5 Μαρ 2015

Το πρώτο Νομοσχέδιο της νέας Κυβέρνησης από το Υπουργείο Εργασίας

Μπορείτε να το δείτε  εδώ
Αφορά τη "λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις".

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει στο άρθρο 27 και την επαναφορά της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Την ίδια ώρα, ετήσια επιβάρυνση εκατομμυρίων ευρώ στους κρατικούς προϋπολογισμούς προκύπτει από άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου, οι οποίες αφορούν στην «οργάνωση της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων».
Μεταξύ άλλων, προβλέπονται και τα παρακάτω:
-- Δημιουργούνται θέσεις «αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα» σε κάθε υπουργείο και ως τούτου καταβολής μισθών και στο προσωπικό που θα τους συνεπικουρεί, όπως επισημαίνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ). Με τα «σημερινά δεδομένα» εκτιμά τη σχετική δαπάνη σε 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Αυξάνεται κατά 10, ο αριθμός των υπαλλήλων που αποσπώνται στα γραφεία των υπουργών και των υφυπουργών. Η πρόσθετη δαπάνη, σύμφωνα με το ΓΛΚ, υπολογίζεται σε 930.000 ευρώ και αφορά στην καταβολή υπερωριακής απασχόλησης.
-- Καταβολή οδοιπορικών εξόδων στους εθελοντές που υπηρετούν την κυβέρνηση (γραφεία πρωθυπουργού, αντιπροέδρων και υπουργών)...
Το παλιό πασόκ πέθανε,ζήτω το νέο πασόκ!