4 Οκτ 2015

Κοινή Συνεδρίαση Ο.Σ.ΥΠ.Ε και Πρωτοβάθμιων Συλλόγων

Την Πέμπτη 1/10 συνεδρίασαν από κοινού τα ΔΣ της Ομοσπονδίας και των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων του Υπουργείο μας (Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου, Σύλλογος ΓΓΚΑ, Σύλλογος ΜΤΠΥ).
Η θεματολογία αφορούσε: α) την εκτίμηση των τελευταίων εξελίξεων και τον τρόπο αντίδρασής μας στα επικείμενα νέα μέτρα και β) την προετοιμασία συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία.
Πραγματοποιήθηκε αναλυτική συζήτηση και τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΕ, οι πρόεδροι των Συλλόγων και εκπρόσωποι των παρατάξεων.

Οι αποφάσεις συνοψίζονται στα εξής:

α) Θα επικαιροποιηθεί το διεκδικητικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας που είχε υποβληθεί στην πολιτική ηγεσία την Άνοιξη του 2015. Την επόμενη εβδομάδα, τα ΔΣ των Συλλόγων θα υποβάλλουν τις προτάσεις τους στην ΟΣΥΠΕ ώστε να υποβληθεί εκ νέου στην πολιτική ηγεσία και να επιδιωχθεί συνάντηση.

β) Προτάθηκε να αναλάβουν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες του πολέμου στη Συρία. Η ΟΣΥΠΕ θα συντονίσει αυτές τις πρωτοβουλίες.

γ) Από την ΑΡΣΥ κατατέθηκε στην ΟΣΥΠΕ πρόταση για  Ψήφισμα Συμπαράστασης στους διωκόμενους απεργούς Διοικητικούς Υπάλληλους του ΕΚΠΑ. Δείτε τη σχετική πρόταση εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: