16 Φεβ 2015

Αλλαγές με σχέδιο στο δημόσιο

Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο προετοιμάζει η κυβέρνηση. Το σχέδιο περιλαμβάνει αλλαγές στα οργανογράμματα των υπουργείων, νέα συστήματα αξιολόγησης και επιλογής προϊσταμένων, αλλάζει και ο τρόπος επιλογής προϊσταμένων, αλλά και ο τρόπος λειτουργίας των πειθαρχικών συμβουλίων καθώς και τρία κύματα κινητικότητας για την αξιοποίηση προσωπικού. 
Αναλυτικά:  


Οργανογράμματα: Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αλλάξουν ριζικά τα οργανογράμματα των υπουργείων με εκχώρηση αρμοδιοτήτων προς την τοπική αυτοδιοίκηση για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών μέσω εξοικονόμησης προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα ξεκινάει ένα ευρύτατο πρόγραμμα κινητικότητα, εθελοντικής όπως τονίζουν σε όλους του τόνους στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έτσι ώστε να εξευρεθεί το απαραίτητο προσωπικό χωρίς επιπλέον προσλήψεις για την καλή λειτουργία των νέων δομών.

Αξιολόγηση: Το νέο σύστημα αξιολόγησης αναμένεται μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Δεν θα περιλαμβάνει γραπτές εξετάσεις, αλλά σταθερά κριτήρια για την αξιολόγηση των υποψηφίων για βαθμολογική ή μισθολογική προαγωγή.

Εξετάζεται, το γαλλικό μοντέλο, βάσει του οποίου επιλέγονται από τον προϊστάμενο οι τρεις καλύτεροι ανά υπηρεσία και κατόπιν οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη διοικητική μονάδα καλούνται να επιβεβαιώσουν ή να απορρίψουν την εισήγηση του προϊσταμένου τους.  

 Κινητικότητα: Ξεκινάει ένα ευρύτατο πρόγραμμα κινητικότητα, εθελοντικής, έτσι ώστε να εξευρεθεί το απαραίτητο προσωπικό χωρίς επιπλέον προσλήψεις για την καλή λειτουργία των νέων δομών. Η κινητικότητα θα χωριστεί σε τρία κύματα:


  • στο πρώτο θα περιλαμβάνονται οι 3.900 απολυθέντες και θα γίνει ως το τέλος του μήνα,
  • στο δεύτερο θα περιλαμβάνονται οι 6.000 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ και θα γίνει τους επόμενους μήνες
  • το τρίτο θα γίνει στα τέλη του 2015 ή τις αρχές του 2016, όπου αφού καταμετρηθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών θα ζητηθεί από τους υπαλλήλους να τις καλύψουν εθελοντικά, έτσι ώστε να καθοριστούν και οι ανάγκες του δημοσίου για να γίνουν στη συνέχεια οι προσλήψεις που χρειάζονται με πιο ορθολογικό τρόπο.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καραγκιοζιλίκια...

Ανώνυμος είπε...


Αυτή τη στιγμή οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες γίνονται με την τρόικα και τα ίδια ακριβώς πρόσωπα που ήταν και πριν. Όλοι οι ξένοι συνεχίζουν να την αποκαλούν τρόικα και στους διαδρόμους κυκλοφορούν ήδη τα σχετικά ανέκδοτα με την επιμονή της Ελλάδας να την αποκαλούν αλλιώς. Ας κάνουν μια καλή και διαφορετική αρχή, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους.

Αυτού του είδους τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, που χρησιμοποίησε και η προηγούμενη κυβέρνηση, είναι παλιά κόλπα και κρατάνε λίγο. Στο τέλος γυρνάνε και μπούμεραγκ. Πάνω από όλα όμως, δεν είναι συμβατά με το ήθος που πρέπει να έχει μία "αριστερή" κυβέρνηση που θέλει να κάνει τη διαφορά. Ο λαός περιμένει να ακούσει την αλήθεια. Μόνο έτσι θα συνεχίσει να δίνει τη στήριξή του. Αλλιώς , η υποκρισία που είναι πράγματι ένδειξη αδυναμίας, θα διαψεύσει σύντομα την ελπίδα και όταν η ελπίδα διαψεύδεται μετατρέπεται εύκολα σε οργή.

Ανώνυμος είπε...

Παυλόπουλος για ΠτΔ!Κι άλλη κωλοτούμπα...
Είναι αυτός που επί υπουργίας του κάηκε η Αθήνα και σκοτώθηκε ο Γρηγορόπουλος? Μπράβο σύντροφοι!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο οργή,αλλά και φτύσιμο.
Μεγάλες κολοτούμπες....

Ανώνυμος είπε...

Στηρίξαμε και ψηφίσαμε Σύριζα για να μας προκύψουν και πάλι Παυλόπουλος , Χριστοδουλάκης , Παναρίτη κλπ.
Αληθεύει ότι η Κυβέρνηση θα ζητήσει επιμήκυνση της δανειακής σύμβασης για 6 μήνες ? Της Δανειακής Σύμβασης που επικυρώθηκε με το Ν.5062 /12 σύμφωνα με την οποία η χώρα μας παραιτήθηκε οριστικά και αμετάκλητα από την Εθνική της Κυριαρχία και όχι μόνο ?

Στην πλουσότατη και κατά κύριο λόγο εννοιολογική γλώσσα μας , υπάρχουν πράγματι πολλά συνώνυμα σχετικά με ,, στάση.. , κατάψυξη .. , ,, απόσυρση .. , κλπ χρέους αλλά για την Κωλοτούμπα μόνο ένα συνώνυμο υπάρχει και αυτό λέγεται Κυβίστηση.