6 Οκτ 2016

Συνεδρίαση ΔΣ ΟΣΥΠΕ 3/10/2016

Στις 3/10/2016 πραγματοποιήθηκε Τακτική Συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΣΥΠΕ με παρόντα τα οκτώ από τα εννιά μέλη (απουσίασε λόγω υπηρεσιακών υποχρεώσεων ο Γ. Κοζυράκης)

Συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

α) Τακτοποίηση οικονομικών υποχρεώσεων της Ομοσπονδίας προς την ΑΔΕΔΥ: Αποφασίστηκε η καταβολή των οφειλομένων 3.816€ (β'εξάμηνο 2014-α΄ εξάμηνο 2016) σε συντονισμό  με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, τα οποία θα καταβάλλουν αντίστοιχα τις συνδρομές 2016 στην ΟΣΥΠΕ. Αποφασίστηκε επίσης η από εδώ και στο εξής εξόφληση των εισφορών σε τακτική βάση ώστε να μην συσσωρεύονται οφειλές διετίας.

β) Διαδικασία νέου Οργανογράμματος. Υπήρξε ενημέρωση σχετικά με την στασιμότητα της διαδικασίας (δεν έχει συνεδριάσει από τον Ιούλιο η αρμόδια Ομάδα Εργασίας, δεν έχει προχωρήσει η β΄φάση της διαδικασίας επαναξιολόγησης Δομών). Υπήρξε συνολική καταδίκη στις παράλληλες ενέργειες που προωθούνται από την πολιτική ηγεσία (σύσταση νέων Ειδικών Γραμματειών, επιτελικών Δομών, εξουσιοδότηση στον Υπουργό για σύσταση νέων Τμημάτων ΣΕΠΕ κ.α) που δεν εντάσσονται στην κεντρική διαδικασία εκπόνησης νέου Οργανισμού. Η Ομοσπονδία θα καταγράψει τις διαφωνίες της σε ανοικτή επιστολή προς την πολιτική ηγεσία και σε συνάντηση που θα ζητηθεί με τον Υπουργό. Τέλος, επιβεβαιώθηκε ότι τον συντονισμό και την διαμόρφωση της θέσης των συνδικαλιστικών φορέων του χώρου μας σχετικά με το Οργανόγραμμα έχει η Ομοσπονδία και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία θα πρέπει να λειτουργούν σε συντονισμό και συνεργασία με αυτήν.

γ)  Προγραμματισμός δράσης. Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση Έκτακτου Συνεδρίου στις αρχές Νοεμβρίου με θέματα τον προγραμματισμό δράσης για το επόμενο διάστημα, την διαμόρφωση ολοκληρωμένης θέσης για το νέο Οργανόγραμμα, την διαμόρφωση θέσης για τα εργασιακά, την συμμετοχή της ΟΣΥΠΕ στο επικείμενο Συνέδριο και την εκλογή εκπροσώπων σε συλλογικά όργανα (ΣΚΕΕΕ)

δ) Θέση της Ομοσπονδίας στην αγωγή που υπέβαλε η ΑΡΣΥ σχετικά με την απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής να ακυρώσει ψηφοδέλτιο κατά τις πρόσφατες εκλογές για ΔΣ. Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να παρασταθεί νομικά η ΟΣΥΠΕ υπέρ της απόφασης της Εφορευτικής Επιτροπής προκειμένου να δοθεί δυνατότητα πρόσθετης παρέμβασης στην ΔΑΚΕ που έχει έννομο συμφέρον. Μειοψήφησαν ο εκπρόσωπος της Συλλογικής Πρωτοβουλίας Π. Παρασκευάς και της ΑΡΣΥ Ν. Μποσινάκος που πρότειναν να τηρηθεί ουδέτερη στάση από την ΟΣΥΠΕ.

ε) Οικονομική ενημέρωση: Ο Ταμίας Ν. Μποσινάκος ενημέρωσε σχετικά με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, τις δαπάνες από τον Ιούνη έως σήμερα και το ταμειακό υπόλοιπο της ΟΣΥΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: