14 Ιουν 2016

Πρακτικα ΔΣ 10/6/2015

Πραγματοποιήθηκε στις 10/6/2016 τακτική συνεδρίαση του ΔΣ. 

Συζητήθηκαν τα εξής θέματα: 

α) Έγκριση καταβολής της συνδρομής του Συλλόγου μας στην Ο.Σ.ΥΠ.Ε ενόψει του 12ου Συνεδρίου. 
Ομόφωνα αποφασίστηκε η καταβολή ως συνδρομής του 10% των συνδρομών των μελών του Συλλόγου για τα έτη 2013-2015.

β) Οικονομική  στήριξη του Συλλόγου μας στην 10η Αντιρατσιστική Γιορτή που έγινε το διήμερο 10-11/6. Δείτε εδώ το Πρόγραμμα. Οι διοργανωτές ζήτησαν στήριξη από σωματεία και συλλογικότητες μέσω αγοράς εισιτηρίων (5€ το ημερήσιο εισιτήριο).  
Στο ΔΣ υποβλήθηκε πρόταση από την ΑΡΣΥ για στήριξη της διοργάνωσης ύψους 50€. Οι υπόλοιπες παρατάξεις (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΑΣ) απέρριψαν την πρόταση.

γ) Η θέση του Συλλόγου μας σχετικά με τις αιφνίδιες και μαζικές μετακινήσεις υπαλλήλων στην Κ.Υ.
Κατατέθηκε πρόταση από την ΑΡΣΥ για καταγγελία της ενέργειας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να μετακινήσει περίπου 15 υπάλληλους της ΚΥ του Υπουργείου κυρίως από τις Δ/νσεις Προμηθειών και Διεθνών Σχέσεων.  Οι υπόλοιπές παρατάξεις τοποθετηθηκαν αρνητικά στο ενδεχόμενο καταγγελίας με το σκεπτικό ότι δεν έγιναν δέκτες συγκεκριμένων καταγγελιών/παραπόνων από συναδέλφους και δεν στοιχειοθετείται κατάχρηση του δικαιώματος της πολιτικής ηγεσίας να μετακινεί το προσωπικό.

δ) Τέθηκε το ζήτημα της ασφάλειας των Επιθεωρητών Εργασίας μετά τα τελευταία περιστατικά διαρρήξεων σε Τμήματα Επιθεώρησης, επιθέσεων και απειλών σε συναδέλφους κτλ. Η Α.Ρ.Σ.Υ πρότεινε να αναλάβει πρωτοβουλία  το προεδρείο του Συλλόγου μας και να κάνει την συνάντηση με τον Υπουργό (ο οποίος δεν έχει δεχτεί ακόμη το ΔΣ του Συλλόγου ή της ΟΣΥΠΕ...) καθώς τα θέματα της ασφάλειας των συναδέλφων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους είναι κεντρικής σημασίας και θα πρέπει να ζητήσουμε τη λήψη νομοθετικών πρωτοβουλιών για την διασφάλιση της υγείας, της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας των συναδέλφων. Σε αυτή τη συνάντηση θα πρέπει να εκθέσουμε και τις θέσεις μας σχετικά με το οργανόγραμμα κλπ.
Δεν λήφθηκε κάποια συγκεκριμένη απόφαση.

ε) Τέλος τέθηκε από την ΑΡΣΥ το θέμα της κατ'επανάληψην μη ενημέρωσης  των μελών του ΔΣ σχετικά με επιστολές συναδέλφων με τις οποίες μας γνωστποιούσαν τους προσωπικούς τους προβληματισμους και απευθύνονταν στο Σύλλογο




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: