9 Μαρ 2015

Συνάντηση του Α Υ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλου και εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ

Η επιστροφή των απολυμένων εξαιτίας μνημονιακών δεσμεύσεων από το δημόσιο, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλου  και εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν ορισμένα θέματα, όπως το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής των υπαλλήλων και τη «μίνι» εθελοντική κινητικότητα, καθώς υπάρχουν μεγάλα κενά σε ορισμένες υπηρεσίες αιχμής, παράλληλα με το προφίλ των εργαζομένων.
Να σημειωθεί ότι στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  ξεκίνησαν εντατικά  οι προετοιμασίες για την «Κάρτα του Πολίτη», που θα αποτελέσει, εκτός των άλλων και βασικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η «Κάρτα του Πολίτη»  θα αποτελέσει μία πρωτοποριακή μέθοδο ηλεκτρονικής συναλλαγής με το κράτος, καθώς θα μπορεί να αξιοποιηθεί και από όσους βρίσκονται στα όρια της φτώχειας προκειμένου να πραγματοποιούν συναλλαγές για την αγορά τροφίμων ή άλλων αγαθών, στο πλαίσιο των μέτρων που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Στην κάρτα αναμένεται να ενσωματωθούν όλα τα στοιχεία του κατόχου της, όπως ο ΑΜΚΑ, ο ΑΦΜ και αριθμός αστυνομικής ταυτότητας.
Επίσης σε τηλεοπτική συνέντευξή του το Σάββατο το πρωί ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ή το πολύ την μεθεπόμενη θα τεθεί σε διαβούλευση το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο θα περιλαμβάνει και την επαναφορά των 3.920 διαθέσιμων και απολυμένων υπαλλήλων του Δημοσίου.
Πρόσθεσε δε ότι οι 3.920 θα συμπεριληφθούν στις 15.000 προσλήψεις που προβλέπονται για το 2015. Παράλληλε τόνισε πως σε ότι αφορά τις επαναπροσλήψεις στην ΕΤΡ, η θέση της ελληνικής πλευράς είναι να μην συνυπολογιστούν στις 15.000 προβλεπόμενες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα για το 2015.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ακόμη ότι θα καταργηθεί η διαθεσιμότητα, την οποία χαρακτήρισε φερετζέ για απολύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: