15 Ιουλ 2016

Τι μαθαίνει κανείς

Με έκπληξη διαβάζουμε λοιπόν ότι το θέμα του ΟΠΣ ΣΕΠΕ έχει φτάσει πολύ ψηλά ........σε πρωθυπουργικό επίπεδο. Αυτά είναι, από συνάντηση σε συνάντηση τρώμε τον χρόνο .... και βλέπουμε....... 
Διαβάστε


"Είναι θέμα ημερών να ορισθεί το ραντεβού ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ κ. Γιάννη Σούκο.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για την λειτουργία αλλά και τα προβλήματα σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής που αντιμετωπίζει ίσως ο νευραλγικότερος δημόσιος φορέας του Ελληνικού επιχειρείν που αφορά τον έλεγχο της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ αναμένεται να ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για το μείζον θέμα που απασχολεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το οποίο είναι η άμεση λειτουργία του πολυδιαφημισμένου Πληροφοριακού συστήματος του ΣΕΠΕ που είχε αναλάβει να ολοκληρώσει η ΙΝΤΡΑSOFT και κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο 5,5 εκατ. ευρώ.
Mετά από μία πολύχρονη καθυστέρηση… και συνεχείς διαβουλεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την εν λόγω εταιρία, η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.sepe.gr του Σώματος Επιθεωρητών είναι προγραμματισμένη να βγει στον "αέρα" την 1 Αυγούστου και θα κληθούν όλοι, οι οποίοι ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα να απογραφούν μέχρι τον Οκτώβριο.
Η διαδικασία θα είναι η ίδια με εκείνη του ΤΑXIS. Οι συνεργάτες του ΣΕΠΕ βρίσκονται στο πόδι ώστε το σύστημα να λειτουργήσει κανονικά, να είναι φορτωμένο με τα απαραίτητα δεδομένα.
Πάντως, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της fmvoice.gr, υπάρχει έντονος προβληματισμός  του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ κ. Γιάννη Σούκου, καθώς η INTRASOFT συνεχίζει να μην ανταποκρίνεται επαρκώς σε θέματα ενημέρωσης που αφορά την τεχνική υποστήριξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΣΕΠΕ. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είναι ενημερωμένος ότι η ΙNTRASOFT με το χαρτί της εγγυοδοσίας που λήγει το τέλος του 2016 θέλει να αποκτήσει την τεχνική υποστήριξη( συντήρηση, ενοικίαση server) του συστήματος, το οποίο θα κοστίζει σε ετήσια βάση τις 400.000 ευρώ.
Το εν λόγω ποσό που ζητά η εταιρία είναι απαγορευτικό και ο Ειδικός Γραμματέας προσπαθεί να βρει μία συμβιβαστική φόρμουλα ώστε την τεχνική υποστήριξη, τον προγραμματισμό και την ασφάλεια του δικτύου να την αναλάβουν από εδώ και στο εξής στελέχη του ΣΕΠΕ με ειδικότητα στην Πληροφορική. Αυτή την στιγμή για να λειτουργήσει ομαλά το ΟΠΣ υπό τον ΣΕΠΕ χρειάζονται να προσληφθούν άμεσα τουλάχιστον ακόμη 13 υπάλληλοι προγραμματιστές.

Πηγή: fmvoice.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν λέτε πουθενά ότι η σελίδα που φιλοξενεί το δημοσίευμα είναι γνωστή για τις φιλικές και αμάσητες διαρροές του Ειδικού

Ανώνυμος είπε...

Το ΟΠΣ έτσι όπως είναι φτιαγμένο δεν μπορεί να λειτουργήσει, πρέπει όλοι να δηλώσουμε ότι απλές εργασίες θα γίνουν εξαιρετικά πολύπλοκες χωρίς κανένα ωφελος για το ΣΕΠΕ και φυσικά για τους επιθεωρητές. Ο σύλλογός μας ή τουλάχιστον η αρσυ πρέπει να κάνει αναλογες ανακοινώσεις

Ανώνυμος είπε...

ρε 'συ mod είναι λυπηρό (αλήθεια σου λέω) να μην δημοσιεύεις σχόλιο για το ΟΠΣ γιατί, υποθέτω, δεν σου αρέσει. Αν είσαι επιθεωρητής σε τμημα, φαντάζομαι ότι, καταλαβαίνεις οτι το ΟΠΣ δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Πάντως η μη δημοσίευση σχολίων δεν συνάδει με αυτό που νόμιζα ότι είναι η αρσυ.
Με συναδερφικούς χαιρετισμούς

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

Απάντηση στα δυο προηγούμενα σχόλια …..(και οι διαχειριστές πάνε διακοπές)
Καλημέρα !!! Την άποψή μας ως παράταξη για το ΟΠΣ την έχουμε γράψει σε ανακοινώσεις μας
Η άποψή μου, η προσωπική, για το ΟΠΣ είναι ότι είναι ένα εργαλείο ……. Και ‘όπως ‘όλα τα εργαλεία πρέπει να τα κρίνεις στο σύνολο τους και συγκεκριμένα για το ΟΠΣ τόσο στις υπηρεσίες που αφορούν τους εσωτερικούς χρήστες όσο και αυτές που αφορούν τους πολίτες για να έχεις ολοκληρωμένη άποψη ….Τώρα βέβαια η χρήση του εργαλείου καθορίζει τον χαρακτήρα του.
Συμφωνώ ότι αυτό το τσίρκο που έχουμε ζήσει τον τελευταίο χρόνο και όχι μόνο (εκπαιδεύσεις, πάγωμα, φήμες, ξανά εκπαιδεύσεις, εντολές τυφλές κλπ ) δεν βοηθά στην κατανόηση και πραγματικά εγώ σαν επιθεωρήτρια νοιώθω μπλεγμένη στα πλοκάμια του ιστού….. Σα ναυαγός χωρίς πυξίδα
Τέλος μακάρι να ήμουν τόσο αφελής και να πίστευα στο δημοσίευμα ………