1 Μαρ 2016

Προσφυγική κρίση: Αυξημένες ανάγκες σε τρόφιμα στο λιμάνι του Πειραιά

Πηγή:CNN Greece

Χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά εγκλωβισμένοι, καθώς έχουν περιοριστεί οι προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη.

Καθημερινή μάχη για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των χιλιάδων προσφύγων δίνουν δεκάδες εθελοντές, που απευθύνουν έκκληση για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ σε κάθε περίπτωση χρήσιμα θα φανούν και τα παραπάνω χέρια εθελοντών.


Οι εθελοντικές οργανώσεις στο λιμάνι του Πειραιά κάνουν επείγουσα έκκληση για τρόφιμα και παπούτσια. Συγκεκριμένα οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται προσωρινά στον Πειραιά χρειάζονται παπούτσια (ανδρικά νούμερο 40 έως 45 και παιδικά νούμερο 28 έως 35) και τρόφιμα που μπορούν να διατηρηθούν για αρκετό καιρό όπως γάλα μακράς διαρκείας, βρεφικές τροφές και βρεφικά γάλατα, κρουασάν, φρυγανιές, μπισκότα.



Όπως εξήγησε στην κάμερα του
 CNN Greece η εθελόντρια, Νέχια Μιλιά, έχουν καλυφθεί προς το παρόν οι ανάγκες για ρούχα και παρακάλεσε τους ανθρώπους που επιθυμούν να βοηθήσουν, να μην στέλνουν άλλα ρούχα στον Πειραιά, καθώς δεν υπάρχει χώρος για την αποθήκευσή τους.
Video: Έκκληση εθελοντών για τις ανάγκες των προσφύγων
Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται αρκετές οργανώσεις εθελοντών που βοηθούν για την κάλυψη των αναγκών σίτισης, στέγασης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των προσφύγων. Δεκάδες είναι τα παιδιά που έχουν εξεταστεί από το κινητό ιατρείο της οργάνωσης «Χαμόγελο του παιδιού» ενώ ταυτόχρονα στο λιμάνι υπάρχει και κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Περίπου 400 άτομα διανυκτέρευσαν στο πλοίο Νήσος Μύκονος καθώς οι επιβατικοί σταθμοί στο λιμάνι του Πειραιά δεν μπορούν να φιλοξενήσουν άλλους ανθρώπους, ενώ γίνονται προσπάθειες αποσυμφόρησης του λιμανιού με αρκετούς πρόσφυγες να αναχωρούν προς άλλα κέντρα φιλοξενίας. Μέχρι στιγμής έχουν αναχωρήσει 15 πούλμαν για τα Διαβατά, όμως επέστρεψαν 7 πούλμαν στο κέντρο φιλοξενίας στο Ελληνικό κυρίως με Σύρους και Αφγανούς.

Όπως δήλωσε ο υπουργός εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας στην ΕΡΤ, δεν θα καταπλεύσει άλλο πλοίο με πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά με πρόσφυγες μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: