25 Οκτ 2016

ΔΣ ΟΣΥΠΕ 21/10/2016: Ενημέρωση

Στο ΔΣ της ΟΣΥΠΕ την Παρασκευή 21.10.2016, στο οποίο απουσίαζε δικαιολογημένα ο Γ. Κοζυράκης και συμμετείχαν επιπλέον οι δύο Πρόεδροι των Πρωτοβάθμιων Σωματείων συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

 Έκτακτο Συνέδριο ΟΣΥΠΕ: Αποφασίστηκε να γίνει τελικά το διήμερο 9-10/11/2016 με θέματα: α) Οργανισμός Υπουργείου β) Εργασιακό Νομοσχέδιο γ) Προγραμματισμός δράσης δ) Ορισμός εκπροσώπων στο ΣΚΕΕΕ. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Σταδίου 29 και θα είναι ανοικτό για να το παρακολουθήσουν οι συνάδελφοι. Σε επόμενο ΔΣ θα αποφασιστούν τα προτεινόμενα κείμενα βάσης της ΟΣΥΠΕ τα οποία θα συζητηθούν και θα συνδιαμορφωθούν στο Συνέδριο. Συμφωνήθηκε επίσης να κληθεί εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ και να επιχειρηθεί δημοσιοποίηση των συμπερασμάτων του Συνεδρίου, ειδικά για θέματα που αφορούν ευρύτερα την κοινωνία (π.χ εργασιακά).

Συνάντηση με κλιμάκιο του ΔΟΕ: Έγινε ενημέρωση σχετικά με το πλαίσιο της αποστολής
Τεχνικής Βοήθειας σχετικά με την Διοίκηση της Εργασίας από τον ΔΟΕ. Στην συνάντηση που έχει το ΔΣ της ΟΣΥΠΕ με το κλιμάκιο την προσεχή Τετάρτη, θα διατυπωθούν οι πάγιες θέσεις της Ομοσπονδίας σχετικά με τον Οργανισμό, την λειτουργία και τα προβλήματα που υπάρχουν στο Υπουργείο μας, με βάση και τα όσα συμφωνήθηκαν στο ΔΣ του Συλλόγου. Από την ΑΡΣΥ επαναλήφθηκαν τα εξής: α) Αποσύνδεση της διαδικασίας στον ΔΟΕ με την διαδικασία για το Οργανόγραμμα που πρέπει να τελειώσει σύντομα β) Ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι (μισθολογικές περικοπές, έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής και νομικής προστασίας, κατάλληλης εκπαίδευσης κ.α) στη βάση του αρ.10 παρ.2 της ΔΔΕ 150, γ) επισήμανση των οργανωτικών πειραματισμών των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών με έμφαση στις τελευταίες αποσπασματικές αλλαγές. Μετά την συνάντηση με το κλιμάκιο και με βάση τα όσα θα ειπωθούν εκεί θα διαμορφωθεί  υπόμνημα της ΟΣΥΠΕ που θα υποβληθεί στον ΔΟΕ.

Ανακοίνωση για το Οργανόγραμμα: Είχε αποφασιστεί στο προηγούμενο ΔΣ να εκδοθεί Ανακοίνωση-επιστολή προς την πολιτική ηγεσίας σχετικά με τις πρόσφατες αποσπασματικές ενέργειες οργανωτικού χαρακτήρα (ειδικές Γραμματείες, Επιτελικές Δομές κ.α) της πολιτικής ηγεσίας που αιφνιδιάζουν όσους εμπλεκόμαστε με το Υπουργείο και θέτουν σε κίνδυνο την λειτουργία του. Το σχετικό σχέδιο που λάβαμε την παραμονή της συνεδρίασης χρήζει αλλαγών τις οποίες προτείναμε στο ΔΣ και υποβάλαμε και σχετική νέα πρόταση. Ωστόσο, από την πλειοψηφία των παρατάξεων (πλην ΑΡΣΥ που διαφώνησε με την οποιαδήποτε καθυστέρηση) διατυπώθηκε η άποψη να περιμένουμε τον ...επικείμενο ανασχηματισμό πριν εκδοθεί η Ανακοίνωση.

Ενημέρωση για συνάντηση με κα Φωτίου: Από την ΑΡΣΥ υποβλήθηκε εκ νέου πρόταση για ενημέρωση των συναδέλφων σχετικά με την συνάντηση του ΔΣ με την κα Φωτίου. Δυστυχώς, η πρόταση απορρίφθηκε και η ΟΣΥΠΕ δεν θα ενημερώσει για αυτήν την συνάντηση.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν αναφέρεστε σε εργασιακό νομοσχέδιο εννοείτε αυτά που ακούγονται για ομαδικές απολύσεις, κατώτατο μισθό, ΣΣΕ κλπ ή κάτι άλλο;

Ανώνυμος είπε...

Το συνέδριο θα γίνει στην Αθήνα τελικά