6 Ιουλ 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ



Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,


Οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια, που θα πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβρη του 2016 είναι σημαντικές για το είδος και την ποιότητα της συμμετοχής μας ως υπαλλήλων σε μια σειρά διοικητικών διαδικασιών που αφορούν την υπηρεσιακή μας κατάσταση αλλά και την γενικότερη λειτουργία των Υπηρεσιών μας.

Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια τα οποία θα συγκροτηθούν, με θητεία από 1/2017-12/2018 θα είναι τα πρώτα που θα κληθούν να φέρουν σε πέρας μεταξύ άλλων την διαδικασία κρίσεων για θέσεις ευθύνης σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο 4369/2016. Επίσης, θα συμμετέχουν στις διαδικασίες κινητικότητας (μετατάξεις, αποσπάσεις, μεταθέσεις) που προωθούνται με σχετικά Σχέδια Νόμου που βρίσκονται σε δημόσια διαβούλευση. Τέλος, οι αιρετοί εκπρόσωποι που θα προκύψουν από τις συγκεκριμένες εκλογές θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στα Πειθαρχικά Συμβούλια του Υπουργείου μας.

Οι αιρετοί εκπρόσωποι που θα αναδειχθούν από αυτές τις εκλογές θα εκπροσωπήσουν τους υπαλλήλους που υπηρετούν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας, στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης, την Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και τα Προνοιακά Ιδρύματα. Συνολικά συμμετέχουν 2371 εκλογείς για το ΥΣ των μονίμων και 236 εκλογείς για το ΥΣ των ΙΔΑΧ από διαφορετικούς υπηρεσιακούς χώρους του Υπουργείου μας. Δυστυχώς, δεν έχει επιλυθεί το πρόβλημα της μη κατάρτισης Οργανισμών των Προνοιακών Ιδρυμάτων, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την εκπροσώπηση χιλιάδων εργαζομένων από ένα Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο που αγνοεί τις ειδικές συνθήκες και τα πραγματικά ζητήματα του καθε φορέα αντί για το ορθό, δηλαδή της συγκρότησης ξεχωριστών Υπηρεσιακών Συμβουλίων ανά Φορέα.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν σε περίοδο, κατά την οποία η Δημόσια Διοίκηση αποτελεί ξανά αντικείμενο πειραματισμών, με εφαρμογή διαδικασιών για αξιολόγηση, στοχοθεσία, με εισαγωγή νέων «ελαστικών μορφών εργασίας» στο πυρήνα της δημόσιας λειτουργίας και με γενικό κανόνα -που επιβάλλεται από τους Θεσμούς και τα Μνημόνια-την καθήλωση του μισθολογικού κόστους, δηλαδή το πάγωμα και τις περικοπές των αποδοχών μας. Σε αναμονή μάλιστα της εφαρμογής του δημοσιονομικού «κόφτη», ο οποίος αφορά πρώτα και κύρια περικοπές στον Δημόσιο Τομέα.

Η ΑΡΣΥ πιστεύει στην δύναμη και την αξία των της συμμετοχής και των συνεργασιών και απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους για την συγκρότηση ενός Ανεξάρτητου Ενωτικού και Αντιπροσωπευτικού ψηφοδελτίου, απαλλαγμένου από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και υπολογιστικές λογικές. Επιδιώκουμε την ουσιαστική ενδυνάμωση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων τους σε θέματα που θα αφορούν συνολικά τη διοικητική διαδικασία και όχι μόνο την υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων.

Επιζητούμε τη συμμετοχή συναδέλφων που με τη συμμετοχή και τη στάση τους, σε συνεργασία με το αγωνιστικό και διεκδικητικό συνδικαλιστικό κίνημα, θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των παθογενειών του παρελθόντος και θα δυναμώσουν τη φωνή των εργαζομένων σε όλους τους τομείς της Διοίκησης. Που θα λειτουργούν με διαφάνεια ενεργειών και δράσης με μοναδικό γνώμονα την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων. Που θα συνεχίσουν το παράδειγμα ενός δημοκρατικού – συμμετοχικού πλαισίου τακτικής και έγκαιρης ενημέρωσης σχετικά με τις αποφάσεις και τις εν γένει ενέργειες των Υπηρεσιακών Συμβουλίων για όλα τα θέματα που δεν σχετίζονται με  προσωπικά δεδομένα συναδέλφων.

Συνεχίζοντας την πετυχημένη προσπάθεια του 2015, όταν το Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο επιλέχτηκε από την πλειοψηφία των συναδέλφων μας και οι συνάδελφοι Κώστας Τσατσούλης, Ελένη Νοδάρα (ως αναπληρωματική) και Νίκος Στάβερης στο ΥΣ των ΙΔΑΧ εκπροσώπησαν επί ενάμιση περίπου χρόνια επάξια, με εργατικότητα και αντικειμενικότητα το σύνολο των συναδέλφων, καλούμε ανοικτά και δημόσια όσους ενδιαφέρονται να συμβάλλουν σε μια νέα κοινή προσπάθεια.

Η ΑΡΣΥ θα υποστηρίξει την αποτελεσματική, δίκαιη και αντικειμενική εκπροσώπηση όλων των υπαλλήλων και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας έξω από παραταξιακές αντιλήψεις, πρακτικές και κατεστημένο, χωρίς κανένα διαχωρισμό, με διαφάνεια, λογοδοσία, ακεραιότητα και αξιοπρέπεια. Σκοπός μας να δοθεί βήμα και φωνή σε όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από την Υπηρεσία που υπηρετούν ή την συνδικαλιστική τους ένταξη, ώστε να μην μείνει κανείς χωρίς εκπροσώπηση στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.


Καλούμε λοιπόν όσους και όσες ενδιαφέρονται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο (τηλ. Επικοινωνίας: .6974737433,.(Κ. Τσατσούλης), 6973874740 (Ν. Στάβερης), 6945230105 (Ν.Μποσινάκος), 6976763827 (Στ.Παπαδημητρίου).                         Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουλίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: