8 Ιουν 2021

Φθηνό κόστος καταχρηστικών απολύσεων, ανεξέλεγκτες απολύσεις και πτώση μισθών

 Με ένα τεκμηριωμένο του άρθρο στο σημερινό ποντίκι ο εξαιρετικός συνάδελφος Βασίλης Τραϊανόπουλος μας αναλύει πως το αντεργατικό νομοσχέδιο  περιορίζει την ουσιαστική προστασία των εργαζομένων από καταχρηστικές απολύσεις και πως ανοίγει ο δρόμος να απολυθούν εργαζόμενοι μεγαλύτερων ηλικιών, που είναι σαφώς κοινωνικά ευάλωτοι, οι οποίοι βρίσκονται λίγα μόλις χρόνια πριν την συνταξιοδότηση, χωρίς όμως την δυνατότητα να αναζητήσουν εύκολα εργασία αλλού και έτσι να παραμένουν ανασφάλιστοι

Δείτε το άρθρο εδώ


 

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μια διευκρίνηση: χρησιμοποιούμε πολλές φορές στην καθομιλουμένη τους όρους παράνομη και καταχρηστική με τρόπο λανθασμένο. Λέω λοιπόν ότι η κατάχρηση δικαιώματος αποδοκιμάζεται από την νομοθεσία (αστ. Κώδικα) και είναι για τον λόγο αυτόν παράνομη. Κάθε καταχρηστική καταγγελία είναι παράνομη. Αλίμονο!
Επίσης, είναι βέβαιος ο συντάκτης ότι η κατάλυση του δικαιώματος επαναπροσληψης σε περίπτωση παράνομης απόλυσης (λόγω καταχρηστικότητας) αιρει το καθεστώς υπερημερίας του εργοδότη αναδρομικά, δηλαδή από τότε που συντελέστηκε?? Γιατί είναι διάφορο ότι δεν θα επαναποσχολειται ο απολυμένος..
Ευχαριστώ