5 Ιουν 2009

Καλά νέα για την ΠΕΚΟΠ

Με χαρά διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΠΕΚΟΠ «Ο Δικαστικός Αγώνας των Συναδέλφων Δικαιώνεται» ε! μια καλυτεράδα την νοιώσαμε με την ανάγνωση των ευχάριστων νέων.


Επίσης ενημερωθήκαμε ότι «Αναγκάστηκε η εργοδοσία της ΟΙΚΟΜΕΤ να επανορθώσει την ασφαλιστική κάλυψη των συναδέλφων από μεικτά σε βαρέα, να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις των συναδέλφων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, να επαναπροσλάβει δύο συναδέλφισσες που είχαν απολυθεί, μετά από παρεμβάσεις που έκανε το σωματείο μας στην διοίκηση και τα σωματεία του ΗΣΑΠ. Η ΠΕΚΟΠ δηλώνει για μία ακόμα φορά ότι θα συνεχίσει και δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να καταγγελθεί η σύμβαση έργου από τον ΗΣΑΠ και όλοι οι συνάδελφοί μας προσληφθούν ως μόνιμοι.»



Ναι δικαιώθηκαν τελικά. Δυστυχώς όμως για να ακουστεί η φωνή τους, για να τους πάρουν στα σοβαρά και να δικαιωθεί ο αγώνας τους χρειάσθηκε να υπάρξει ένας μάρτυρας η Κωσταντίνα Κούνεβα η οποία πλήρωσε αυτόν το αγώνα πολύ ακριβά. Έχασε το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία της. Βέβαια 4 μήνες μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον της ακόμα δεν έχουν βρεθεί οι ένοχοι. Σιγά μη βρεθούνε βέβαια.




ΥΓ.: Η καλή μας Υπουργός παραχώρισε στην κα Κούνεβα και ένα σπιτάκι της εργατικής εστίας ……. Τι καλή καρδιά. Και τι άπονα που είναι αυτά τα ΜΜΕ που αποδείδουν δόλια κίνητρα, άκουσον, άκουσον, στην ευγενική προσφορά της Υπουργού. «Με αυτήν την κίνηση της κ. Φάνης Πάλλη - Πετραλιά και του ΟΕΚ αναγνωρίζεται η ευθύνη της πολιτείας για τον αντίκτυπο που έχει ακόμη και για τη ζωή των εργαζομένων η αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών να διαπιστώσουν εγκαίρως τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.» Εγώ το βλέπω κάπως αλλιώς βέβαια «να σε κάψω Γιάννη μ΄ να σ’ αλείψω λάδι»

Δεν υπάρχουν σχόλια: