται σε δίκη τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 διωκόμενοι για τον αποφασιστικό τους αγώνα ενάντια στα μνημονιακά σχέδια για απολύσεις και περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δημοσίου.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων βρέθηκαν στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών από την εποχή της πολύμηνης απεργίας τους και κατηγορούνται γιατί υπερασπίστηκαν με σθένος το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία και το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων.

Καταγγέλλουμε τις συνεχιζόμενες διώξεις εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων που έχουν ως στόχο την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας και την ποινικοποίηση του ελεύθερου φρονήματος των εργαζομένων. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια Ευελπίδων τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 9:00π.μ.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η δίκη των 14 απεργών των ΑΕΙ αναβλήθηκε. Για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής της θα ενημερωθούμε όταν αυτή οριστεί.

Σήμερα, Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στα δικαστήρια, στην οποία πέραν των απεργών των ΑΕΙ, παραβρέθηκαν πολλοί αλληλέγγυοι, συνάδελφοι από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, φοιτητές, μέλη ΔΕΠ, κ.α.