4 Μαρ 2016

ΟΣΥΠΕ: Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Αθήνα 3 Μαρτίου 2016

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η προσφυγική κρίση εντείνεται και η κατάσταση πλέον είναι δραµατική. Η αναλγησία των ευρωπαίων εταίρων, η λογική των «ψυχρών» υπολογισµών που έχουν επιλέξει οι κυβερνώντες και η εγκληµατική διστακτικότητα κάθε λογής υπευθύνων οδηγεί σε τραγικό αδιέξοδο χιλιάδες ταλαιπωρηµένους συνανθρώπους µας και δηµιουργεί καταστάσεις εκτός ελέγχου τόσο στα σύνορα όσο και στην ενδοχώρα. ∆υστυχώς, επιλέγεται η στρατικοποίηση του προβλήµατος µέσω του κλεισίµατος των συνόρων, του υψώµατος φρακτών και τελικά της παρέµβασης της πολεµικής µηχανής του ΝΑΤΟ, µε τη συναίνεση µάλιστα και τις τυµπανοκρουσίες της ελληνικής κυβέρνησης.
Σε αυτές τις συνθήκες, η µόνη ουσιαστική και ελπιδοφόρα απάντηση είναι η συγκλονιστική αλληλεγγύη του ελληνικού λαού. Με αισθητήριο και αίσθηµα ευθύνης που υπερβαίνει όλους τους µικροπολιτικούς υπολογισµούς των κυβερνώντων µας, απλοί συµπολίτες µας σε όλες τις γωνιές της χώρας, παρά τις δύσκολες οικονοµικές συνθήκες, συνεισφέρουν στην κάλυψη βασικών αναγκών προσφύγων και µεταναστών, αναπληρώνοντας µέρος όσων θα έπρεπε να υλοποιεί ένα πολιτισµένο, σύγχρονο και σοβαρό κράτος.

Η Ο.Σ.ΥΠ.Ε. σε συνεργασία µε τους πρωτοβάθµιους Συλλόγους- µέλη της, κατά τα παρελθόν έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες ανθρωπιστικής αλληλεγγύης, στις οποίες οι συνάδελφοί µας µε τη δύναµη του αισθήµατος ενεργοποιήθηκαν, ανταποκρίθηκαν και εκδήλωσαν την ανθρωπιά τους.
Λόγω του άµεσου και επιτακτικού προβλήµατος, η Οµοσπονδία µας σε συνεργασία µε τους Πρωτοβάθµιους Συλλόγους (Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας, Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής Γραµµατείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Σύλλογος Υπαλλήλων Μετοχικού Ταµείου
Πολιτικών Υπαλλήλων), αναλαµβάνουν εκ νέου την πρωτοβουλία και καλούν όλους τους συναδέλφους να συµβάλλουν από το υστέρηµα τους σε αυτή την προσπάθεια αλληλεγγύης µε είδη, όπως ενδεικτικά αναφέρουµε:

Πάνες, σερβιέτες, µωροµάντηλα, οδοντόβουρτσες, οδοντόπαστες, κρέµες συγκάµατος για βρέφη,
• αφρόλουτρα, σαµπουάν, σαπούνια,
• γάλατα µακράς διαρκείας, χυµούς ατοµικής συσκευασίας, νερά , παιδικές τροφές ατοµικής συσκευασίας,
• κουβέρτες, σεντόνια, αδιάβροχα, πετσέτες, οµπρέλες µαντήλες, µάρσιπους,
• µπισκότα-σνακς, ξηρά τροφή, ξηρούς καρπούς, αποξηραµένα φρούτα, σακούλες σκουπιδιών, αφρό ξυρίσµατος ξυραφάκια , χαρτί τουαλέτας,
• sleeping bag, κάλτσες, µπουφάν, µπότες,
• αντισηπτικά ,
• στρωµατάκια κάµπινγκ, ράντζα, σκηνές.

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν στους πρόσφυγες µε τον πλέον αποτελεσµατικό και πρόσφορο τρόπο.
Όσοι από σας έχετε τη διάθεση και τη δυνατότητα να συνεισφέρετε στην προσπάθεια αυτή µπορείτε να µας βρείτε από τη ∆ευτέρα 7/3/2016 έως την Παρασκευή 11/3/2016 και ώρες από 9:0014:00,
στην στοά της εισόδου της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου (Σταδίου 29).
Για τις προσφορές σας και σχετικές πληροφορίες, εάν επιθυµείτε µπορείτε να απευθύνεστε και να επικοινωνείτε και µε τους Προέδρους και Γενικούς Γραµµατείς των Πρωτοβάθµιων Συλλόγων µας.

  • Ελβίρα Κούρκουλου Πρόεδρος Συλλόγου Υπ. Υπουργείου Εργασίας 6974829588
  • Ιωάννης Μαστρογιαννόπουλος Πρόεδρος Συλλόγου ΓΓΚΑ 6941490401
  • Παντελής Παρασκευάς Πρόεδρος Συλλόγου ΜΤΠΥ 6907599353
  • Σταύρος Μπακέας Γ. Γραµµατέας Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας 6936845892
  • Γεωργία Μαυρίδου Γ. Γραµµατέας Συλλόγου ΓΓΚΑ 6976552043
  • Ελευθέριος Γνήσιος Γ. Γραµµατέας Συλλόγου ΜΤΠΥ 6934781827

ΓΙΑ ΤΟ ∆.Σ.
Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ                                                                                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΙΟΥΛΟΣ                                                                                  ΑΝ∆ΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: