20 Φεβ 2016

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΉ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Εγκύκλιος που διευκρινίζει τα της μισθολογικής κατάταξης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών εκδόθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Προσωπικού ΠΕ & ΔΕ Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.
Η εγκύκλιος επιβεβαιώνει τα ισχύοντα με βάση το άρθρο 36, παρ. 1 του Ν. 682/77, ότι δηλ. οι αποδοχές των δημόσιων εκπαιδευτικών αποτελούν το ελάχιστο όριο αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και  ότι η κατάταξη των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με βάση τις ρυθμίσεις του νέου Μισθολογίου για το δημόσιο (Ν. 4354/2015) είναι πλασματική.
πηγή  :ipaideia

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ergasiaka/95397/sepe-freno-sti-mayri-ergasia-meso-meiosis-tou-prostimou

Πρόταση για μείωση του προστίμου για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο από τα 10.550 ευρώ, που είναι σήμερα, στα 3.500 ευρώ και παράλληλη σύνδεσή του με υπογραφή σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου, έχει κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας. Στόχος είναι, καταρχήν να υπάρξει απεγκλωβισμός από ένα υπέρογκο πρόστιμο που δεν αποφέρει τα έσοδα που θα περίμενε το ΣΕΠΕ. Υπολογίζεται ότι το συγκεκριμένο πρόστιμο, που τέθηκε σε ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2013 αποφέρει σε ετήσια βάση 50 – 70 εκατ. ευρώ. Από αυτά, όμως, μόλις το 18 – 22% εισπράττεται άμεσα, τα υπόλοιπα μετατρέπονται από τους εργοδότες σε ληξιπρόθεσμες οφειλές και εντάσσονται σε ρυθμίσεις. Σε δεύτερο επίπεδο, οι εμπνευστές του σχεδίου θεωρούν ότι θα δοθεί έτσι ένα κίνητρο στις επιχειρήσεις που θα εντοπίζονται με ανασφάλιστους εργαζόμενους να τους ασφαλίσουν για χρονικό διάστημα έως 9 μήνες και, εάν διαπιστωθεί ότι καταβάλλουν κανονικά τις τρέχουσες εισφορές, τότε ή το πρόστιμο θα μειώνεται, ή ακόμα καλύτερα, θα αναιρείται. Η τελική απόφαση θα λαμβάνεται από το ΣΕΠΕ, αφού πρώτα θα αναλύεται η συνολική πορεία της επιχείρησης, δηλαδή εάν έχει πραγματοποιήσει ή όχι απολύσεις, εάν έχει δημιουργήσει οφειλές προς το Δημόσιο ή προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, εάν έχει ενταχθεί σε ρύθμιση οφειλών και καταβάλλει κανονικά τις δόσεις κ.λπ. Οι εμπνευστές της συγκεκριμένης πρότασης θεωρούν ότι από την εφαρμογή της, μπορεί ακόμα και να τριπλασιαστούν τα έσοδα από την καταβολή προστίμων και κυρίως, από την καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών. Επίσης, εκτιμάται ότι θα υπάρξει υποχώρηση της ανασφάλιστης εργασίας, από το 25% που είναι σήμερα, ανεπίσημα, στο 15% τουλάχιστον.

www.dikaiologitika.gr

Έχουμε από ό,τι φαίνεται αρκετή φαντασία...

Ανώνυμος είπε...

Το προστιμο των 10500 δεν πρεπει να μειωθεί.
Αυτο που πρεπει να γίνει είναι να υπάρχει μεγάλη εκπτωση εφ οσον πληρωθει εντός 30 πχ ημερών και να γίνεται 2-3000. Όσοι δεν επιθυμουν να καταβάλουν αμεσα να τους χρεωνεται όλο το ποσο.

Τα άλλα ειναι σεναρια επιστημονικης φαντασίας και ειναι εμφανες οτι καποιοι κανουν χαζες προτασεις για να δικαιολογησουν την θεση τους.

Και επειδη μιλαε για προστιμα , ο επιθεωρητης θα πρεπει να κανει ΜΟΝΟ το εξης.
Να κάνει ελεγχο, να βρίσκει ανασφάλιστο και να επιδιδει δελτιο ελεγχου.
ΤΕΛΟΣ.
Τα υπόλοιπα να δημιουργηθουν τμήματα ανα διευθυνση που θα ασχολουνται . Αποφορτιστε τους επιθεωρητες απο τη γραφειοκρατια.

ευχαριστώ για το βήμα

Ανώνυμος είπε...

Επισης θα ήθελα να προσθεσω οτι πρεπει να θεσπιστει ξανα το ποσοστο των προστιμων ως κινητρο για τους διενεργουντες τους ελεγχους, επιθεωρητες και για το επικουρικο προσωπικο.

Ανώνυμος είπε...

και γιατι δεν μπαινει το προστιμο με τον αλγοριθμο, αναλογα με το μεγεθος της επιχ/σης..οι πιο πολλοι ανασφαλιστοι ειναι στις μικρομεσαιες επιχ/σεις 1-50 ατομα, και κατα μεσο ορο θα βγαινει κατω απο 3 χιλιαρικα, το ποσό, και ας κανουν την εκπτωση 40% αν πληρωθει σε δεκα ημερες.. αυτοι που σκεφτηκαν το παραπανω, δηλαδη παρακολουθηση της επιχ/σης απο το σεπε ,ειναι γραφειαδες σοβιετικου τυπου...
τοτε αν ειναι ετσι και αυτοι που ειναι μερικης απασχολησης και τους πιανει το σεπε να εργαζονται οκταωρο, πρεπει να τρωνε ενα προστιμο και παραλληλα να αλλαζουν οι συμβασεις τους σε πληρη απασχοληση και μετα το σεπε να παρακολουθει και καθε μηνα να στελνει 2 κατασκοπους επιθεωρητες, να παρακολουθουν την συμβαση

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν ο Σύλλογος και η ΑΡΣΥ που υποτίθεται πως ενδιαφέρονται και για αυτά τα ζητήματα να ζητήσουν να τεθεί σε εσωτερική διαβούλευση το σχέδιο του Υπουργείου για την μείωση του προστίμου της αδήλωτης, προκειμένου να διαπιστώσουμε ενδεχόμενα κενά, λάθη, ή παραλείψεις.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσες όλες οι απόψεις των παραπάνω. Αυτό δείχνει πως αποφασίζουν για άλλη μία φορά να εφαρμόσουμε κάτι, χωρίς εμάς, χωρίς να καταθέσουμε τις απόψεις και τις εμπειρίες μας. Θα πρέπει η ΑΡΣΥ να δει το συγκεκριμένο ζήτημα προσεκτικότερα και να ζητήσει από όποιον είναι αρμόδιος (Ειδικός, Γενικός, Υπουργός;) μια ενημέρωση. Διαφορετικά, επειδή διατηρώ ενστάσεις για την αποτελεσματικότητα όσων αναφέρει το δημοσίευμα αν εφαρμοστούν, θα κάνουμε πάλι μια τρύπα στο νερό και φοβάμαι πως η διαδικασία θα γίνει περισσότερο γραφειοκρατική και χρονοβόρα.