30 Οκτ 2015

Συνάντηση ΔΣ Συλλόγου με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΕΠΕ

Την Παρασκευή 16/10/2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του συλλόγου μας με τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ, κ.Σούκο.

Προηγήθηκε συνεδρίαση του ΔΣ προκειμένου να προετοιμαστεί η συνάντηση.

Στην δίωρη περίπου συζήτηση διατυπώθηκε από τα μέλη του ΔΣ το διεκδικητικό πλαίσιο του συλλόγου μας σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν το ΣΕΠΕ και ειδικότερα, μεταξύ άλλων:

  • Το θέμα της στελέχωσης των Υπηρεσιών του ΣΕΠΕ ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στο κρίσιμο έργο του
  • Το ζήτημα της ομαλής εισαγωγής του ΟΠΣ και της διαρκούς στήριξης-εκπαίδευσης των συναδέλφων σε αυτό
  • Το ζήτημα της νομικής θωράκισης των Επιθεωρητών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους
  • Το ζήτημα της διασφάλισης του εισοδήματος των υπαλλήλων ενόψει του νέου Μισθολογίου 

Ο Ειδικός Γραμματέας διαβεβαίωσε ότι θα επιδιώκει συνεχή διαβούλευση με τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων και προσπαθεί για την άμεση επίλυση προβλημάτων που αφορούν την καθημερινότητα των Επιθεωρητών Εργασίας.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένταση το πρωί στη Ναύπακτο, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε κλιμάκιο της επιθεώρησης εργασίας, σε τοπικό παζάρι, για ανασφάλιστους εργαζόμενους στους πάγκους των μικροπωλητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nafpaktianews.gr όταν πολίτες διαπίστωσαν ότι πραγματοποιούνται έλεγχοι, απευθύνθηκαν φραστικά προς τους υπαλλήλους της υπηρεσίες λέγοντας τους ότι δεν έχουν δουλειά να ελέγχουν φτωχούς ανθρώπους.

Μάλιστα, μια ηλικιωμένη σήκωσε το μπαστούνι της και επιχείρησε να επιτεθεί στους ελεγκτές.

Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση της αστυνομίας και οι έλεγχοι συνεχίσθηκαν κανονικά

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/297633/naupaktos-epithesi-apo-polites-se-klimakio-epitheorisis-ergasias/#ixzz3qF9wCGMl
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Τώρα για την γιαγιά τι να πω να γελάσω, να κλάψω δεν ξέρω... Κανένα δελτίο τύπου που να καταδικάζει το επεισόδιο ας γίνει από τον Σύλλογο έτσι... για τα προσχήματα...

Ανώνυμος είπε...

http://www.avgi.gr/article/5986630/asfalistiko-anazitisi-poron-metra-gia-tin-eisforodiafugi

Ασφαλιστικό: Αναζήτηση πόρων, μέτρα για την εισφοροδιαφυγή

Ασφαλιστικό: Αναζήτηση πόρων, μέτρα για την εισφοροδιαφυγή
Οι προτάσεις για χρηματοδοτική στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Γ. Κατρούγκαλου

Σε αναζήτηση νέων πόρων για τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας μελετώντας διάφορες προτάσεις που θα μπορούσαν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία αφενός να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό ενδεχόμενες μειώσεις συντάξεων, αφετέρου να αποτελέσουν μόνιμες πηγές χρηματοδότησης του συστήματος.

Επιπλέον στο επίκεντρο βρίσκεται και η αντιμετώπιση της ανασφάλιστης - αδήλωτης εργασίας καθώς και της πλημμελώς ασφαλισμένης εργασίας, με συνολική αναβάθμιση του σημερινού θεσμικού πλαισίου και της λειτουργίας των ελεγκτικών μηχανισμών. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και στοχευμένες νομοθετικές παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής, καθώς, όπως αποδεικνύουν και τα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), το πρόβλημα της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών προς τα ταμεία δεν δημιουργήθηκε στα χρόνια της κρίσης, αλλά είναι παλαιότερο και μάλιστα διαχρονικό.

Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται για την χρηματοδότηση των ταμείων περιλαμβάνονται: α) Καταβολή στα ασφαλιστικά ταμεία των εσόδων του ΣΕΠΕ από την επιβολή προστίμων για αδήλωτη - ανασφάλιστη εργασία.

Ποια είναι η θέση της ΑΡΣΥ και του Συλλόγου για αυτή την σκέψη; Δηλαδή χάνεται το ελάχιστο ποσό 20% που συντηρεί ακόμη και σήμερα τις Υπηρεσίες του ΣΕΠΕ για τρέχοντα ζητήματα, γραφικά, μελάνια, καθαριότητα κ.ο.κ. τώρα μάλιστα που θα αυξηθούν και οι ανάγκες λόγω ΟΠΣ και ΣΕΟΜ; Αναβάθμιση του ΣΕΠΕ θεωρεί η ΑΡΣΥ και ο Σύλλογος αυτή την σκέψη; Ερωτήματα ρητορικά ή θα υπάρξει η δέουσα απάντηση;