18 Ιουν 2009

O καλός και ο κακός (μήπως λείπει κανείς)

Διαβάζω στο TVXS για το Το «μυστικό» σχέδιο συντηρητικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας πολύ καλό άρθρο. Πολύ καλό άρθρο και περιγράφει αυτό που ζούμε τον τελευταίο καιρό. Το παλιό το έργο που έχουμε ξαναδεί πολλές φορές «οι καλοί» και οι «κακοί», εμείς και οι άλλοι.


Οι παραλλαγές που βλέπουμε τελευταία να παίζονται στην πλανεύτρα tv είναι οι εξής απλοί έως απλοϊκοί 1.οι κακοί ξένοι που μας παίρνουν τις δουλειές μας και μας κλέβουν και οι καλοί έλληνες 2.οι τρομοκράτες- κουκουλοφόροι και λοιποί ταραξίες και οι νοικοκυραίοι. Αυτές οι δύο ομάδες φτάινε για όλα τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας οι υπόλοιποι είναι όλοι συλλήβδην αθώα θύματα.


Η χρωματική γκάμα εξαντλείται σε δύο μόνο χρώματα (η μη χρώματα). Ρε παλικάρια η ζωή έχει άπειρες αποχρώσεις θα τις καταργήσουμε όλες; Δεν χωράνε στο σχέδιο.
Οι κάθε λογής δυϊσμοί εμείς και οι άλλοι κάποιοι θέλουν να πιστεύουν ότι έχουν μεγάλη πέραση ότι υπάρχουν πολλά θύματα που θα εγκλωβιστούν σ΄ αυτό το μη σκεπτικό.

¨Όλα επιτρέπονται, όλα μπορούν να θυσιαστούν αφού απειλούμαστε με αφανισμό. Το παιγνιδάκι αυτό το παίζουν χρόνια τώρα τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας για να συσπειρώσουν το λαό τους σε όλα τα επίπεδα μακρο πολιτικό (εθνικό) ή μικροπολιτικό (συνδικαλιστικό- τοπικό).O φόβος πάντα ενώνει καίει τις αντιστάσεις ...


Θα ήθελα να ήξερα ποιοι και κυρίως πόσοι είναι αυτοί που μασάνε για χρόνια την ίδια άνοστη καραμέλα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι εξαιρετικό το άρθρο.

Το διάβασα απο εχθές και μου έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση.

Δεν εχω να διαφωνήσω σε κατι...

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα...

Ανώνυμος είπε...

nai alla gia poso akomi?

Ανώνυμος είπε...

Ναι μεν αλλά ....

Kon