27 Φεβ 2015

Μέχρι 30 Απριλίου 2015 το έντυπο Ε11

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνου Σκουρλέτη που δημοσιευτηκε στο ΦΕΚ 297Β /27-02-15, παρατείνεται η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής του εντύπου Ε11, για την γνωστοποίηση των στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας, έως και τις 30 Απριλίου 2015.

Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει ότι: «Παρατείνεται για το έτος 2015, η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής του εντύπου Ε11. (Γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας) της περ. η) του άρθρου 4 της υπ’ αρ. πρωτ. 29502/85/01-9-2014 (ΦΕΚ Β 2390/08-9-2014) απόφασης του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας έως και την 30 Απριλίου 2015.»

Η απόφαση λήφθηκε προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο υποβολής των στοιχείων, ώστε να εξασφαλιστεί η ακριβής καταγραφή τους.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρόταση: άμεση κατάργηση του Ε11 και επαναφορά του βιβλίου αδειών με υποχρεωτική την υπογραφή του εργαζόμενου. Μέχρι τότε ας μας πει κάποιος πως θα ελέγχουμε την χορήγηση της κανονικής αδείας και των αποδοχων αδείας. Ελπίζω να μη γίνει και η άδεια ένα θέμα παραπομπής στα πολιτικά δικαστήρια. Αλήθεια γιατί δεν ενημερώθηκαν τα τμήματα για την παράταση ... μήπως τελικά δεν δόθηκε παράταση/// η απόφαση τροποποιήθηκε με δελτίο τύπου?????

Ανώνυμος είπε...

ΦΕΚ/Β/297/27.02.1015

Ανώνυμος είπε...

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64147970

Η μεγάλη του ινστιτούτου εργασίας... σχολή
Από τη «μεγάλη σχολή» του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) βρίσκονται πλέον σε καίριες θέσεις και καλούνται να εφαρμόσουν στην πράξη τα σχέδια που χάρασσαν σε πολύωρες συσκέψεις.
Ο βασικός «πυρήνας» των στελεχών του ΙΝΕ -που δημιουργήθηκε πριν από μία 25ετία- έχει αναλάβει θέσεις-κλειδιά στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και θα δοκιμαστεί στην πράξη για τις ιδέες του.
Στο Ινστιτούτο είχε «θητεύσει» για 16 συνολικά χρόνια ο νέος αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, που ήταν ο μακροβιότερος αντιπρόεδρος. Εκεί -αν και προέρχονταν από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους- είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί στενά με τον νυν γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργο Ρωμανιά. Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του βρέθηκε στο ΙΝΕ και ο Γιάννης Κουζής, που είναι σύμβουλος του νέου υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη. Το νεότερο... μέλος της δυναμικής αυτής ομάδας είναι ο Αποστόλης Καψάλης, που ανέλαβε ειδικός γραμματέας στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).
Το νέο στρατηγείο
Από το κτίριο που στεγάζεται το Ινστιτούτο στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη η δοκιμασμένη στο παρελθόν ομάδα μετέφερε το στρατηγείο της στη Σταδίου. Εκεί στην έδρα του υπουργείου καλούνται να λύσουν τον γόρδιο δεσμό του Ασφαλιστικού και να βάλουν τάξη στην κατακερματισμένη αγορά εργασίας. Στη νέα αυτή πορεία θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν ξανά με γνώριμα πρόσωπα, που στο παρελθόν είχαν συνεργαστεί μέσω του ΙΝΕ. Χαρακτηριστική περίπτωση η νέα αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, που είχε συνεργαστεί με το Ινστιτούτο για την εκπόνηση μελετών.
Η λειτουργία του Ινστιτούτου ξεκίνησε το 1990 και ήταν αποτέλεσμα πρωτοβουλιών της ΓΣΕΕ. Με το πέρασμα των χρόνων... εξαπλώθηκε σε όλη την περιφέρεια με παραρτήματα, ενώ υπήρξε συνεργασία και με την ΑΔΕΔΥ. Μέχρι πρόσφατα επιστημονικός διευθυντής ήταν ο Σ. Ρομπόλης, ενώ σήμερα τη θέση αυτή κατέχει ο Γ. Αργείτης.
....
AΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ
Ρίχνεται στη μάχη κατά της «μαύρης» εργασίας

Ο 40χρονος νέος ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ καλείται να δώσει τη δύσκολη μάχη για τον περιορισμό της ανασφάλιστης εργασίας. Είναι το νεότερο μέλος της ομάδας, καθώς πέρασε το κατώφλι του Ινστιτούτου το 2004.

Τα πρώτα τρία χρόνια στο ΙΝΕ ασχολείται με θέματα οικονομικά αλλά και με ζητήματα που σχετίζονται με τη μεταναστευτική πολιτική. Ωστόσο το 2007 περνά στον κρίσιμο τομέα των εργασιακών σχέσεων.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών του στη Νομική σχολή της Κομοτηνής «μετακομίζει» στο Στρασβούργο για να κάνει μεταπτυχιακό στο Εργατικό Δίκαιο. Παρά το ότι είναι ο μόνος Ελληνας, καταφέρνει να έρθει πρώτος στο έτος συναγωνιζόμενος 29 Γάλλους συμφοιτητές του.

Επιστρέφει στην Ελλάδα αλλά μόνο για έναν χρόνο. Σύντομα θα ξαναφτιάξει τις... βαλίτσες του για το Στρασβούργο. Αυτή τη φορά όμως θα φτάσει στη Γαλλία με λεωφορείο μέσω Πράγας, όπου βρέθηκε για να συμμετάσχει σε μία διαδήλωση. Στο... γνώριμο πλέον Στρασβούργο κάνει το διδακτορικό του, ενώ παράλληλα δουλεύει στη βιβλιοθήκη της νομικής σχολής και απασχολείται ως συνεργάτης ευρωβουλευτών στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Μετά την ολοκλήρωση του διδακτορικού επιστρέφει στην Ελλάδα και ξεκινά τη συνεργασία με το ΙΝΕ. Τώρα από την... ηλεκτρική καρέκλα του ΣΕΠΕ καλείται να δώσει τη μάχη για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και την επαναφορά εργατικών δικαιωμάτων που τα τελευταία χρόνια είχαν μπει στο περιθώριο.