9 Δεκ 2016

Πρόσκληση στη χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή του Συλλόγου

  
O Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας λίγες μέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με προτεραιότητα την ψυχαγωγία των παιδιών των μελών του, διοργανώνει και φέτος μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή.


Σας περιμένουμε μικρούς και μεγάλους
το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 στις 2:30 μ.μ.
στη θεατρική παράσταση
«Σέρλοκ Χόλμς, Ένα μυστήριο με νόημα»
στο ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
(Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη, τηλ.: 210 9327356)





Ελάτε να απολαύσουμε θεατρική παράσταση, με πρωτοπόρες τεχνικές μιμικής και αυτοσχεδιασμού, ηλεκτρονικά ηχητικά τοπία και ζωντανή μουσική ενταγμένη στη δράση, εναέρια ακροβατικά, πολυφωνικές συνθέσεις και μαριονέτες μεγάλης κλίμακας που απογειώνουν τη φαντασία!

Ο Άγιος Βασίλης θα υποδέχεται με κέφι και χαρά τους μικρούς μας φίλους και οι ηθοποιοί θα φωτογραφηθούν μαζί τους στο τέλος της παράστασης!

Για το παιδιά των μελών του συλλόγου μας θα δοθούν και φέτος δωροεπιταγές!!!
  • Για τις προσκλήσεις της εκδήλωσης και τις δωροεπιταγές μπορείτε να προσέρχεστε στο γραφείο του Συλλόγου, Δραγατσανίου 8, 5ος όροφος από τη Δευτέρα 12/12 έως και την Παρασκευή 16/12, και ώρες 10:00 έως 14:00.
  • Οι δωροεπιταγές θα μοιράζονται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. 

Καλές Γιορτές !!!


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σύναδελφοι μεταφέρω ένα απόσπασμα από την ομιλία της υπουργού μας στη βουλή με την ευχή όλα αυτά που λέει να τα κάνουν πράξη !!1

Δ) Η αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας

Ακούσαμε τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναφέρεται στην επιθεώρηση εργασίας και να επιχαίρει ότι αναβάθμισε το έργο της και έτσι κατάφερε να βάλει σε μία τάξη την αγορά εργασίας. Προφανώς δεν γνωρίζει τη διεθνή βιβλιογραφία στην οποία συμβάλει και η ΔΟΕ με βάση την οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η παραβατικότητα στην αγορά εργασίας όταν έχει καταρρεύσει το σύστημα των συλλογικών συμβάσεων. Μάλλον συμμερίζεται και η ΔΟΕ τις εμμονές μας, τις ιδεοληψίες μας για τις συλλογικές συμβάσεις.

Αλλά ας υποθέσουμε ότι αφήνουμε την διάλυση των συλλογικών συμβάσεων που εσείς υπηρετήσατε και συνεχίζεται να υπερασπίζεστε στην άκρη. Μπορείτε πραγματικά να αναφέρεστε στο έργο του ΣΕΠΕ την στιγμή που επί των ημερών της προηγούμενης συγκυβέρνησης διαλύθηκε η νομική του υπηρεσία; Γνωρίζετε μήπως ένα παράδειγμα από όλη την Ευρώπη όπου οι επιθεωρητές εργασίας δεν έχουν την απαραίτητη νομική βοήθεια και συμβολή στο δύσκολο έργο τους;

Η αντίληψη σας για την επιθεώρηση εργασίας είναι τόσο βαθιά λογιστική που ακόμα και τα πρόστιμα τα οποία σε μεγάλο βαθμό αποτελούν κλεμμένους πόρους από το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης φροντίσατε να πηγαίνουν στις εφορίες και όχι εκεί όπου θα έπρεπε.

Αυτή η κυβέρνηση θα κάνει ότι χρειάζεται και για την διοικητική και οργανωτική αναβάθμιση της δουλειάς του ΣΕΠΕ και για την δημιουργία ενός νομοθετικού πλαισίου που συμβάλει πραγματικά στην καταπολέμηση της παραβατικότητας και όχι απλά στον μετασχηματισμό της από την συνολικά αδήλωτη στην υποδηλωμένη.

Έχουμε ήδη φροντίσει έτσι ώστε από τη νέα χρονιά τα πρόστιμα του ΣΕΠΕ να αποδίδονται στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, παράλληλα σχεδιάζεται αναμόρφωση της αρχιτεκτονικής των προστίμων έτσι ώστε να παρέχονται κίνητρα στους εργαζόμενους να απευθυνθούν στην Επιθεώρηση. Σε συνεργασία με τη ΔΟΕ έχει ήδη ολοκληρωθεί ένα εκτεταμένο πλάνο δράσης. Ταυτόχρονα έχει σχεδιαστεί η δημιουργία μιας σειράς από δομές ενημέρωσης των εργαζομένων για ζητήματα εργατικής νομοθεσίας ενώ εξελίσσεται η διαδικασία για την κύρωση της 129 διεθνούς σύμβασης εργασίας κάτι που θα σημάνει τη δυνατότητα της Επιθεώρησης για καθολικό έλεγχο των εργασιών στον αγροτικό χώρο.

Και κάτι ακόμη: Όλα τα στοιχεία δείχνουν μέσα στην κρίση σταθερή άνοδο στα εργατικά ατυχήματα. Εμείς δεν θα κλείσουμε τα μάτια μας σε αυτή την κατάσταση. Επαναξιολογούμε ήδη συνολικά το πλαίσιο για την υγεία και την ασφάλεια αλλά και τις επαγγελματικές ασθένειες. Ο στόχος εδώ δεν μπορεί να είναι λογιστικός στο επίπεδο των προστίμων αλλά στη μείωση των ατυχ