8 Μαΐ 2020

Εγκύκλιος του Υπ. ΕΣ. για την επιστροφή στα γραφεία μας

Στα γραφεία του αναμένεται να επιστρέψει από την Δευτέρα, 11 Μαΐου το σύνολο των δημοσιών υπαλλήλων μετά την εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα αργά το  απόγευμα της Παρασκευής το Υπουργείο Εσωτερικών. Δείτε την εδώ. 
Ε αν έχεις σχέδιο φαίνεται .... 



Η εγκύκλιος περιγράφει πώς θα λειτουργήσουν εφεξής οι δημόσιες υπηρεσίες, ορίζοντας ότι η αυτοπρόσωπη παρουσία των δημοσίων υπαλλήλων δύναται να ανέρχεται στο 70%.
Πρόκειται για ένα ποσοστό που θα υπολογίζεται «βάσει των δυνάμενων να παρέχουν εργασία εκ περιτροπής με αυτοπρόσωπη παρουσία», διευκρινίζει η εγκύκλιος, προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που μια υπηρεσία απαιτεί την προσέλευση ακόμη και του 100% των υπαλλήλων, «αυτό είναι επιτρεπτό, υπό την προϋπόθεση διασφάλισης των κανόνων προστασίας της υγείας, ιδίως η τήρηση της αποστάσεως μεταξύ των εργαζομένων τουλάχιστον 1,5 μέτρου».

Παράλληλα, με την εγκύκλιο:
  • Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθεί να ισχύει ο καταμερισμός της προσέλευσης των υπαλλήλων σε τρία διακριτά ωράρια προσέλευσης (7.00, 8.00 και 9.00 το πρωί).
     
  • Διευκρινίζεται ότι ο προγραμματισμός της εκ περιτροπής εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων θα καθορίζεται σε εβδομαδιαία βάση.
     
  • Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες θα προσέρχονται στις δημόσιες υπηρεσίες μόνο κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης (ραντεβού) και εφόσον το αίτημά τους δεν δύναται να ικανοποιηθεί με άλλον τρόπο.
Κινητικότητα
Την ίδια στιγμή, με την εγκύκλιο ορίζονται συγκεκριμένες προθεσμίες για την ολοκλήρωση των κύκλων κινητικότητας των ετών 2018 και 2019. Για εκκρεμείς διαδικασίες παλαιότερων κύκλων οι αποφάσεις μετάταξης ή απόσπασης θα πρέπει να εκδοθούν «σε αποκλειστική προθεσμία έως τις 31 Μαΐου 2020». Κατ' εξαίρεση για τον α΄ κύκλο κινητικότητας 2019 οι αντίστοιχες αποφάσεις εκδίδονται σε αποκλειστική προθεσμία έως τις 30 Ιουνίου 2020.
Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: