6 Οκτ 2015

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες της Συρίας

Η Αυτόνομη Ριζοσπαστική Συνεργασία Υπαλλήλων πήρε μέσα στον Αύγουστο πρωτοβουλία για την ενίσχυση των προσφύγων από τη Συρία που έχουν καταφύγει στη χώρα μας κυνηγημένοι από έναν άγριο και άδικο εμφύλιο πόλεμο που δυστυχώς υποδαυλίζεται και από τη Δύση.

Τις ημέρες του Αυγούστου, συγκεντρώσαμε αγαθά πρώτης ανάγκης και τα παραδώσαμε σε οργάνωση (Στέκι Μεταναστών) που συγκέντρωνε βοήθεια για όσους διέμεναν στον πρόχειρο καταυλισμό στο Πεδίο του Άρεως. 

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας όλους όσους ενίσχυσαν αυτή την προσπάθεια.

Δυστυχώς, το πρόβλημα εντείνεται καθημερινά και απαιτούνται νέες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης προκειμένου να αντιμετωπιστούν βασικές βιοτικές ανάγκες αυτών των ανθρώπων. Από την πλευρά μας, προτείναμε στα συλλογικά μας όργανα, την άμεση ανάληψη νέας συντονισμένης πρωτοβουλίας.

Ωστόσο, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι παράλληλα με την παροχή βοήθειας, τα συνδικαλιστικά μας όργανα θα πρέπει να καταγγείλουν ευθέως όσους προκάλεσαν αυτή την κατάσταση στις χώρες προέλευσης (και ειδικά στην Συρία) αλλά και όσους την εκμεταλλεύονται στις χώρες προορισμού. Ο εμφύλιος πόλεμος δεν είναι φυσική καταστροφή, έχει υπεύθυνους και αίτιες με ονοματεπώνυμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: