13 Δεκ 2016

14.12.2016: Συνεδρίαση ΔΣ ΟΣΥΠΕ

Την Τετάρτη 14.12.2016 και ώρα 13.00΄, στο γραφείο της ΟΣΥΠΕ,  θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση ΔΣ, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την υπόδειξη εκπροσώπου μας στο Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΚΕ.Ε.Ε).

Υπενθυμίζουμε ότι πρόταση της ΑΡΣΥ ήταν να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα στο πρόσφατο Έκτακτο Συνέδριο της ΟΣΥΠΕ (9-10/11/2016). 


Συνοπτικά, η πρόταση μας ήταν η εξής: 


α) Ζητάμε την άμεση υπόδειξη νέων εκπροσώπων της ΟΣΥΠΕ στο ΣΚΕΕΕ καθώς η θητεία τους έχει λήξει. β) Ζητάμε  η υπόδειξη να γίνει κατόπιν διαδικασίας εκλογής των νέων εκπροσώπων από το Συνέδριο της ΟΣΥΠΕ. γ) Ζητάμε σε κάθε περίπτωση το θέμα να αποτελέσει μέρος της ημερήσιας διάταξης του επικείμενου έκτακτου συνεδρίου της ΟΣΥΠΕ στις 09 και 10 Νοεμβρίου 2016. 

Αναλυτικά, η πρόταση και το σκεπτικό της, όπως είχε υποβληθεί στο ΔΣ και στο Συνέδριο είναι διαθέσιμη εδώ


Η πρόταση απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (ΠΑΣΚ,ΔΑΚΕ)
Υπέρ ψήφισαν τα μέλη της ΑΡΣΥ και της Συλλογικής Πρωτοβουλίας (ΜΤΠΥ). λευκό τα μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΜΕ). Συνεπώς, οι εκπρόσωποι στο ΣΚΕΕΕ θα ορίζονται από το ΔΣ της ΟΣΥΠΕ και όχι από το Συνέδριό της. Στη συνέχεια, η ΑΡΣΥ ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία πρόταση για υποχρεωτικό ορισμό ως εκπροσώπων μας στο ΣΚΕΕΕ, εκλεγμένων εργαζομένων σε ΔΣ του Συλλόγου ή συνέδρου της ΟΣΥΠΕ ώστε να υπάρχει λογοδοσία του στο σύνολο των συναδέλφων. Η πρόταση ωστόσο δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία, καθώς ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και Αγωνιστική Συσπείρωση καταψήφισαν την πρόταση να τεθεί το ζήτημα σε ψηφοφορία...
Συνεπώς, εκπρόσωπος των εργαζομένων μπορεί να οριστεί από το ΔΣ της ΟΣΥΠΕ, οποιοσδήποτε συνάδελφος, ακόμα και αν δεν έχει εκλεγεί ή δεν έχει θέσει καν υποψηφιότητα  σε συνδικαλιστικό φορέα του χώρου μας. Για την ΑΡΣΥ θα πρέπει να θεσμοθετηθεί διαδικασία ώστε ο συνάδελφος που ορίζεται ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΣΕΠΕ να ελέγχεται και να λογοδοτεί για τη στάση που κρατά στις συνεδριάσεις. 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τί υπερωρίες ήταν αυτές βρε παιδιά???

Κοροϊδευόμαστε?

Αλλά ξέχασα. Εμείς με 15 χρόνια υπηρεσίας και 1000€ μισθό και οικογένειες να μεγαλώσουμε είμαστε υψηλόμισθοι!

Ανώνυμος είπε...

Όποιος εδώ και 0, 5, 10, 15, 20, 25, 30 χρόνια υπηρεσίας και μισθό 700, 800, 900, 1000, 1100, 1200, 1300, 1400, 1500€ μισθό και με οικογένειες για να μεγαλώσει, έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια όλες τις προβλεπόμενες σε υπερωρίες, νυχτερινά, Κυριακές μηνιαίως και τριμηνιαίως ώρες και για τους σκοπούς που αυτές δίνονται, να διαμαρτυρηθεί και να διεκδικήσει άμεσα τα χρωστούμενα. Όσο για τους υπόλοιπους εμού πρώτου συμπεριλαμβανομένου... "κρείττον του λαλείν το σιγάν", γιατί αν ήμουνα και ήμασταν έξω στον ιδιωτικό τομέα ούτε αυτές τις "τι υπερωρίες ήταν αυτές βρε παιδιά" θα έπαιρνα και θα παίρναμε. Για αυτό λίγος σεβασμός ποτέ δεν έβλαψε.

Ανώνυμος είπε...

προς τον 7:48 βάζω στοίχημα ότι είσαι σε δ/νση - Κ.Υ. ΣΕΠΕ ή στο Υπουργείο, ίσως να παίρνεις και τα έξοδα κίνησης και να νιώθεις και τύψεις, μπορεί να λες και στην υγειά των κορόιδων. Εν συντομία οι επιθεωρητές στα τμήματα ίσως (σε σχέση με αυτό που προσφέρουν και τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται) ίσως να είναι οι ποιο κακοπληρωμένοι υπάλληλοι στο ελληνικό δημόσιο. Σε κάθε περίπτωση μπορεί να δώσεις ότι θεωρείς παραπάνω από αυτό που σου αξίζει, στην νέα καμπάνια του ΣΚΑΙ (που είμαι σίγουρος ότι παρακολουθείς) 'όλοι μαζί μπορείτε"

Ανώνυμος είπε...

ένα Υπουργείο με ελεγκτικές αρμοδιότητες και ελεγκτές που αυτασφαλίζονται σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες για νομικούς κινδύνους επειδή το Υπουργείο τους έχει παντελώς ακάλυπτους και λίγος σεβασμός δεν βλάπτει. Ένας και δύο έμπλεξε σε δικαστήρια και έχει καταστραφεί?
Οι περικοπές αγγίζουν το 50% σε σχέση με την προ κρίση εποχή.
Απλοί υπάλληλοι ΔΕΚΟ και Δήμων παίρνουν πολύ περισσότερα από τους υπαλλήλους μας με βαρύγδουπους τίτλους.
Τα άλλα που βάζεις απέναντι κοινωνικές ομαδες να τα πεις αλλού.
Εδώ δεν υπάρχουν ούτε «μαύρα», ούτε δυνατότητα για δεύτερη ή τρίτη απασχόληση λόγω του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα..