27 Ιουν 2009

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στις εκλογές του Συλλόγου. Έλαβαν :




(Ψήφους - Έδρες)

ΠΑΣΚΕ (264 - 5)

ΔΑΚΕ (174 - 3)

ΑΥΤΟΝΟΜΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ (52 - 1)

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (19 - 0)





ΥΓ. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνέλευση και τις εκλογές τις επόμενες μέρες. Για σήμερα ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους στήριξαν την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

34 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά !!!!

Ανώνυμος είπε...

Παιδια συγχαρητηρια σε ολους. Θα πρεπει ομως να μας προβληματισει το γεγονος οτι η ΠΑΣΚ συγκεντρωσε το μεγαλυτερο ποσοστο καθως φαινεται οτι οι συναδελφοι θεωρησαν τις προσφατες επιτυχιες του Συλλογου αποκλειστικα δικες τους και οχι ολων μας. Τωρα που εγιναν αυτοδυναμοι θα ειμαστε εδω να τους παρακολουθουμε απο κοντα.

frank είπε...

Κάποιες σκέψεις για το αποτέλεσμα

Το βασικό συμπέρασμα είναι πως η Αυτόνομη Πρωτοβουλία κατάφερε να διεμβολίσει για μια ακόμα φορά τον κομματικό συνδικαλισμό παίρνοντας ποσοστό 10% και διατηρώντας μια έδρα στο Δ.Σ. Αυτό είναι σημαντική επιτυχία ειδικά σε συνθήκες έντονης πόλωσης, ισχυρών πιέσεων και υπόγειας παραπληροφόρησης και συκοφαντίας σε βάρος μας. Δώσαμε μια άνιση μάχη και αντέξαμε. Χωρίς κανένα μέσο και καμία στήριξη εκτός από τις δικές μας δυνάμεις και την εμπιστοσύνη των συναδέλφων που μας στήριξαν.

Από την άλλη, δεν παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Μπορεί να είχαμε υψηλότερες προσδοκίες, ίσως γιατί υποτιμήσαμε τη δύναμη των κυβερνητικών παρατάξεων και τα μέσα πίεσης που διαθέτουν είτε γιατί υπερτιμήσαμε τη σταθερότητα κάποιων ψήφων μας. Επιπλέον, η αυτοδυναμία της ΠΑΣΚ στο Δ.Σ. και η δυνατότητά της πλέον να παίρνει οποιαδήποτε απόφαση χωρίς συνεννόηση είναι πολύ πιθανό να αποδυναμώσει και τη δημοκρατική λειτουργία του Συλλόγου.

Σε κάθε περίπτωση εμείς θα συνεχίσουμε τη διαδρομή που έχουμε χαράξει εδώ και πέντε χρόνια. Υπάρχουν πράγματα που μας χαρακτήρισαν από την αρχή και είναι αδιαπραγμάτευτα:. Η επιλογή της ανεξαρτησίας από κόμματα και πολιτικές ηγεσίες, η προώθηση της άμεσης επικοινωνίας των συναδέλφων, η επιμονή στις συμμετοχικές διαδικασίες, η πίεση για ένα μαχητικό σύλλογο, η προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας, η άρνηση της σιωπής και της πελατειακής εξάρτησης. Και θα συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά έχοντας την πεποίθηση ότι δεν είμαστε μόνοι μας αλλά υπάρχουν συνάδελφοι που μοιράζονται αυτές τις αγωνίες και μας τίμησαν με την ψήφο τους παρά το ασφυκτικό πλαίσιο. Η Αυτόνομη Πρωτοβουλία είναι και δική τους υπόθεση.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια!

Νομιζω οτι το 10% ειναι μια πολυ καλη επιδοση.
Ευχομαι του παρα-χρονου ακομη μεγαλυτερα ποσοστα.

Εχετε πουθενα τα ποσοστα του 2007 για να εχουμε ενα μετρο συγκρισης?...

keep on walking :)

Ανώνυμος είπε...

Ένα μεγάλο μπράβο. Όντως η αυτοδυναμία της ΠΑΣΚ είναι ένα ζήτημα. Εύχομαι για μια ακόμα καλύτερη συνέχεια.

Υ.Γ. Η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε κατα τη διάρκεια της ψηφοφορίας είναι ενδεικτική του πολιτισμού που μας διακρίνει ως πολίτες και ως υπαλλήλους.

Kon

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

Φρανκ chriss αλλά και ανώνυμοι σωστά δώσαμε μια μάχη και αντέξαμε μια άνιση μάχη έστω ….ναι το 10% δεν είναι κακό ποσοστό, αντιθέτως πολύ καλό (κρίνοντας από το πολιτικό επίπεδο του υπουργείου μας πάρα πολύ καλό).
Κον έχεις απόλυτο δίκιο για το επίπεδο του πολιτισμού της πολιτικής αντιπαράθεσης σ’ αυτή τη γενική συνέλευση, ήταν για τα μπάζα

Μετά το μέτρημα των ψήφων μοιραία ξανασκέφτηκα αν αξίζει τον κόπο η όλη προσπάθεια .. δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής οπότε λογικό να αναρωτιέμαι οκ τα γνωστά … τελικά όμως

Ναι αξίζει ακόμα μόνο και μόνο από την επιβεβαίωση της άποψης μου ότι δεν είμαι η μόνη που αναρωτιέμαι αν είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε … Γουστάρω τρελά που μέσα από αυτή τη δουλειά για την πρωτοβουλία είχα την χαρά και την τιμή να γνωρίσω αξιολογότατους συναδέλφους να επικοινωνήσουμε δημιουργικά να μιλήσουμε για τις απόψεις και τα οράματά μας να διαφωνήσουμε να συμφωνήσουμε κλπ κλπ κάτι που αν έκανα απλά τη δουλειά μου και πήγαινα στο σπίτι μου δεν θα είχα τη χαρά να το ζήσω. ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ αυτή την πορεία

Συνάδελφε από τη Χίο ένα μεγάλο συγνώμη για την εικόνα που αντιμετώπισες όταν ήρθες στο υπουργείο .. :)

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΝΕΟΙ, ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ, ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΙΔΕΕΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ. ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΗ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΗΜΑ ΣΑΣ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΝΙΚΟΤΕΡΑ. ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΑΥΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΣΠ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΠΙΑ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. ΑΥΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΑΘΩς ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗς ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΕΠΑΝΩ ΣΑς ΑΛΛΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΟΥΛΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΙΑΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΚΑΛΩς ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ. ΟΜΩς ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΔΙΟΤΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΌΤΙ, ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ, ΣΤΙς ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΔΕΝ ΑΘ ΒΡΕΙΤΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΨΗΦΟ.

Ανώνυμος είπε...

@ανώνυμος

Μπαααα...Δεν μας πείθεις..

Εγω τα βλεπω πιο απλα τα πραγματα...

Το ενδεχομένο οι πολιτικές εξελίξεις να επηρεάζουν και την ψήφο εντός του Υπουργείου την έχετε σκεφθεί αγαπητέ συνάδελφε???

Την πιθανότητα να πηδάνε σαν τα βατραχάκια όταν αλλάζει το πολιτικό τοπίο την έχετε σκεφθεί???

Εχουμε βαρεθει να βλεπουμε συναδελφους "να τα γυρνανε" και να το "παιζουν" ποτε απο εδω και ποτε απο εκει..

Τέλος αγαπητέ μου, η πολυφωνία είναι απαραίτητη παντού.
Ακου που σου λεω...

Ανώνυμος είπε...

Ο Chris έχει απόλυτο δίκιο. Νομίζω πως το ευρύτερο πολιτικό κλίμα επηρέασε πολύ περισσότερο από οτιδήποτε. Η σύνταξη με τον εκάστοτε διαφαινόμενο νικήτή στις εθνικές εκλογές είναι σύνηθες φαινόμενο. Θεωρώ πως ήδη ο σύλλογος είναι αριθμητικά πολύ μικρός σε μέγεθος ώστε να γίνονται διακρίσεις σε Κοινωνικούς επιθεωρητές και υπαλλήλους της κεντρικής Υπηρεσίας. ίσως η κεντρική υπηρεσία θα έπρεπε να δραστηριοποιείται ελεγκτικά περισσότερο ώστε να αποφεύγονται ωα δημιουργούνται διαχωριστικές τάσεις. Πάντως η διαγραφή απο το Σύλλογο ατόμου που εξέφρασε τέτοια άποψη ήταν απαράδεκτη. Αντί να κοιτάξει ο Σύλλογος το πρόβλημα κατάματα προτίμησε την έυκολη λύση.

Kon

Ανώνυμος είπε...

@Κon

Να ρωτησω κατι, γιατι με αυτους που εχουμε μπλεξει θα ξεχασουμε και τα βασικα...

Το 2000 δεν διοριστηκαμε???

Πόσους συλλόγους ΒΡΗΚΑΜΕ???

frank είπε...

Η πιο πάνω κριτική, καλοπροαίρετη ή μη, έχει ενδιαφέρον και είναι ευπρόσδεκτη.

Έχω όμως κάποιες απορίες; Πρώτον, πότε προσπάθησαν αυτοί οι συνάδελφοι της ΚΥ που «είχαν στηρίξει πολλές ελπίδες πάνω μας» να μας προσεγγίσουν, να μιλήσουν μαζί μας, να συμμετέχουν στο δημόσιο διάλογο μέσα από το blog, να θίξουν ζητήματα που αφορούν την ΚΥ του υπουργείου; Ποτέ φυσικά, άλλωστε η κριτική εκ των υστέρων είναι εύκολη υπόθεση.

Δεύτερο και σημαντικότερο, ακόμα κι αν εμείς τους «διαψεύσαμε» κατέληξαν στην ΠΑΣΚ για την «προώθηση μιας ευρύτερης αναβάθμισης του υπουργείου γενικότερα»;;;; Αυτό δεν είναι απογοήτευση, είναι απελπισία. Εκτός αν πρόκειται για πρώην απογοητευμένους και νυν αισιόδοξους Πασόκους που παριστάνουν τους ανεξάρτητους. Γιατί ένα παρόμοιο έργο το έχουμε ξαναδεί…

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Υ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ: ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΜΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ (ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΑΝΕΦΕΥΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΠΟΛΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Κ.Υ. – Σ.ΕΠ.Ε., ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ «ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ» - ΓΙΝΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ, ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ-, ΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛ «ΟΜΑΔΟΥΛΑ», «ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΨΗΦΟ» ΚΛΠ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ΕΜΠΑΘΕΙΑ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΥΓΧΑΝΩ ΚΑΙ ΓΩ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΨΗΦΙΣΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ: ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Α.Π. ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕΙ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ Η’ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΥΣ; ΓΙΑΤΙ, ΑΠ’ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ Κ.Υ. ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ (ΣΕ ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΩΝ) ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΟΣΟ «ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΙΔΕΕΣ» ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΚΟΠΤΟΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ». ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΟΔΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ (ΠΑΝΤΑ ΚΡΥΦΑ, ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ). ΔΕ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΩ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΙΞΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΓΙΑΤΙ «ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΩΣ ΦΟΒΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟ ΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΘΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ «ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ».
ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ: ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΕΝΤΑΧΤΕΣ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ.
ΟΣΟΙ «ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ» ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΑΣ ΨΑΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΣΚ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΑΚΕ ΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ.
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΠΟΗΤΗΣ: «ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΛΑΚΑ, Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ».

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Αχ τι ωράια αναψαν λίγο τα αίματα

frank είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
frank είπε...

Το σχόλιο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε προηγούμενα. Επειδή περιλαμβάνει ονομαστική αναφορά τροποποιήθηκε:

Απάντηση στον ακριβώς από πάνω Ανώνυμο. Ας μην χάνεται το μέτρο συνάδελφε. Δεν ζούμε ούτε σε μαύρες εποχές, ούτε πρέπει να διακατεχόμαστε από σύνδρομα καταδίωξης. Είναι τουλάχιστον αστείο, να υποστηρίζει κανείς ότι οι συνάδελφοι με το φόβο του προϊσταμένου δεν μιλάνε στα μέλη της Α.Π. Άλλωστε είναι γνωστές και φανερές οι καλές σχέσεις κάποιων εκ των στελεχών της Α.Π με προϊσταμένους, και παράγοντες του Υπουργείου. (εδώ αφαιρέθηκε η πρόταση που αναφέρει όνομα)

Ότι η Α.Π έφερε ένα αέρα ανανέωσης στα πράγματα του Υπουργείου είναι γεγονός, αλλά δεν κατάφερε ούτε τομές, ούτε ανατροπές. Καλό είναι να υπάρχουν πολλές φωνές, πολλές απόψεις, αλλά ας μην παραμυθιαζόμαστε. Όσο και να πιστεύω στις πραγματικά καλές προθέσεις της Α.Π, δεν μπορώ να μην παραδεχτώ (με λύπη) πως τείνει να εκφυλιστεί σε ένα σχήμα κοινωνικού χαρακτήρα με περιορισμένα τα πολιτικά του χαρακτηριστικά. Γνωρίζω ανθρώπους που ψηφίζουν Α.Π και δεν έχουν απεργήσει ποτέ και δεν βρίσκουν να υπάρχει καμία αντίφαση σε αυτό.


Το δικό μου σχόλιο είναι μόνο πως αφού εξαντλήθηκαν τα πολιτικά επιχειρήματα άρχισαν οι κατινιές.

Παρακαλώ από δω και πέρα όποιος γράφει να λέει τίποτα σοβαρό και όχι κουτσομπολιά

Ανώνυμος είπε...

Περίεργη αντίληψη έχεις περί σοβαρού.....Επειδή δεν θέλω να παίξω το ρόλο του προβοκάτορα εδώ μέσα (είναι το τελευταίο σχόλιο που ανεβάζω), αυτό που προσπάθησα στο προηγούμενο post να αναδείξω, είναι το γεγονός πως η Α.Π κινδυνεύει να χάσει (ή να μην αποκτήσει ποτέ) ΣΤΙΓΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στα συνδικαλιστικά πράγματα. Εάν εσάς σας ικανοποιεί να σας στηρίζουν και να σας ψηφίζουν άνθρωποι απλώς και μόνο επειδή η pasta είναι φιλική και κοινωνική, o george ωραίος τύπος και ο frank έχει ωραία γυναίκα (true!!!) πάω πάσο και πνίγω τις αριστερές μου ανησυχίες.........

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

Ανώνυμε δεν σου ζητήθηκε να μη μιλάς, αντίθετα. Το ζήτημα είναι να ορίσεις το πως το εννοείς αυτό το «στίγμα παρέμβασης στα συνδικαλιστικά πράγματα», η κριτική ήταν και είναι πάντα ευπρόσδεκτη αλλά η καλόπιστη και συγκεκριμένη. Ποια είναι τα αιτήματα των συναδέλφων της κεντρικής υπηρεσίας; Έχεις να προτείνεις κάτι; Θέλεις να μάθεις ίσως κάτι;
ΥΓ. Όπως ίσως να γνωρίζεις όταν γράφουμε με κεφαλαία στο νετ είναι σαν να φωνάζουμε …

red_inspector είπε...

νομίζω, πως καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου ανώνυμε (ξεκινώντας από την υπόθεση ότι γράφεις καλοπροαίρετα). Δεν είναι όμως υπερβολικό να ζητάς από την Α.Π και τους υποστηρικτές της να μην παρουσιάζουν αντιφάσεις τη στιγμή που το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας ταλανίζεται και διχάζεται από τις αντιφάσεις του;υπάρχει ένα σημείο όμως που θα συμφωνήσω μαζί σου. yes, its true.

frank είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
frank είπε...

Ανώνυμε, η έλλειψη σοβαρότητας που σου προσάπτω βρίσκεται στα περί "στενών σχέσεων με προϊσταμένους και παράγοντες του υπουργείου". Τέτοια κουτσομπολιά διέδιδαν κάποιοι εδώ και καιρό και έφτασαν σε εξωφρενικά επίπεδα την περίοδο των εκλογών. Η αναπαραγωγή τους δε νομίζω να βοηθάει καμία συζήτηση.

Στα υπόλοιπα δεν καταλαβαίνω που βρίσκεται η απουσία πολιτικών χαρασκτηριστικών στην Α.Π. Νομίζω πως υπήρξαμε, με διαφορά, η πιο πολιτικοποιημένη παράταξη στο Υπουργείο, ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς ή όχι με τις απόψεις μας.

Ανώνυμος είπε...

να πω και γω την γνωμη μου εστω και αν ονομαζομαι ανωνυμος....γινανε εκλογες παλι και φετος και κατι τρεχει στα γυφτικα,,,,σχετικα με την πρωτοβουλια, ενω στην αρχη φανηκε σαν μια ανασα μεσα σε ολο αυτο που επικρατουσε, προσωπικα εμενα με απογοητευσε γιατι ειδα οτι βαλτωσανε οι οποιες προσπαθειες (αν γινανε ποτε)...δεν ηρθα να ψηφισω,,ηταν επιλογη μου γιατι ξερω καλα οτι κανενας δεν αξιζει τη ψηφο μου,,,γιατι καταλαβαινω οτι δεν σας καιγεται καρφι,,,απο που το καταλαβαινω αυτο? αν νοιαζοσασταν εστω και για λιγο θα επρεπε να βλεπω καθε λιγο και λιγακι στο φαξ της υπηρεσιας μου ενα εγγραφο απο εσας, μια ανακοινωση , μια προσκληση ενα κατι οτιδηποτε,,,εδω, ακομα και αυτο το σαιτ αυτο που υπαρχει εχει λιγοτερα θεματα για την επιθεωρηση απο τον εποπτη ο οποιος κανει παρεπιπτωντως αξιολογη προσπαθεια....
δεν με ικανοποιειται κυριοι,,,,σας νοιωθω οτι ειστε συνδικαλιστες ή πατε να γινετε...τα δικα σας συμφεροντα πατε να προωθησετε και οχι ολονων ως οφειλατε - οφειλετε.
δεν γνωριζω προσωπα και πραγματα. ουτε με ενδιαφερει να μαθω,,,,εσας σας ενδιαφερει να μαθαιτε τα προβληματα μας και να τα προωθησετε? δεν νομιζω,,,,απο που το καταλαβα αυτο? μα δεν σας ειδα ποτε,,,,δε σας ξερω,,,που ειναι οι προτασεις σας? που ειναι η γροθια που θα δινατε στο κατεστημενο?
με το γαντι κυριοι δεν γινεται καποιος ενοχλητικος...εμεις θελουμε να ειστε ενοχλητικοι τυποι...να ενοχλειται ολους τους αρμοδιους,,,,να διεκδικειται,,,,θεωρειτε οτι τα προβληματα εχουν λυθει? γι αυτο τοση αδρανεια? η κινητοποιηση σας καλυπτεται λιγο πριν τις εκλογες και αντε και τα ξαναλαμε στις επομενες?
οταν λετε μπλα μπλα μπλα να αναβαθμιστει το ΣΕΠΕ μπλα μπλα μπλα εχετε κατι να πειτε ή σας εχουν κολησει τη γριπη των πολιτικων και μιλατε γενικα και αοριστα.....οταν βγαζετε λογους κυριοι να μιλατε με συγκεκριμενα πραγματα ,,,,,υπαρχουν σοβαρα προβληματα που ακομα και ενας περαστικος μπορει να επισημανει,,,οταν εσεις περνατε καλα εκει που ειστε, και απλα πατε στο μεροκαματο για αλλη μια μερα περιμενοντας να τελειωσει αυτη η μερα,να ξερετε οτι μερικοι συναδελφοι σας υποφερουν,,,,δεν μπορειτε να το διανοηθειτε? ημουν βεβαιος,,,,,τελως παντων

προς αποφυγη παρεξηγησεων δεν ειμαι εναντιον κανενος, απλα νομιζω οτι δεν κανετε καλα τη δουλεια για την οποια ζητατε τη ψηφο μου ή οποιουδηποτε συναδελφου...δεν ειμαι προκατελειμενος,,,,δηλωνων οτι αν σας δω και αξιζετε θα βγω να το φωναξε εγω πρωτος

ευχομαι καποια στιγμη να αξιζετε την ψηφο μου
venceremos

frank είπε...

venceremos, αν δε βλέπεις τη δράση μας, τις απόψεις μας και τις προτάσεις μας (και δεν αναφέρομαι στην περίοδο των εκλογών), είτε δεν έχεις μπει στον κόπο να διαβάσεις τις ανακοινώσεις μας ή κάποιο πρόβλημα έχει το φαξ της υπηρεσίας σου....:Ρ

κατά τα άλλα, το σχόλιό σου θυμίζει το γνωστό απολίτικο επιχείρημα "όλοι ίδιοι είστε και γι αυτό δε συμμετέχω πουθενά, ούτε καν στις εκλογές"

όπως νομίζεις, άσε τους άλλους να αποφασίζουν για σένα...

Ανώνυμος είπε...

προφανως δεν καταλαβες συναδελφε οτι δεν με εκφραζει κανενας,,,,οποτε τι να ψηφισω?

προτειμω να πηγαινω στη δουλεια μου και να την κανω οσο καλυτερα μπορω, με τα μεσα και τα δεδομενα που υπαρχουν,,,,,γιατι 7 χρονια τωρα,,,,τι αλλαξε? οι προορισμοι των εκδρομων σας μονο αλαξανε ...το οτι η καθε παραταξη μας εστειλε και απο ενα φαξ λεγοντας μας οτι εκεινοι ηταν που παλεψαν για το ελεκτικο επιδομα κλπ θυμιζει φοιτικες εκλογες που ολοι ειναι κερδισμενοι,,,κοκορομαχιες,,,ελειψη σοβαροτητας....
δεν αφηνω τους αλλους να αποφασισουν για μενα για τον απλουστατο λογο δεν ασχολουνται με μενα,,,αλλα με την παρτη τους,,,και σιγα τις αποφασεις,,,ειναι μεγαλο προβλημα, το ξερω, που θα γινει η επομενη εκδρομη!

venceremos

irini είπε...

συναδελφε κατ΄αρχην η αυτονομη πρωτοβουλια δεν ασχολειται με τις εκδρομες και τους χορούς. και αν μπεις στον κοπο να διαβασεις τις ανακοινωσεις θα δεις οτι δεν εμπλεκομαστε σε κοκορομαχιες τυπου πποιος εκανε τα περισσοτερα, αλλα μιλαμε για τις οποιες επιτυχιες που προηλθαν απο τη μαζικη συμμετοχή...

τωρα σε οτι αφορα το αν αξιζει ή οχι τον κοπο να (μας) ψηφισεις, ειναι προσωπικη σου επιλογη
απλα μια προσεκτικοτερη αναγνωση ισως σε επειθε οτι δεν ειμαστε ολοι ιδιοι

irini

Ανώνυμος είπε...

συγγνωμη irini
ασχολειται μονο με παρτυ και ουζοσυναξεις...λαθος μου

αυτο ειναι το προβλημα,,,οτι μονο ανακοινωσεις βγαζει η πρωτοβουλια,,,επιλυση των προβληματων δε βλεπω

irini είπε...

με συγχωρεις αλλα χωρις συμμετοχη και αυξηση της δυναμης σιγουρα δεν θα δεις ποτε επιλυση προβληματων....

frank είπε...

venceremos αρχίζω να ανησυχώ μήπως είμαστε σε άλλο σύλλογο...

δεν ξέρω αν το παρατήρησες αλλά την τελευταία τριετία έγιναν 6-7 γενικές συνελεύσεις και καμιά 15αριά απεργίες και στάσεις εργασίας όπως και διακοπή ελέγχων, παύση πληρωμών υπολόγων κλπ.

τελικά πετύχαμε το ελεγκτικό επίδομα, ένα αίτημα που υπήρχε πάνω από μια δεκαετία

δε λέω φυσικά ότι αυτά έγιναν χάρη στην αυτόνομη πρωτοβουλία αλλά είναι προφανές ότι συμβάλλαμε αρκετά στην όλη προσπάθεια

κι εσύ λες ότι όλοι ασχολούμαστε με εκδρομές και ουζοσυνάξεις;;;;

Ανώνυμος είπε...

συναδελφε φρανκ,,,,φετος γινανε αυτα!!! αυτο δε σας λεω τοση ωρα?

τοσα χρονια τι γινεται? οχι και πολλα παντως ετσι δεν ειναι?ασφαλως και συμφωνησα με τα μετρα δρασης γι αυτο μαλιστα και συμμετειχα σε αυτα

ο συλλογος δεν εχει δυναμικη παρουσια....συμβιβαζεται,,,τα μετρα δρασης που ανεφερες ειναι τα οπλα τα δικα μας να πετυχουμε αυτα που ζηταμε,,,,γιατι δεν τα ασκησαμε τοσο καιρο ειναι το ερωτημα...απλα ανησυχω οτι μετα την προσφατη "νικη" κι του κοψε ραψε και μετονομασε επιδομα που πετυχαμε , τα πραγματα θα βαλτωσουν για αλλη μια δεκαετια....και βλεπουμε,,,να μην επικρατησει η λογικη ε καλα ειναι οσο πηραμε πηραμε, μην ειμαστε και πλεονεκτες,,,,,να παιρνουμε λιγοτερα απο υπαλληλους του οαεδ??? ελεκτικος μηχανισμος? το θεωρω αδιανοητο....μακαρι να παιρνουν και εκεινοι πολλα δεν συγκρινω τις δυο Υπηρεσιες, αλλα μοιραια εξομοιωνομαστε με πραγματα ανομοια

και για να κλεισω,,,,αφου εχετε πιστη και εμπιστοσυνη στις δυναμεις του συλλογου γιατι ολοι οι επιθεωρητες ειναι με το ενα ποδι εξω αο το σωμα? γιατι θελουν να φυγουν?γιατι δεν κανετε κατι να θελουν μεινουν (οχι εσεις ,,,,,για το συλλογο μιλαω) ,,,,εκει ειναι η διαφορα,,,,καταλαβαινετε γιατι μιλαω?

Ανώνυμος είπε...

ξεχασα να υπογραψω τα γραφομενα μου , αν και καταλαβατε ποιος τα εγραψε

venceremos

Ανώνυμος είπε...

@irini

θα ηθελα να προσθεσω το εξης...το οτι εχετε μια εδρα ειναι πολυ σημαντικο,,,,εχετε μεγαλη δυναμη,,,και στην τελικη μπορειτε να παρουσιαζετε τη θεματολογια των συζητησεων που γινονται μεσα στο συλλογο και να μας ενημερωνεται κι εμας για τα θεματα που συζητατε,,,αλλα το σημαντικοτερο και το σημειο κλειδι εδω ειναι το εξης,,,,να μας ενημερωνετε και ποιοι (ονομαστικα αν ειναι δυνατον) απο τους συναδελφους ψηφισαν η απερριψαν τις προτασεις σας,,,,να το μαθαινουνε ολοι οι συναδελφοι, σε ολες τις υπηρεσιες,,,,να γνωρισουμε κι εμεις επιτελους ποιος υποστηριζει τι και με ποια αιτιολογια,,, με αυτη τη κινιση συναδελφοι , θα δειτε οτι δε χρειαζεται να εχετε πλειοψηφια, γιατι πλειοψηφια για να δειχνετε το δρομο δρασης,,, γιατι απλουστατα ο δρομος θα ειστε εσεις

venceremos

Ανώνυμος είπε...

διορθωση παρακαλω ****αφαιρεστε στο τελος τις λεξεις ***γιατι πλειοψηφια***

Ανώνυμος είπε...

δεν βλεπω να σχολιαζει κανεις την παραπανω προταση,,,,θα ηθελα να ακουσω καποιο σχολιο,,,,εστω οτι δεν γινεται αυτο που λεω...

hellooooooo anybody here??????!!!!

venceremos

Ανώνυμος είπε...

«««Με λένε Αρτέμη. Η κατάσταση στο ΣΕΠΕ τυραννάει καθημερινά την θλιμμένη δημοσιοϋπαλληλική μου ύπαρξη. Κλαίω, σφίγγομε, πονώ. Ως πότε Θεέ μου θα υποβαθμίζεται έτσι η υπηρεσία μου; Γιατί να συμβαίνουν όλα ετούτα σε μένα;
Με λένε Αρτέμη. Με τη σκληρή μου γλώσσα προσπαθώ να αφυπνίσω όλα τα κοιμισμένα ανθρωπάκια που δεν κατανοούν τις αγωνίες μου για ένα καλύτερο Σώμα. Σώμα μου, πως σε κατάντησαν έτσι αυτοί οι τιποτένιοι.
Με λένε Αρτέμη. Σιχαίνομαι τα τεμπελόσκυλα του Υπουργείου. Μόνο εγώ δουλεύω σ’ αυτή τη χώρα. Αλλά επειδή εκτός από θλιμμένος είμαι και ανοιχτομάτης και υποψιασμένος, το έχω διαπιστώσει και θα το φωνάξω! Γιατί εγώ, πίσω από το ψευδώνυμό μου, ποτέ δεν φοβήθηκα να μιλήσω ανοιχτά και να τα πω έξω από τα δόντια.
Με λένε Αρτέμη. Εμένα δεν μ’ αγάπησε κανείς. Το έχω καταλάβει κι αυτό. Κανείς δεν νοιάζεται για μένα, γιατί να νοιαστώ εγώ για τον εαυτό μου; Κορόιδο είμαι; Είπαμε δουλευταράς - δουλευταράς αλλά μην τα κάνω και όλα μόνος μου.
Με λένε Αρτέμη. Τα κόμπλεξ μου έχουν γιγαντωθεί σε βαθμό να νομίζω ότι η ψήφος μου αξίζει τόσο, ώστε να της κάνω πολυσέλιδο αφιέρωμα. Οι ψευδαισθήσεις μου έχουν παρεισφρήσει στην πραγματικότητα, κάνοντάς με να πιστεύω ότι με τις αερολογίες μου χτυπάω το σύστημα, όχι σαν τους άλλους τους συμβιβασμένους. Αυτοί ξεπουλήθηκαν ενώ εγώ παραμένω πιστός στις αρχές μου. Θλίβομαι και το φωνάζω βρε αδερφέ. Είμαι αγανακτισμένος ενώ εκείνοι βολεμένοι στα πόστα τους το βουλώνουν και ζουν εις βάρος μου.
Με λένε Αρτέμη. Να φανταστείτε ούτε καν σε πάρτι με ούζα δεν αδειάζω να πάω γιατί είμαι αφοσιωμένος σώμα και ψυχή στην επανάσταση. Αυτά αρμόζουν σε αργόσχολους ξεπουλημένους αστούς και όχι σε σοβαρό, σκεπτικιστή δημόσιο λειτουργό με αγωνίες, θλίψη και οργή.
Με λένε Αρτέμη. Από ένα δάκρυ μου θα αρχίσει η επανάσταση. Σταγόνα – σταγόνα, το δάκρυ θα γίνει ποτάμι που θα τους πνίξει όλους. Δε θα ξέρουν πού να κρυφτούν τα τσουτσέκια και οι μασκαράδες. Και τότε θα ξεπλυθεί όλη η βρωμιά της κοινωνίας και ο κόσμος (και ο μισθός μου) θα γίνει καλύτερος»»».
-δεν μπορείτε να πείτε είχαμε happy end-

Ψευτοεπαναστάτες του ίντερνετ, που ο αναρχισμός σας εξαντλείται στην εκλογική αποχή ή στα ψευδώνυμά σας, η κοινωνία θέλει πράξεις για να αλλάξει και όχι απλή καταγραφή του καημού σας.
Δράση ρε μούτρα!
Φιλικά.
Αρτέμης