29 Φεβ 2016

Ο πόλεμος των μετακλητών

Τελευταία έχει προκύψει μια δημόσια συζήτηση περί διορισμών των δικών τους παιδιών! ! Ποιων παιδιών; Των μετακλητών.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης όλα μαζί κατηγορούν την κυβέρνηση ότι διορίζει τα δικά της παιδιά εννοώντας τους μετακλητούς και η κυβέρνηση απαντά ότι αυτή έχει διορίσει λιγότερους μετακλητούς από ότι είχαν διορίσει οι προηγούμενες.

Από τη συζήτηση αυτή χαμένοι είναι κυρίως οι δημόσιοι υπάλληλοι (εμείς δηλαδή) οι οποίοι για μια ακόμα φορά στιγματίζονται. Αυτό που μένει στη μνήμη του απλού πολίτη είναι οι λέξεις διορίζονται και δημόσιοι υπάλληλοι το μετακλητοί και τι είναι αυτοί οι μετακλητοί το αγνοεί (και καλά κάνει) . Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει είναι απλό, πέρα του δε βαριέσαι όλοι ίδιοι είναι, είναι ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν τις θέσεις τους από την πίσω πόρτα δεν είναι ικανοί  κλπ κλπ. Αυτό το συμπέρασμα συνάδελφοι είναι άδικο για μας.

Ο πόλεμος αυτός των δηλώσεων και κυρίως από τα στόματα και τις πένες αυτών που  έστησαν και θέριεψαν το σύστημα της παραδιοίκησης των μετακλητών είναι δόλιος και ύπουλος. Είναι δόλιος και ύπουλος γιατί μας βάζει συνυπεύθυνους σε ένα σύστημα διοίκησης που δεν το φτιάξαμε εμείς και δεν κυρίως δεν συμφωνούμε μ’ αυτό.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: