19 Φεβ 2016

ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ…



Οφείλουμε να δημοσιοποιήσουμε κάποιους προβληματισμούς μας ως προς την διαδικασία, με την οποία εκδόθηκε το τελευταίο Δελτίο Τύπου της Oμοσπονδίας, σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εργασίας κου Βρούτση,  ο οποίος δεν δίστασε να συκοφαντήσει δημόσια το σύνολο των υπαλλήλων του υπουργείου μας λέγοντας ότι οι μνημονιακοί νόμοι κατεδάφισης εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων προέρχονταν από εισηγήσεις υπηρεσιακών παραγόντων.
Ας δούμε όμως τα γεγονότα.
Μετά από αίτημα της ΑΡΣΥ, που υποβλήθηκε αμέσως μετά από την ενημέρωσή μας  σχετικά με τις απαράδεκτες δηλώσεις Βρούτση …) πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΔΣ της Oμοσπονδίας για το θέμα αυτό, στην οποία αποφασίστηκε ομόφωνα να εκδοθεί ΔελτίοΤύπου με το οποίο θα καταγγέλλουμε την προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών της πολιτικής ηγεσίας (πρώην και νυν) στους υπαλλήλους του Υπουργείου Εργασίας.

Στη συνέχεια στάλθηκε ένα σχέδιο ανακοίνωσης από τον πρόεδρο στα μέλη του ΔΣ της ΟΣΥΠΕ προκειμένου να κάνουν τις παρατηρήσεις τους. Επειδή όμως όπως φαίνεται … το θέμα ήταν επείγον , τελικά μετά από δύο ώρες (και ενώ τα μέλη των ΔΣ βρίσκονταν σε συνάντηση με τον ΓΓ κ.Νεφελούδη), εκδόθηκε  αυτούσιο το προσχέδιο ως δελτίο τύπου χωρίς καμία επικοινωνία. Επισημαίνουμε ότι επανειλημμένα η ΑΡΣΥ έχει ζητήσει στα ΔΣ που εκπροσωπείται να υπάρχει χρονικό περιθώριο τουλάχιστον 24 ωρών (εκτός εξαιρετικά επειγόντων θεμάτων, φυσικά) προκειμένου να διατυπώνονται πιθανά σχόλια/παρατηρήσεις επί των Ανακοινώσεων των συλλογικών οργάνων. Βλέπετε, έχουμε το “ελάττωμα” να είμαστε μια πολυπρόσωπη και δημοκρατική συλλογικότητα, η οποία όχι απλώς μιλά για σύνθεση απόψεων αλλά την εφαρμόζει κιόλας.
Έτσι βγήκε η περίφημη ανακοίνωση για τις συκοφαντικές δηλώσεις Βρούτση, η οποία … ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ορθά τον Κατρούγκαλο ,  και απλά «απαντά» σε χαμηλούς τόνους  στον κο Βρούτση  μιλώντας για… «κάποιους που πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί».
Στο Δελτίο Τύπου δεν γίνεται καμία αναφορά στο προκαλούμενο αποτέλεσμα των δηλώσεων του πρώην Υπουργού που είναι η ενοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων, ως εισηγητών των μνημονιακών πολιτικών της προηγούμενης κυβέρνησης, οδηγώντας σε φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού  σε βάρος τους, και σε διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος, σε μια  στιγμή που είναι αναγκαία η συμπόρευση μας με τους αγωνιζόμενους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, τους νέους επιστήμονες, του πληττόμενους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες.
Αυτό θα επισημαίναμε στην ανακοίνωση.
Ξεκαθαρίζουμε-για να μην υπάρξει παρεξήγηση ή …ηθελημένη παραποίηση- ότι η βασική διαφωνία μας εστιάζεται όχι τόσο στο περιεχόμενο όσο στην διαδικασία έκδοσης της Ανακοίνωσης.
Η ΑΡΣΥ – όπως έκαναν πάντα  όλοι οι συνάδελφοι που συμμετέχουν σε αυτή-  θα συνεχίσει  να αγωνίζεται  για  την τιμή και την υπόληψη  των υπαλλήλων , τα δικαιώματα των υποτελών τάξεων, και να βρίσκεται  απέναντι σε μνημονιακές και αντιλαϊκές πολιτικές, ανεξαρτήτως ποια κυβέρνηση τις εφαρμόζει. Τέλος, θα παλεύει σταθερά και με όποιο κόστος, ενάντια σε πρακτικές που απαξιώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα στη συνείδηση των συναδέλφων και της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: