15 Φεβ 2015

Φτάνει πια με τους δημόσιους υπάλληλους

Στο  Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε υπάλληλος του υπουργείου Εργασίας  ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του  πειθαρχικού συμβουλίου με την οποία υποβιβάστηκε δύο βαθμούς για  παράβαση καθήκοντος, επειδή για μια επταετία δεν δήλωνε στο πόθεν έσχες  μεγάλα πακέτα μετοχών και εμβάσματα στο εξωτερικό του ίδιου και της  συζύγου του.

Ο  υπάλληλος του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας είχε στείλει δύο εμβάσματα  σε ευρωπαϊκή χώρα τα οποία υποστηρίζει ότι προήλθαν από πώληση ακινήτων.  Το ένα ανερχόταν στα 807.000 ευρώ και το δεύτερο πλησίαζε το 1,5 εκατ.  ευρώ.
Το 2004 είχε επίσης δηλώσει πολλές μετοχές, καθώς καταθέσεις και  αμοιβαία κεφάλαια του ιδίου και της συζύγου του συνολικού ύψους 1,5  εκατ. ευρώ.

Όπως υποστηρίζει ο υπάλληλος, οι πωλήσεις των ακινήτων είχαν δηλωθεί στο Ε9, αλλά όχι στις δηλώσεις πόθεν έσχες.

Στην προσφυγή του αναφέρει ότι για τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν  ελεγχθεί από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και από την ΔΟΥ  της περιοχής που υπάγεται, χωρίς να του καταλογιστεί τίποτα.

Ακόμη, υποστηρίζει ότι η ποινή που του επιβλήθηκε είναι  αντισυνταγματική γιατί δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη από το άρθρο 20 του  Συντάγματος διαδικασία της ακρόασης.
Η ίδια διαδικασία προβλέπεται και από τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, υποστηρίζει ο υπάλληλος.
Θεωρεί επίσης ότι παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της  αναλογικότητας, καθώς η ποινή είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με το αδίκημα  που διέπραξε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

- See more at: http://left.gr/news/prosfygi-ypalliloy-sto-ste-kata-ton-kyroseon-gia-anakrives-pothen-eshes#sthash.byr48qsG.dpuf

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω τον συνάδελφο, είναι χαμηλών τόνων και καλός ανθρωπος,εχω συνεργασθεί πολλές φορές σε ελέγχους, Ήταν άψογος.
Για κάτι που είχε δηλώσει στο Ε9 και στην φορολογική του δήλωση, είχε ελεγχθεί από τον Επιθ Δημόσιας Διοίκησης, και από την εφορία, για ποιο λόγο να τιμωρηθεί τόσο αυστηρά από το υπηρεσιακο συμβούλιο.
μήπως η τιμωρία είναι επικοινωνιακό τρύκ ότι ....εμεις τιμωρούμε.

Ανώνυμος είπε...

Kαλα αυτά τα πούλησε...σύνολο 2307000...που σημαινει τα σκότωσε κοψοχρονιάς. Αν πούμε οτι τα αγόρασε 1 μυριο πως τα βρήκε αυτά με δυο μισθούς... λέω γω. Να το πειτε και στους εφοριακούς..δηλώστε τα και γίναν νόμιμα

Ανώνυμος είπε...

Θα έπρεπε να τιμωρηθεί γιατί ενώ είχε τόσα λεφτά κάθονταν στο κ@@@ υπουργείο μας να ασχολείται καθημερινά με @@@@@