23 Οκτ 2016

Ενημέρωση για τη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου στις 20-10-2016


Την Πέμπτη 20/10/2016 και ώρα 10:00 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας. Παρόντα ήταν όλα τα μέλη του ΔΣ εκτός του Γενικού Γραμματέα ο οποίος απουσίαζε δικαιολογημένα.

Συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:


1. Συνάντηση της ΟΣΥΠΕ με κλιμάκιο εκπροσώπων της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ): Συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από την τρέχουσα διεξαγωγή αξιολόγησης από το ILO του Συστήματος Διοίκησης της Εργασίας στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην διαδικασία καθορισμού του νέου οργανογράμματος και πώς αυτή επηρεάζεται από την ανωτέρω αξιολόγηση.  Η Πρόεδρος ανέλαβε να μεταφέρει τις θέσεις του ΔΣ στην ειδική συνεδρίαση της ΟΣΥΠΕ. Αποφασίστηκε επίσης να παρακολουθηθεί στενά η εξέλιξη της αξιολόγησης και να επανασυνεδριάσει το ΔΣ για τον ίδιο λόγο την επόμενη εβδομάδα.
Στην παρούσα φάση και καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης δεν θα εκδοθεί κάποια ανακοίνωση.

2. Λοιπά θέματα: Αποφασίστηκε ομόφωνα να ξεκινήσουν οι ενέργειες (προσφορές - προγραμματισμός κλπ) για την πραγματοποίηση μιας μονοήμερης εκδρομής εντός του μηνός Νοεμβρίου και με πιθανότερο προορισμό τη Λίμνη Δόξα στο Φενεό Κορινθίας. Το θέμα θα οριστικοποιηθεί στο αμέσως επόμενο ΔΣ και θα βγει ειδική Ανακοίνωση για τη συμμετοχή των μελών. Επίσης, έγινε μια αρχική συζήτηση για τον προγραμματισμό και την προετοιμασία της παιδικής χριστουγεννιάτικης γιορτής του Συλλόγου και αποφασίστηκε να υπάρξουν διερευνητικές ενέργειες ώστε να συγκεντρωθούν προτάσεις για τη διεξαγωγής της. 

3. 
Εκτός των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, συζητήθηκε η έγγραφη πρόταση που κατέθεσε η ΑΡΣΥ για πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης του ΔΣ με θέμα την άμεση εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου για τις κρίσεις προκειμένου να υπάρξει ένα τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς τοποθετήσεων σε θέσεις ευθύνης με ανάθεση στο Υπουργείο μας. 


Μετά από έντονη ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στις παρατάξεις, κατά την οποία τα μέλη της ΑΡΣΥ επέμειναν στην αναγκαιότητα άμεσης αντίδρασης, αποφασίστηκε ομόφωνα η διεξαγωγή εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος έκτακτου διοικητικού συμβουλίου επί του συγκεκριμένου ζητήματος ώστε να υπάρξει σχετική παρέμβαση από πλευράς Συλλόγου.
Η ΑΡΣΥ θεωρεί πολύ σημαντική την διεξαγωγή της ανωτέρω συνεδρίασης.  Η διαιώνιση του καθεστώτος τοποθετήσεων με ανάθεση σε θέσεις ευθύνης (Τμηματάρχες, Δ/ντες, Γενικοί Δ/ντες) είναι πηγή αναξιοκρατίας, αδιαφάνειας και πελατειακών σχέσεων και αποτελεί "πληγή" στη λειτουργία των υπηρεσιών μας. Ο Σύλλογός οφείλει να πάρει θέση.

4. Στο περιθώριο της συζήτησης έγινε αναφορά στις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας σχετικά με την εφαρμογή των πληροφοριακών συστημάτων του Σ.ΕΠ.Ε. (ΟΠΣ και ΣΕΟΜ) και την μέχρι σήμερα σχετική αδράνεια της πολιτικής ηγεσίας. Το ΔΣ επιβεβαίωσε την πρόθεσή του για στενή παρακολούθηση του θέματος και ανάλογη παρέμβαση εφόσον δεν υπάρξει καμία εξέλιξη. 

Τέλος καθορίστηκε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 09:30


Δεν υπάρχουν σχόλια: