14 Ιουν 2021

Όλοι και όλες στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 16 Ιουνίου 2021 - Αυτό το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά!

 

 Χαιρετίζουμε όλες και όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν μαζικά στην πανεργατική απεργία στις 10/06/2021 ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα και τη συλλογική δράση. Ήταν η μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων! Ανάσα στον αγώνα για να ζήσουν οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους όπως αξίζει στον 21ο αιώνα. Με μόνιμη εργασία, σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες δουλειάς με πλήρη δικαιώματα, και όχι όπως απαιτούν τα κέρδη της εργοδοσίας και του κεφαλαίου.

Χαιρετίζουμε τους απεργούς συναδέλφους και όσους συμμετείχαν στα τεράστια μαχητικά απεργιακά Συλλαλητήρια των Συνδικάτων που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τα Γιάννενα και δεκάδες ακόμα πόλεις σε όλη την Ελλάδα!

Η κυβέρνηση φέρνει το νομοσχέδιο – τερατούργημα στη Βουλή τη Δευτέρα 14/6 και προετοιμάζεται να το ψηφίσει τη Τετάρτη 16/6!  Ένα νομοσχέδιο που παράλληλα με το ξήλωμα εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, συνεχίζει το σχέδιο της κυβέρνησης των αρίστων για την υποβάθμιση του Σ.ΕΠ.Ε..

Λέμε όχι και σ’ αυτήν την αναβάθμιση δια της υποβαθμίσεως του Σ.ΕΠ.Ε. και του Υπουργείου Εργασίας. Του Σ.ΕΠ.Ε. που αρχικά μετατράπηκε σε Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου Εργασίας και τώρα πια σε μια φαινομενικά Ανεξάρτητη Αρχή με μοναδικό και κυρίαρχο χαρακτηριστικό της την ανεξαρτησία του Διοικητή που θα διαφεντεύει σε μια διαλυμένη αγορά εργασίας.

Ήρθε, όμως, και η στιγμή όπου η εναντίωσή μας σε αυτό το σχήμα της Ανεξάρτητης Αρχής πρέπει να πάρει και τη μορφή αντιπρότασης από τα συλλογικά μας όργανα! Γιατί ο αγώνας μας δε σταματά μόνο στην καταγγελία αλλά συνεχίζεται με τη διαμόρφωση προτάσεων για ένα μέλλον καλύτερο για την Επιθεώρηση Εργασίας και τον κόσμο της εργασίας, ακόμα και μετά την ψήφιση του!

Αυτό που χρειάζεται η Επιθεώρηση Εργασίας δεν είναι ακόμη ένας πειραματισμός αλλά πολιτική βούληση, επαρκή προσωπικό- επιθεωρητές- πόρους και κίνητρα.  Προτείνουμε ως δομή για το Σ.ΕΠ.Ε. τη Γενική Γραμματεία με οικονομική, διοικητική και επιχειρησιακή αυτοτέλεια, που θα εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα και με την  81 ΔΣΕ και θα εκπονεί το επιχειρησιακό της έργο μέσω της κοινωνικής λογοδοσίας.

Αλλά να υπενθυμίσουμε και πάλι:

Τον αγώνα για την πραγματική αναβάθμιση τόσο του Σ.ΕΠ.Ε. όσο και του Υπουργείου Εργασίας ώστε να στέκονται στο πλευρό του κόσμου της εργασίας, θα τον δώσουμε ενωμένοι οι εργαζόμενοι, κόντρα στις όποιες  ηγεσίες.

 Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να λάβουν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα στις 16 Ιουνίου 2021 και στην προ-συγκέντρωση στην είσοδο του Υπουργείου Εργασίας στις 10:30 π.μ., για να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο.

 Το νομοσχέδιο έκτρωμα δε διορθώνεται. Να αποσυρθεί, να μην ψηφιστεί!

 Η αξιοπρέπεια στην εργασία πρέπει να είναι και είναι ύψιστος στόχος μας!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: