14 Οκτ 2015

Ενημέρωση από Σύσκεψη Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων-ΑΔΕΔΥ 8/10/2015

Στην Κοινή Σύσκεψη Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων Σωματείων που οργάνωσε η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 8/10/2015 με θέμα «Προετοιμασία απεργιακών κινητοποιήσεων για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών» συμμετείχαν εκπρόσωποι αρκετών "βασικών" Ομοσπονδιών (ΔΟΕ,ΟΛΜΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Υπουργείο Εσωτερικών, ΠΟΕ-ΔΟΥ κ.α). 

Από την ΟΣΥΠΕ συμμετείχαν οι Κιούλος, Σταθοπούλου και Τρωιάννος και από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας οι Μποσινάκος, Πέντας.

Κοινός τόπος των τοποθετήσεων η ανάγκη οργάνωσης απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που αναμένεται να ψηφιστούν εντός του επόμενου διμήνου. Υπήρχαν διαφορετικές εκτιμήσεις σχετικά με το χρονικό σημείο στο οποίο θα πρέπει να οριστεί απεργιακή κινητοποίηση. Η πλειοψηφία προέκρινε την 12 Νοεμβρίου ενώ οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων-Συσπειρώσεων πρότειναν άμεση προκήρυξη απεργίας. Τις τελικές αποφάσεις θα πάρει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στις 19/10/2015. Από τους περισσότερους ομιλητές τονίστηκε ωστόσο η αναγκαιότητα σωστής οργάνωσης και προετοιμασίας των κινητοποιήσεων με ενημερωτικές και αποφασιστικές Συνελεύσεις, συλλαλητήρια, περιοδείες μελών της ΑΔΕΔΥ κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: