24 Μαρ 2015

Συνάντηση για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια



Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 23-03-2015 ανοιχτή συνάντηση συζήτηση των υποψηφίων του ενωτικού ψηφοδελτίου για τα υπηρεσιακά συμβούλια.  
 Στην αρχή της συζήτησης παρουσιάστηκε η διαδικασία διαμόρφωσης και το σκεπτικό συγκρότησης του Ανεξάρτητου Ενωτικού Ψηφοδελτίου, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα πρόπλασμα σύνθεσης των κοινών συμφερόντων όλων των εργαζομένων του Υπουργείου ανεξάρτητα από πολιτική, κλαδική, συνδικαλιστική ή άλλη ένταξη. Η ισχύς εν τη ενώσει!

 Και στη συνέχεια οι υποψήφιοι παρουσίασαν το πλαίσιο των αρχών που αποτέλεσαν και την αιτία σύνθεσης αυτής της ενωτικής υποψηφιότητας.
Που είναι οι εξής:
· πλήρη διαφάνεια ενεργειών και δράσης των αιρετών εκπροσώπων μας με μοναδικό γνώμονα την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων.
· προώθηση ενός δημοκρατικού – συμμετοχικού πλαισίου τακτικής και έγκαιρης ενημέρωσης
· θεσμοθέτηση αξιοκρατικών και αδιάβλητων διαδικασιών και κριτηρίων που θα εγγυώνται την αμερόληπτη και αντικειμενική άσκηση των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
· ουσιαστική ενδυνάμωση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων τους σε θέματα που θα αφορούν συνολικά τη διοικητική διαδικασία και όχι μόνο την υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων.

Δήλωσαν ότι είναι αντίθετοι σε συμπεριφορές και πρακτικές αιρετών εκπροσώπων που:
· η συμμετοχή τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια περιορίζεται αποκλειστικά στην φυσική τους παρουσία και την άκριτη νομιμοποίηση των όποιων αποφάσεων της Διοίκησης.
· μέσω των θέσεών τους στην ιεραρχία εξυπηρετούν διαφορετικά συμφέροντα από αυτά των εργαζομένων.
· θέτουν υποψηφιότητα, ενώ βρίσκονται υπό καθεστώς συνταξιοδότησης, υποβαθμίζοντας και απαξιώνοντας ουσιαστικά το θεσμό των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
· αναπαράγουν και συντηρούν το καθεστώς των πελατειακών σχέσεων κρατώντας σε “υπηρεσιακή ομηρία” τους εργαζομένους.
 Και κάλεσαν  τους εργαζόμενους να στηρίξουν αιρετούς εκπρόσωπους που να αποτελούν κομμάτι των εργαζομένων και της κοινωνίας και όχι κομματικούς τοποτηρητές, δέσμιους των πελατειακών σχέσεων και των ¨έμπειρων¨ και ¨ειδημόνων¨ συνδικαλιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: