14 Ιουν 2021

Ανακοίνωση του Ελληνικού Δικτύου για τη Φεμινιστική Απεργία για το Συνέδριο Γονιμότητας που ακυρώθηκε μετά τον σάλο για το διαφημιστικό σποτ

Η Ανακοίνωση του Ελληνικού Δικτύου για τη Φεμινιστική Απεργία για το Συνέδριο Γονιμότητας που  ακυρώθηκε μετά τον σάλο για το διαφημιστικό σποτ
 
Η νεοφιλελεύθερη, άκρως συντηρητική πολιτική ξαναχτυπά
Ένα τηλεοπτικό σποτ μας προϊδέασε για τους στόχους του 1ου πανελλήνιου συνεδρίου για την γονιμότητα.
Οι γυναίκες μηχανές αναπαραγωγής ανθρώπων. Οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα στην αυτοδιάθεση. Οι γυναίκες είναι το πρόβλημα για την όξυνση του δημογραφικού.
 
Το πρόβλημα της γονιμότητας είναι γυναικείο πρόβλημα κατά την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου .
Τι και αν τα στατιστικά επιστημονικά στοιχεία μιλούν και για αυξημένη ανδρική υπογονιμότητα. Αυτά στην πατριαρχική αντίληψη δεν πρέπει να βγαίνουν στην επιφάνεια.
Οι γυναίκες είναι ο στόχος, τα δικαιώματά τους και οι κατακτήσεις του φεμινιστικού κινήματος.
Μόνο να διαβασθούν οι παρουσίες και οι ομιλίες στο συνέδριο καταλαβαίνουμε ότι η alt right των ανδρών ξαναχτυπά.
Μετά την ψήφιση του νόμου για την αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου περνά στην επίθεση πάλι.
Κύκλοι που εκπροσωπούν την άποψη «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», που αφιερώνουν ειδική μέρα κάθε χρόνο για το «αγέννητο παιδί», κύκλοι που θέλουν την γυναίκα στον ιδιωτικό χώρο, συνασπίζονται και προχωρούν στην διοργάνωση αυτού του συνεδρίου.
Μακριά από την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα. Μακριά από το περιεχόμενο του συζητούμενου στη Βουλή εργασιακού νομοσχεδίου και τα προβλήματα που δημιουργεί.
Πως ένα ζευγάρι μπορεί να τεκνοποιήσει σε νέα ηλικία, όταν είναι άνεργο, όταν οι χαμηλές αποδοχές του καθορίζονται από την εργοδοσία, όταν η απασχόληση γίνεται εβδομαδιαία, όταν οι υπερωρίες είναι απλήρωτες, όταν οι υποστηρικτικές υποδομές για το μεγάλωμα των παιδιών είναι ανύπαρκτες.
Όταν, πριν καν ψηφιστεί το εργασιακό νομοσχέδιο, τα σούπερ μάρκετ επιμηκύνουν την λειτουργία τους μέχρι την 10.30΄μμ, πως μπορούμε να μιλάμε για υπογονιμότητα.
Άλλα μέτρα χρειάζονται για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα. Μέτρα στήριξης των νέων ζευγαριών, οποιουδήποτε φύλου και προσανατολισμού, υποστηρικτικές δομές, οικονομική αυτάρκεια, ανθρώπινα ωράρια.
Αυτό το συνέδριο είναι πρόκληση για τα δικαιώματα των γυναικών και πρέπει να ακυρωθεί.
 
Για το Συντονιστικό
Του Ελληνικού Δικτύου για την Φεμινιστική Απεργία

Δεν υπάρχουν σχόλια: