22 Μαΐ 2020

Κυρώσεις σε εκαιδευτήριο που Είχε αναστείλει συμβάσεις εκπαιδευτικών που εργάζονταν κανονικά και εισέπραττε παρανόμως δίδακτρα.

 Διαβάζουμε σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδος ότι κυρώσεις επιβάλει η Επιθεώρηση Εργασίας για την εικονική αναστολή του εκπαιδευτηρίου «Ευρωπαϊκό Πρότυπο» – Είχε αναστείλει συμβάσεις εκπαιδευτικών που εργάζονταν κανονικά και εισέπραττε παρανόμως δίδακτρα.
Μπράβο στους συναδέλφους ... 


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ 

Με έγγραφο που κοινοποιήθηκε στην ΟΙΕΛΕ, μετά από σχετική καταγγελία μας, πληροφορηθήκαμε ότι το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Γλυφάδας-Δάφνης παρενέβη και διαπίστωσε σοβαρή παραβίαση της νομοθεσίας στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «Ευρωπαϊκό Πρότυπο».

Πιο συγκεκριμένα, μετά από καταγγελίες γονέων και εκπαιδευτικών, η ΟΙΕΛΕ ενημέρωσε την Επιθεώρηση Εργασίας ότι το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «Ευρωπαϊκό Πρότυπο», το οποίο διαχρονικά έχει απασχολήσει τις δημόσιες αρχές για βαρύτατες παραβιάσεις της εκπαιδευτικής και της εργατικής νομοθεσίας, είχε προβεί σε εικονική αναστολή λειτουργίας και σε αντιστοίχως εικονική αναστολή των συμβάσεων των εκπαιδευτικών, αν και λειτουργούσε κανονικά, παρέχοντας πλήρεις υπηρεσίες τηλεκπαίδευσης, Τούτο σημαίνει ότι το συγκεκριμένο σχολείο για το διάστημα της αναστολής δεν κατέβαλε μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές, ενώ εισέπραττε κανονικά δίδακτρα. Βεβαίως οι γονείς έχουν πλέον δικαίωμα να κινηθούν, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία για τα χρήματά τους.

Σύμφωνα με το έγγραφο της Επιθεώρησης, οι εξηγήσεις που έδωσαν οι υπεύθυνοι του εκπαιδευτηρίου δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές και θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Το έγγραφο κοινοποιήθηκε και στο Υπουργείο Παιδείας και θα αναμένουμε από την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης να προχωρήσει άμεσα σε πειθαρχικό έλεγχο των εμπλεκόμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: