22 Ιουν 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ της Ο.Σ.ΥΠ.Ε



Το 12ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας (Ο.Σ.ΥΠ.Ε) θα γίνει την Παρασκευή 24-06-2016 (ώρα έναρξης 9:30 πμ) στο ξενοδοχείο Stanley (πλατεία Καραϊσκάκη).

Μέσα από τις διαδικασίες αυτού του συνεδρίου θα γίνει ο απολογισμός της δράσης της Ομοσπονδίας μας για τα τελευταία 3 χρόνια (2013-2016), θα εκλεγεί το νέο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο και οι 2 αντιπρόσωποι για το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Τα όργανα αυτά θα κληθούν να εκπροσωπήσουν, να «επικοινωνήσουν» και να οργανώσουν από κοινού τις διεκδικήσεις και τις δράσεις και των τριών συλλόγων που απαρτίζουν την Ομοσπονδία μας (Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας, Σύλλογος Υπαλλήλων Γ.Γ.Κ.Α., Σύλλογος Μ.Τ.Π.Υ.).

Το 12ο Συνέδριο, όπως και κάθε αντίστοιχη διαδικασία, οφείλει να αποτελέσει το βασικό πεδίο διεξαγωγής ενός ειλικρινή και γόνιμου διαλόγου μεταξύ των συναδέλφων πάνω στα κοινά προβλήματα και στις διεκδικήσεις του ευρύτερου συνδικαλιστικού κινήματος, με στόχο τον συντονισμό των δράσεων σε έναν κοινό αγώνα. Ωστόσο, στην πράξη, τα εκλογοαπολογιστικά Συνέδρια έχουν καταλήξει να αποτελούν μια ενδοσυνδικαλιστική διαδικασία εκλογικών μηχανορραφιών, μοιράσματος θέσεων σε ΔΣ και ΑΔΕΔΥ, δημοσίων σχέσεων και μια καλή ευκαιρία για πέρασμα και χαιρετισμό πολιτικών.

Η Αυτόνομη Ριζοσπαστική Συνεργασία Υπαλλήλων σε καμία περίπτωση δεν θα συμμετάσχει παθητικά σε μια τέτοιου είδους ομφαλοσκοπική διαδικασία.

Σταθερή άποψη της παράταξής μας είναι ότι πρωταγωνιστές - συμμετέχοντες και συνδιαμορφωτές του πλαισίου αλλά και των αποφάσεων του Συνεδρίου θα πρέπει να είναι οι 1300 και πλέον συνάδελφοι - μέλη των Συλλόγων. Για να ακουστεί η φωνή όλων, θα έπρεπε να έχει προηγηθεί ανοικτός προσυνεδριακός διάλογος ο οποίος να οδηγούσε σε αποφάσεις για το προχώρημα ενός κοινού αγώνα. Οι συνδικαλιστικές διαδικασίες παίρνουν ουσία και περιεχόμενο μόνο μέσα από την ενεργό και ποιοτική συμμετοχή όλων μας.

Όλοι όσοι συμμετέχουμε και συνδιαμορφώνουμε τη δράση της ΑΡΣΥ παραμένουμε πιστοί στις ιδέες και τις αξίες μας και με τη δύναμη που εσείς, μέσα από την ψήφο σας, μας δώσατε θα αγωνιστούμε για:

      ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΥΣ/ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

      ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ. ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ (ΠΟΠΟΚΠ, ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, ΕΟΠΥΥ).

      ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ. ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΣ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Είναι αλήθεια ότι το συνδικαλιστικό κίνημα έχει απαξιωθεί και δεν επιτελεί τον ρόλο που θα όφειλε στις σημερινές συνθήκες έντασης της αντιλαϊκής επίθεσης. Ωστόσο, μόνο με ένα ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα, έναν συνδικαλισμό της ανιδιοτέλειας, της συμμετοχής της ενεργοποίησης των δυνάμεων του κόσμου της εργασίας, είναι εφικτό να διεκδικήσουμε με ελπίδες νίκης όσα μας αξίζουν.

Με σταθμό το Συνέδριο της ΟΣΥΠΕ, ας χαράξουμε μια νέα αρχή στο Υπουργείο μας.

   Ας ξεπεράσουμε συνδικαλιστικές, παραταξιακές, κλαδικές αγκυλώσεις
   Ας απαξιώσουμε την κρατούσα λογική του βολικού μοιράσματος μιας πίτας που συνεχώς μικραίνει
   Ας στηρίξουμε δυνάμεις και ανθρώπους που έρχονται άφθαρτες και εφαρμόζουν στην πράξη έννοιες όπως αξιοκρατία, διαφάνεια, δικαιοσύνη, ενότητα και αγωνιστικότητα

Καλούμε τους εκλεγμένους σύνεδρους στο 12ο Συνέδριο της ΟΣΥΠΕ να υπερβούν την λογική των παρατάξεων, των παγιωμένων συσχετισμών, του στείρου συνδικαλισμού που αναπαράγει παθογένειες άλλων εποχών και στη βάση κοινών αρχών, αξιών και πρακτικών να συμμετέχουν, να συνεργαστούν, να στηρίξουν και να ενισχύσουν τις θέσεις και τα ψηφοδέλτια της ΑΡΣΥ, στο πλαίσιο μιας ισότιμης και δημιουργικής συστράτευσης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παρακολουθήσουν το 12ο Συνέδριο της Ο.Σ.ΥΠ.Ε, δίνοντας του άλλη αξία και νόημα.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στους αγώνες που έρχονται και είναι η μόνη πραγματική ελπίδα!

ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ της Αυτόνομης Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Υπαλλήλων (Α.Ρ.Σ.Υ)

Νίκος Μποσινάκος
Γιώργος Εμμανουηλίδης
Σταυρούλα Παπαδημητρίου
Έλυα Κούρεντα
Πανωραία Ντάτη
Ειρήνη Φιλιππίδου
Γιάννης Τοπαλιάν





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!