2 Δεκ 2016

Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο-Συμμετέχουμε στις εκλογές για τα ΥΣ (Δευτέρα 5/12/2016)




Συναδέλφισσες, -οι,

Όπως έχετε ενημερωθεί, οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια του Υπουργείου μας μεταφέρθηκαν από το Σάββατο 3/12/2016, την Δευτέρα 5/12/2016. Ο τόπος και η ώρα διεξαγωγής παραμένουν ίδιες (Σταδίου 29, αίθουσα 4ου ορόφου, 8πμ-5μμ).

Η αλλαγή αυτή οφείλεται στην πρόσφατη τροποποίηση ΔΙΔΑΔ.Φ37.19/1174/οικ.29614/18-11-2016 (ΦΕΚ 3794/Β/25-11-2016), της αρχικής Υ.Α  ΔΙΚΠΡ/Φ80/30/8703/16-9-1988 (ΦΕΚ Β/684) σχετικά με την διεξαγωγή των εκλογών.

Η Δ/νση Υποστήριξης Ανθρώπινου δυναμικού κοινοποίησε στις Υπηρεσίες δύο έγγραφα ενημερώνοντας για την αλλαγή. Με το δεύτερο έγγραφο μάλιστα, ενημερώνει ότι: «επειδή η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική και οι υπάλληλοι που υπηρετούν στο Ν. Αττικής υποχρεούνται να ψηφίζουν αυτοπροσώπως, παρακαλούνται οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών να διευκολύνουν τους υπαλλήλους του για την συμμετοχή στην ψηφοφορία».

Συναδέλφισσες, -οι,

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία για τους εκπροσώπους μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι υποχρεωτική. Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι όργανα της Διοίκησηςπροβλεπόμενα ευθέως από το Σύνταγμα (αρ.103, παρ.4) και οι εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων αποτελούν ευθύνη και αρμοδιότητα της Διοίκησης.

Ωστόσο, πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους μας ότι η συμμετοχή αυτή αποτελεί κατάκτηση των εργαζομένων. Πρόκειται για δικαίωμα που κατακτήθηκε από το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα, και του οποίου επιχειρούμε με αγώνες την διεύρυνση και ενίσχυση. Όχι την απαξίωση και την υποβάθμιση σε μια τυπική υποχρέωση.

Ως υποψήφιοι του Ανεξάρτητου Ενωτικού Ψηφοδελτίου σας καλούμε να συμμετέχετε στην διαδικασία, υπερασπιζόμενοι αυτό σας το δικαίωμα. Ενάντια σε πιθανά εμπόδια που ενδεχομένως να  υπάρξουν λόγω της δυσκολίας που προκύπτει από το γεγονός ότι οι εκλογές διεξάγονται σε  εργάσιμη ημέρα. Είναι κατανοητό και σεβαστό ότι οι συνάδελφοι, ειδικά των απομακρυσμένων υπηρεσιών του Ν. Αττικής, καλούνται να προλάβουν σε μια ημέρα υπηρεσιακές υποχρεώσεις, συμμετοχή στην ψηφοφορία και φυσικά μετακίνηση από και προς την ΚΥ του Υπουργείου.  Είναι γεγονός, ότι η αλλαγή της τελευταίας στιγμής, δημιουργεί προβλήματα σε αρκετούς συναδέλφους που ενδεχομένως είχαν προγραμματίσει επαγγελματικές ή οικογενειακές υποχρεώσεις με το σκεπτικό ότι οι εκλογές θα γίνονταν το Σάββατο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να συμμετέχουμε,  απαντώντας σε όσους και όσες επιπόλαια ή και ηθελημένα συμβάλουν στην απαξίωση του συγκεκριμένου δημοκρατικού θεσμού.

Απαιτούμε από την Διοίκηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου,  να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί η ακώλυτη και ανεπηρέαστη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, λαμβάνοντας ειδική μέριμνα για τις υπηρεσίες που είναι γεωγραφικά απομακρυσμένες από το κέντρο.  

Και τέλος, προτείνουμε στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης να εξετάσει το ενδεχόμενο να επεκταθεί η δυνατότητα επιστολικής ψήφου (για να μην αναφερθούμε σε ηλεκτρονικές ψηφοφορίες…) και σε όσους υπηρετούν σε υπηρεσίες του Ν. Αττικής. Εν έτει 2016, θα πρέπει επιτέλους οι διαδικασίες του 1988 να προσαρμοστούν στα σύγχρονα δεδομένα.

)

Δεν υπάρχουν σχόλια: