17 Ιουν 2021

O Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής κατηγορεί το Σ.ΕΠ.Ε. για παραμάγαζα

Στην ομιλία του στη Βουλή για την ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε  ότι "Σπάνε" παραμάγαζα που είχαν στηθεί στην επιθεώρηση εργασίας». Για την ακρίβεια ο Πρωθυπουργός δήλωσε απευθυνόμενος στην κα Γεννηματά "Γιατί σας ενοχλεί η αλλαγή αυτή; Μήπως γιατί σπάμε κάποια μαγαζάκια που είχαν στηθεί μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας, γι' αυτό ενοχλήστε τόσο πολύ;"  

Με τον πλέον επίσημο τρόπο μέσα στο κοινοβούλιο και από το στόμα του ίδιου του Πρωθυπουργού διατυπώθηκε μια πολύ βαριά κατηγορία, δυστυχώς για το σύνολο των επιθεωρητών!! Καθώς η λάσπη αυτή διατυπωμένη με τον πλέον επίσημο τρόπο, μας αφορά όλες και όλους και δεν προοιωνίζει τίποτα καλό για το μέλλον της νέας ανεξάρτητης αρχής. 

Δείτε το σχετικό βίντεο - και εδώ όλο το βίντεο (8:50-930


Βέβαια για το θέμα αυτό δεν είδαμε καμία κινητοποίηση των άλλοτε τόσο δραστήριων και έτοιμων να καταγγείλουν τον κοινωνικό αυτοματισμό συνδικαλιστών και μάλιστα σε περιπτώσεις που η καταγγελία ήταν συγκεκριμένη και δεν αφορούσε το σύνολο των συναδέλφων..

Εμείς ως ΑΡΣΥ λέμε ξεκάθαρα :


Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε φαινόμενο διαπλοκής, αδιαφάνειας και παράφρασης της ιδιότητας του Επιθεωρητή Εργασίας. Εμείς πρώτοι ζητάμε την πλήρη διαφάνεια και την παραδειγματική τιμωρία (πειθαρχική και ποινική) σε περίπτωση που αποδεδειγμένα και τεκμηριωμένα ο όποιος  «συνάδελφος»  με τις πράξεις του ή τις παραλείψεις του, αμαυρώνει το όνομα, την τιμή και την υπόληψη όλων. Όμως δεν θα δεχτούμε την λάσπη στον ανεμιστήρα.   

Δεν θα ανεχτούμε κανένα νέο φαινόμενο «κοινωνικού αυτοματισμού» σε βάρος του συνόλου των επιθεωρητών εργασίας. Έχουμε υποστεί πολλά όλα αυτά τα τελευταία χρόνια και φτάνει έως εδώ.

Δηλώνουμε ότι:

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δυσφημεί ένα ολόκληρο Σώμα που, μέσα στις αντίξοες συνθήκες της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και της υποτίμησης της εργασίας που έχουν βιώσει οι εργαζόμενοι όλης της χώρας στα τελευταία χρόνια των μνημονίων, αποτέλεσε ένα ανάχωμα για αυτούς.

Αγωνιζόμαστε  και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε μέσο, για την επίτευξη της πολυπόθητης ενδυνάμωσης και αναβάθμισης του Σ.ΕΠ.Ε. προς όφελος του εργατικού δυναμικού και της υγιούς επιχειρηματικότητας. 
 
Ενημερώνουμε ότι με αήθεις επιθέσεις στους επιθεωρητές δεν θα κάμψουν την απόφασή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.  
 
 
Δείτε εδώ και εδώ 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

γιατί τα λέει αυτά στη Γεννηματά συνάδελφοι?