7 Φεβ 2016

Βράβευση από τα σωματεία του Υπουργείου: Ο αριστούχος Ζυλιέν από την Αφρική βραβεύθηκε κι αφιέρωσε το βραβείο στους πρόσφυγες

http://www.lifo.gr/now/society/88944


 O Ζυλιέν είναι πρόσφυγας από την Αφρική και πέρυσι έγινε η πρωτιά των πανελλαδικών στα Γιάννενα 

      Ο 20χρονος Ζυλιέν από την Αφρική έγινε το 2015 ο πρώτος εισακτέος στο ΤΕΙ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πειραιά με 18.500 μόρια.  
         Ο σύλλογος υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας και ο σύλλογος των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων μαζί με την Ομοσπονδία Συλλόγων του υπουργείου βράβευσαν σήμερα τον Ζυλιέν που «δραπέτευσε» από την Αφρική τον Νοέμβριο του 2011 και κατάφερε να εισαχθεί στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πειραιά με 18.500 μόρια.  
         Με αφορμή τη βράβευσή του, ο Ζυλιέν έκανε μια αναδρομή και μίλησε για το δικό του προσωπικό αγώνα στη νέα πατρίδα του, όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί την Ελλάδα.     «Η κοινωνία με δέχεται και έχω μπει ήδη στην ελληνική κουλτούρα και τον ελληνικό πολιτισμό και θέλω να προχωρήσω να κάνω κάτι, για να μπορέσω να βοηθήσω τους ανθρώπους που με πήραν στην αγκαλιά τους» ανέφερε ο Ζυλιέν. 
Εκφράζοντας τη χαρά του, ο Ζυλιέν θέλησε να αφιερώσει το βραβείο του «σε όλα τα παιδιά που έχουν χάσει και χάνουν τις ζωές τους στο δρόμο και στη θάλασσα στην προσπάθειά τους να βρουν την ειρήνη».  
       Τον Ζυλιέν συνεχάρη ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αλλά και ο Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος, πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενώ την ικανοποίησή της για τη βράβευση εξέφρασε και η Ελβίρα Κούρκουλου, πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας, τονίζοντας, παράλληλα ότι η βράβευση αυτή έχει συμβολικό χαρακτήρα.  
  Όπως υπογράμμισε, η βράβευση έγινε, μετά από πρωτοβουλία των υπαλλήλων στη Διεύθυνση Προστασίας της Οικογένειας της Γενικής Διεύθυνσης Πρόνοιας. Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης, βραβεύονται τα παιδιά του συλλόγου των υπαλλήλων του υπουργείου, που εισήχθησαν στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα. 

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: