24 Οκτ 2016

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ;

Από τις 15/10/2016 έως τις 15/01/2017 θα πρέπει να γίνει η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων για τα στοιχεία του έτους 2015. Συνάδελφοι δεν ξεχνάμε ότι και φέτος όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να υποβάλουμε την ηλεκτρονική δήλωση περιουσιακής κατάστασης .
Επιπλέον, τα φυσικά πρόσωπα που απέκτησαν την ιδιότητα του υπόχρεου προς ΔΠΚ και ΔΟΣ εντός του 2016 και δεν υπέβαλαν στην προβλεπόμενη
προθεσμία των 90 ημερών ενόψει της έναρξης της ηλεκτρονικής υποβολής να καταχωρίσουν την αρχική δήλωση το δυνατόν συντομότερο με την έναρξη της ως άνω εφαρμογής και με ημερομηνία αναφοράς το αργότερο 90 ημέρες μετά την απόκτηση της ιδιότητας που τους κατέστησε υπόχρεους.
Όσοι εκ των υπόχρεων έχουν υποβάλει ετήσιες ή αρχικές ΔΠΚ και ΔΟΣ σε έγχαρτη μορφή κατά το 2016 υποχρεούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις παραπάνω δηλώσεις.

Οι ηλεκτρονικές δηλώσεις θα υποβάλλονται στον ιστότοπο https://www.pothen.gr., ο οποίος περιέχει συχνές ερωτήσεις, οδηγίες συμπλήρωσης της δήλωσης και λοιπά πληροφοριακά στοιχεία που θα χρειαστεί ο υπόχρεος.


Για εκπρόθεσμες δηλώσεις παλαιοτέρων ετών οι υπόχρεοι να επικοινωνήσουν με την αρχή ελέγχου για περαιτέρω διευκρινίσεις. 











3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού εμείς έχουμε καταθέσει ήδη δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης μέσω πόθεν. Πρέπει ξανά ?

Ανώνυμος είπε...

Καμμία απάντηση ?

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

Έχουμε καταθέσει κατασταση πόθεν έσχες για τα εισοδήματα του οικ έτους 2014 τώρα καταθέτουμε για το 2015 ..... όσοι δεν έχουν καταθέσει ήδη δηλαδή.