28 Ιουν 2016

ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΟΜΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ (σε διαβούλευση)



Με μεγάλη μας χαρά βλέπουμε να δημοσιεύεται στον ηλεκτρονικό χώρο της διαύγειας η διαβούλευση για την επανεξέταση των δομών του υπουργείου μας!!! Έχει σταλεί υπηρεσιακά ή μια και απαραίτητη προυπόθεση για την είσοδο μας στο δικτυακό χώρο της διαβούλευσης … είναι να λάβει ο καθένας από μας το σχετικό λινκ …καθώς αυτή η διαβούλευση σ αυτή τη φαση της αφορά το προσωπικό του ίδιου του φορέα.

Τα σχόλια μας

Διαβούλευση για ΟΛΟΥΣ ανοικτή και δημόσια ουαου !!!

Συνελεύσεις των Διευθύνσεων του ΣΕΠΕ και του Υπουργείου ωραία ιδέα και από ότι έμαθα στο υπουργείο έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία. Εμείς στο ΣΕΠΕ για πρώτη φορά το ακούμε (σιγά μη ζητούσαν τη γνώμη των ταπεινών  κλπ ........ επιθεωρητών)  

Η ευχή μας συνάδελφοι, μπείτε όλοι στη διαβούλευση, καταθέστε τις απόψεις σας ……γιατί εμείς που κάνουμε τη δουλειά τη γνωρίζουμε πολύ πολύ καλά!!!! 
Είναι ενδιαφέρον να βλέπουμε τι ακριβώς προτείνουν οι "άλλοι" για μας. Ως παράταξη θα τοποθετηθούμε άμεσα σχετικά με όλα αυτά τα μαγικά που διαβάζουμε!!
Αναδημοσιεύουμε το κείμενο πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου.




"Αγαπητοί συνάδελφοι
Όπως γνωρίζετε έχει ξεκινήσει η διαδικασία της επαναξιολόγησης των δομών της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) συνολικά.
Αυτή η διαδικασία θα καταλήξει στην κατάρτιση ενός νέου οργανογράμματος του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, με κριτήρια την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας, την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας, τη λειτουργία των Υπηρεσιών με κέντρο τις νέες τεχνολογίες, που θα δίνει έμφαση στον ενιαίο, επιτελικό και στρατηγικό ρόλο των Υπηρεσιών
Κεντρικό ρόλο σε όλη αυτή την προσπάθεια αποτελεί η ενεργή συμμετοχή ΟΛΩΝ των ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, από όλες τις Υπηρεσίες, από όποια θέση και αν υπηρετούν σήμερα.
Επιλογή της πολιτικής ηγεσίας είναι ο κάθε ένας και η κάθε μία από τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας να «βρει τον εαυτό του» στη νέα οργανωτική δομή του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ.
Για το λόγο αυτό έχει προγραμματιστεί:
  1. Να γίνουν υποχρεωτικά συνελεύσεις των Διευθύνσεων κατά φάσεις, για τα θέματα που θα τεθούν σε διαβούλευση.
  2. Να λειτουργήσει η παρούσα ηλεκτρονική πλατφόρμα για όλους τους υπαλλήλους της Κεντρικής Υπηρεσίας και του ΣΕΠΕ, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορεί να καταθέτει ΕΛΕΥΘΕΡΑ τις απόψεις του για τα θέματα της διαβούλευσης για την επαναξιολόγηση των δομών και το οργανόγραμμα.
Θέλουμε αυτή η διαδικασία συμμετοχής να είναι όσο πιο πλατιά γίνεται ακολουθώντας τους παρακάτω δύο κανόνες:
  1. Η συζήτηση θα γίνεται κατά φάσεις όπως αυτές καθορίζονται από την αρμόδια ομάδα εργασίας, δηλαδή:
α) Επαναξιολόγηση των δομών με βάση την εμπειρία όλων από την εφαρμογή του ΠΔ 113/2014. Στην πλατφόρμα θα αναρτηθούν όλες οι  εισηγήσεις των υπηρεσιών γύρω από το θέμα αυτό, όπως αυτές  διαμορφώθηκαν μετά από συνελεύσεις των Διευθύνσεων.
β) Συζήτηση για το όραμα και τους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, όπως αυτοί θα καθοριστούν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
γ) Συζήτηση για το νέο οργανόγραμμα, όπως αυτό θα διατυπωθεί από τις σχετικές εισηγήσεις της ομάδας εργασίας.
  • Οι παρεμβάσεις πρέπει να κινούνται σε ευπρεπές επίπεδο και να τιμούν το διάλογο και τη δημοκρατία.

                                                                                                                  

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πω πω τι μαθαίνει κανείς από τη διαβούλευση, 60 άνθρωποι υπηρετούν στη ΓΓΚΑ και ψηφίζουν 150;

Ανώνυμος είπε...

Και για να έχουμε καλό ερώτημα, ποιοι έχουν λάβει το σχετικό link; Γιατί σε εμένα ως απλό υπάλληλο δεν έχει φτάσει τίποτε...

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

Κανονικά θα έπρεπε να σταλεί το λινκ με υπηρεσιακό τρόπο σε όλους τους συναδέλφους .... τώρα αν καποιος κάποιοι δεν το έχουν λάβει έχουν 2 επιλογές
1.Να ζητήσουν από την αρμόδια Δ/νση να τους σταλεί
2.Να το ζητήσουν από εδώ με μειλ ή στη φόρμα επικοινωνίας