16 Μαρ 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Οι εργαζόμενοι του ΜΤΠΥ κινητοποιηθήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και αντισταθήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις από τον Απρίλιο 2014 ώστε να μην καταργηθούν οι κοινωνικοί πόροι του Ταμείου διότι αυτομάτως θα ερχόταν δραματική μείωση του μερίσματος.

Ζητήσαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση και τον τότε Υπουργό Εργασίας να βρεθεί άλλη πηγή εσόδου άμεσα!, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ. Η μοναδική λύση που έδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν τη θέσπιση του ετήσιου συντελεστή βιωσιμότητας, που θα οδηγούσε σε πρόσθετες μειώσεις της τάξεως 35 - 40%.


Το ΜΤΠΥ είναι το Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων που ιδρύθηκε το 1867 με πρωτοβουλία των ίδιων, χωρίς εργοδοτική εισφορά, είναι Ειδικό ταμείο του Κράτους με αυτοτελείς διατάξεις, ανεξάρτητες από την συνταξιοδοτική νομοθεσία, και διοικητική αυτονομία.
Οι πολιτικές απαξίωσης των τελευταίων ετών για το ΜΤΠΥ (κατάργηση κοινωνικών πόρων, κούρεμα PSI, καθυστερήσεις στη νομοθέτηση σημαντικών διατάξεων επ’ ωφελεία του Ταμείου, ενίσχυση εισοδηματικής πολιτικής εις βάρος των αποθεματικών του Ταμείου, αθρόες συνταξιοδοτήσεις, μειώσεις μισθών κλπ) οδήγησαν το Ταμείο μας στη δυσμενή οικονομική κατάσταση ώστε να δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει ακόμα και στις βραχυχρόνιες υποχρεώσεις του.
  • Ζητάμε την επαναφορά των κοινωνικών πόρων του Ταμείου ΑΜΕΣΑ! ή κρατική χρηματοδότηση για να ξεπεραστεί η δύσκολη κατάσταση μέχρι να νομοθετηθούν νέες πηγές εσόδων για το ΜΤΠΥ.
  • Ζητάμε να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η περαιτέρω συρρίκνωση της περιουσίας του ΜΤΠΥ.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο πιο σκληρός μνημονιακός νόμος 4024/2011, "ξερίζωσε" εν μια νυκτί το ΜΤΠΥ από τον φυσικό του χώρο, το Υπουργείο Οικονομικών το οποίο ασκούσε εποπτεία για πάνω από 100 χρόνια, προκαλώντας λειτουργικές και διοικητικές αρρυθμίες . Είναι η ώρα να διορθωθούν τα τραγικά λάθη του μνημονίου, όπως προεκλογικά δήλωνε η Κυβέρνηση.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τους 330.000 μετόχους και 280.000 μερισματούχους στην προσπάθειά μας να προστατεύσουμε την περιουσία του Ταμείου μας και να θωρακίσουμε τη βιωσιμότητά του.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας έχει ζητήσει συνάντηση από τη νέα πολιτική ηγεσία και συγκεκριμένα τον Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δ. Στρατούλη, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του, προκειμένου να του επισημάνουμε την κρισιμότητα της κατάστασης και αναμένουμε…

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Μ.Τ.Π.Υ.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για δεκαετίες έθαβαν το πρόβλημα, ήθελαν να είναι αρεστοί και λειτουργούσαν εις βάρος των αποθεματικών του ταμείου. Τώρα όμως το Κράτος πρέπει να στηρίξει το μέρισμα των συνταξιούχων που ήδη έχουν επιβαρυνθεί με ένα 35% μειώσεις από τους προηγούμενους μνημονιακούς νόμους. Πρέπει να υπάρξει έστω προσωρινά κρατική χρηματοδότηση, μέχρι να νομοθετηθούν νέες πηγές εσόδων μετά την κατάργηση των κοινωνικών πόρων του ταμείου.
Πρέπει επίσης να προχωρίσουν οι νομοθετικές μεταρρυθμίσεις για το ΜΤΠΥ που είναι σε εκκρεμότητα πάνω από μια πενταετία, που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν τόλμησε και τώρα θα την πληρώσουν αυτοί που δεν ευθύνονται.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι, η κυβέρνηση προεκλογικά υποσχόταν ότι δεν θα γίνει καμία μείωση. Τι έγινε τώρα, τι άλλαξε κάτι? γιατί τα παπαγαλάκια στα μμε άρχισαν να μιλάνε για μειώσεις?

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι που είσαστε τόσο καιρό και τόσα χρόνια.
Γιατί δεν μας τα λέγατε, τόσο καιρό γιατί σιωπούσατε. Μήπως η σιωπή είναι ένοχή. Μήπως τώρα που η πλημμύρα ήλθε στην αυλή σας ,τώρα διαμαρτύρεσθε. Δεν εχω διαβάσει άλλη διαμαρτυρία .

Παντελής είπε...

Συνάδελφε οι εργαζόμενοι του ΜΤΠΥ πάντοτε μιλούσαν και δυστυχώς για πολλούς έλεγαν και την αλήθεια, η οποία τις περισσότερες φορές είναι πικρή. Η πλημμύρα δεν ήλθε στην αυλή του δικού μας σπιτιού αλλά στην αυλή όλων όσων συμμετέχουν υποχρεωτικά με την εισφορά τους στο ταμείο αλλά και όλων των συνταξιούχων.
Αν ανατρέξεις και ψάξεις θα δεις Ψήφισμα του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ που το προκάλεσε ο σύλλογος μας, θα δεις Δελτία τύπου και πιο πρόσφατα θα δεις ανακοίνωση της ΟΣΥΠΕ για το θέμα. Εμείς τα λέγαμε δεν ξέρω όμως πόσοι άκουγαν και πόσοι θα ακούσουν τώρα.
Κρίμα που δεν ήξερες που είμαστε τόσα χρόνια, τώρα πιστεύω να μας θυμάσε ή μήπως θεωρείς οτί είναι αργά, γιατί για εμάς δεν είναι!εχουμε σκοπό το ΜΤΠΥ να συνεχίσει την ιστορική του διαδρομή..και για την ιστορία υπάρχει από το 1867.

Παντελής Παρασκευάς

Ανώνυμος είπε...

Απορία:Γιατί ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ δεν κατέβασαν κοινό ψηφοδέλτιο στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ,αφού σήμερα το βράδυ ,κατά πληροφορίες συνδιοργανώνουν κοινή εκδήλωση προς άγραν ψήφων σε μαγαζί πέριξ της περιοχής Μπουρναζίου?

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι μενού θα έχουν στο δείπνο.
Θα πρότεινα και μια πατσά [άπλυτη].

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε η πολλή παρέα με τους ψεκασμένους σε κάνει να βλέπεις σενάρια συνωμοσίας. Από κει και πέρα λογικό είναι ένας λάτρης της αξύριστης μασχάλης να προτείνει κάτι άπλυτο.

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά το σχόλιο του κοστουμαρισμενου συναδέλφου των 02:39 ας αφήσει τις ιστορίες για αφρούς ξυρίσματος και μασχάλες και ας μας πει και κάτι για τη ταμπακιέρα .....

Ανώνυμος είπε...

Εκ χιλίων ορέων καταγόμενε,των 2,39 ασε τον μύθο των ψεκασμών και δες την αλήθεια των στεναγμών.
ΠΑΣΚΕ κατά πρώτον και ΔΑΚΕ ας κάνουν αυτοκριτική και ας κρυφτούν.