24 Μαρ 2016

Πρακτικά Κοινής Σύνεδρίασης ΔΣ Ομοσπονδίας και Συλλόγου ΓΓΚΑ

Στην χθεσινή  (23.3.2016) Κοινή Σύσκεψη της Ομοσπονδίας με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, συζητήθηκαν τα εξής:

α) Η φημολογούμενη κατάργηση των ΤΔΕ ΙΚΑ και ΟΑΕΕ καθώς στο Σχέδιο Νόμου για το νέο Ασφαλιστικό και τον νέο Φορέα δεν υπάρχει πουθενά πρόβλεψη για την συνέχιση της ύπαρξης των ΤΔΕ. Από όλα τις παρατάξεις διατυπώθηκε η άποψη ότι πρέπει να επιδιωχθεί η επιδιωχθεί η κατοχύρωση των εν λόγω επιτροπών απευθείας από το Νόμο, και όχι με ΥΑ ή ΠΔ σε επόμενη φάση, ώστε να μην υπάρξει κενό. Αποφασίστηκε αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών οργάνων να επικοινωνήσει το ζήτημα με την πολιτική ηγεσία και να ζητήσει την άμεση διευθέτησή του.

β) Το θέμα του καθορισμού της διαδικασίας των Κοινών Συσκέψεων ΔΣ Ομοσπονδίας και Πρωτοβάθμιων. Το θέμα τέθηκε μετά από επισήμανση του Σύλλογου του ΜΤΠΥ, ο οποίος δεν κλήθηκε στην συνεδρίαση ως συμμετέχων ισότιμα (αλλά απλώς του κοινοποιήθηκε η πρόσκληση). Η συζήτηση του εν λόγω θέματος αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση, καθώς το ΔΣ του Συλλόγου ΜΤΠΥ συνεδρίασε ενόψει της κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ που πραγματοποιήθηκε στο Ταμείο.


Στο περιθώριο της συζήτησης, συζητήθηκε το θέμα της διανομής της ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες. Τελικά, το πράγματα που έχουν συγκεντρωθεί από προσφορές των συναδέλφων θα μεταφερθούν την Δευτέρα το πρωί στις αποθήκες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Κολωνός).  

Δεν υπάρχουν σχόλια: