14 Μαΐ 2015

Αυτόνομη Ριζοσπαστική Συνεργασία Υπαλλήλων (Α.Ρ.Σ.Υ)

Δημιουργήθηκε μια νέα παράταξη στο χώρο του Υπουργείου Εργασίας που στελεχώνεται από συναδέλφους με εμπειρία και ιστορία στη συλλογική δραση του χώρου μας. Ανθρώπους με διαφορετικές αφετηρίες αλλά κοινά οραματα που ενώνουν τις προσπάθειες τους.  Το όνομα αυτής  "Αυτόνομη Ριζοσπαστική Συνεργασία Υπαλλήλων.(Α.Ρ.Σ.Υ)"

Με χαρά φιλοξενούμε τις ανακοινώσεις της από αυτό εδώ το χώρο μια και οι άνθρωποι της ΑΠ συμμετέχουν σ αυτήν τη νέα ενωτική πρωτοβουλία....

"Λίγα λόγια αντί εισαγωγής...

Στη νέα αυτή προσπάθεια συμμετέχουμε συνάδελφοι που είτε το προηγούμενο διάστημα δραστηριοποιηθήκαμε στα κοινά του εργασιακού μας χώρου είτε για πρώτη φορά θέτουμε τις δυνάμεις μας στην υπηρεσία του κοινού μας συμφέροντος. 


Κοινή συνισταμένη όλων μας,  η διάθεση για ισότιμη και δημιουργική συμμετοχή, η υιοθέτηση αμεσοδημοκρατικής διαδικασίας και η θέληση να ενεργοποιήσουμε την δύναμη των συνδικάτων που είναι τα ίδια τα μέλη τους. 

Πρόθεσή μας,  να διαδραματίσουμε ρόλο σε όλο το εύρος της συλλογικής εκπροσώπησης στο Υπουργείο Εργασίας και να επιδιώξουμε τον συντονισμό δράσης με τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα αλλά και τον κόσμο της εργασίας γενικότερα.

Στόχος μας,  η ενότητα και η διεκδίκηση όσων μας αξίζουν και αντίπαλος μας κάθε νοοτροπία και πρακτική που μπαίνει εμπόδιο σε αυτούς του στόχους.

Μέσα δράσης μας, η ανεξαρτησία από κόμματα και άλλες οργανώσεις, η αυτονομία μας, οι ριζοσπαστικές προτάσεις και δράσεις.

Σε αυτή την προσπάθεια,  θέλουμε συμμέτοχους  όλους τους συναδέλφους που συμφωνούν στις βασικές αρχές της συλλογικότητας μας και επιθυμούν να συμβάλλουν, ο καθένας με τις δυνάμεις του, στην προώθηση τους. 

Καλή μας αρχή, λοιπόν!

Ιδρυτική Διακήρυξη
Αυτόνομη Ριζοσπαστική Συνεργασία Υπαλλήλων
στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Α. Πλαίσιο αρχών-Σκοποί

Η Αυτόνομη Ριζοσπαστική Συνεργασία Υπαλλήλων (Α.Ρ.Σ.Υ) είναι μια συλλογικότητα υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Είναι μια κίνηση αυτόνομη και ανεξάρτητη από κυβερνήσεις και κόμματα και βασίζεται αποκλειστικά στην συμμετοχή και στην δραστηριοποίηση των μελών της.

Αποτελεί έκφραση της ανάγκης για:

  • Διαρκή αγώνα για την υιοθέτηση ενός εναλλακτικού κοινωνικού-οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης, που θα εξαλείφει την εκμετάλλευση της εργασίας, θα καταπολεμά τη φτώχεια και θα θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικά δημόσια αγαθά (υγεία, παιδεία, πρόνοια), την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Αντίσταση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των οικονομικών ελίτ & των υπηρετών της που πλήττουν τον κόσμο της εργασίας.  Προάσπιση του κοινωνικού κράτους & υπεράσπιση κάθε θεμελιώδους δικαιώματος για προσωπική ευημερία, αξιοπρέπεια, απασχόληση, υγεία, εκπαίδευση, πολιτική συμμετοχή.


  • Προάσπιση της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειάς, των πολιτικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, αντιπαλεύοντας κάθε μορφής αυταρχικές συμπεριφορές (καταστολή, οικονομική τρομοκρατία, χειραγώγηση από τα ΜΜΕ), που σκοπό έχουν τον εξαναγκασμό σε απάθεια και τον κατακερματισμό της κοινωνίας σε αλληλοϋποβλεπόμενα συμφέροντα, και στρώνουν τον δρόμο προς την κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία της χώρας μας.

  • Κινητοποίηση όλων των συναδέλφων για μια Δημόσια Διοίκηση υγιή, λειτουργική και πραγματική εγγυήτρια των δικαιωμάτων των πολιτών και του δημόσιου συμφέροντος, μακριά από τις μεθοδεύσεις απαξίωσής της στο όνομα έωλων νεοφιλελεύθερων συνταγών. Μια Δημόσια Διοίκηση βασισμένη στην αξιοκρατία, τη διαφάνεια, την ισότητα και τη λογοδοσία.

  • Υπεράσπιση της σημασίας των θέσεων εργασίας μας. Οι Δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να βελτιώνονται και να εξελίσσονται με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη και την παροχή ποιοτικών δημόσιων αγαθών. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με διασφάλιση και αξιοποίηση των όλων των θέσεων εργασίας και ενδυνάμωση του ρόλου τους, μέσω της ορθολογικής κατανομής του προσωπικού καθώς και την παροχή κινήτρων και εκπαίδευσης. Ειδικά, στο Υπουργείο Εργασίας με τον κρίσιμο επιτελικό και ελεγκτικό ρόλο για την αγορά εργασίας, δεν περισσεύει κανείς συνάδελφος.

  • Δίκαιες και αξιοπρεπείς αμοιβές, μακριά από οποιεσδήποτε λύσεις τύπου ελεημοσύνης και μεγαλοψυχίας των ταγών μας. Η λύση δεν είναι τα “περίεργα” και εξευτελιστικά επιδόματα. Αξιώνουμε αξιοπρεπείς μισθούς για όλους τους εργαζόμενους στον Δημόσιο Τομέα και παροχή πραγματικών κινήτρων για να την παροχή πρόσθετης κοινωνικά χρήσιμης εργασίας.

  • Αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος. Υπηρετούμε έναν συνδικαλισμό αφοσιωμένο αποκλειστικά στην αποστολή του, πόλο συσπείρωσης και δράσης των εργαζομένων. Απορρίπτουμε στην πράξη την πελατειακή αντίληψη συνδιαλλαγής, τον «κυβερνητικό συνδικαλισμό» και παραγοντισμό, που λειτουργούν τελικά ως μηχανισμοί εκτόνωσης του δυναμισμού των διεκδικήσεων, στοχεύοντας περισσότερο στην εδραίωση ενός συστήματος αναπαραγωγής μικροεξουσιών, παρά στην υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.  


  • Ουσιαστική συμμετοχή όλων μας στις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές διαδικασίες. Στην συλλογική μας εκπροσώπηση, απαιτούμε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, ενεργοποίηση και συμμετοχή όλων των συναδέλφων, χειραφέτηση από το πατρονάρισμα. Αξιώνουμε την ουσιαστική λειτουργία του θεσμού της Γενικής Συνέλευσης, η οποία οφείλει να αποφασίζει, να ελέγχει το ΔΣ και να εκφράζει κυρίαρχα την συλλογική μας βούληση.


  • Συσπείρωση και τον συντονισμό όλων των εργαζομένων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού την επίθεση στα δικαιώματα μας. Για όλα τα θέματα που μας αφορούν, επιδιώκουμε την συνεργασία με συλλογικότητες, σχήματα και παρατάξεις εργαζομένων που δραστηριοποιούνται είτε στον εργασιακό μας χώρο είτε γενικότερα στον Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πάντα στη βάση των κοινών αρχών, μεθόδων και στόχων. Η ενότητα, ο συντονισμός και η αλληλεγγύη είναι τα «όπλα» μας στην μάχη για την υπεράσπιση των κοινών μας συμφερόντων ως εργαζομένων.


  • Ενότητα και σύνθεση συμφερόντων μεταξύ όλων των συναδέλφων της Κεντρικής Υπηρεσίας, της ΓΓΚΑ, του ΣΕΠΕ, της Πρόνοιας, ανεξάρτητα από υπηρεσιακή ή συνδικαλιστική ένταξη. Αναγνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες και τα ξεχωριστά προβλήματα της κάθε Υπηρεσίας, αλλά πιστεύουμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από ότι μας χωρίζει. Γι αυτό το λόγο, καλούμε σε συστράτευση και συσπείρωση τους Συλλόγους του Υπουργείου μας σε μια ουσιαστική, ρεαλιστική και αξιόπιστη Ομοσπονδία, η οποία με αγωνιστικό πνεύμα, μακριά από μικροκομματικούς, μικροσυνδικαλιστικούς, η προσωπικούς ιδιοτελείς λόγους, θα διεκδικήσει όσα μας αξίζουν. Οι κλαδικές διεκδικήσεις αφορούν όλους τους συναδέλφους, που συμβάλλουν στην εκπλήρωση του έργου του Υπουργείου. Άλλωστε και στον χώρο μας, η εμπειρία μας έχει διδάξει ότι οι δίκαιες διεκδικήσεις μας επιτεύχθηκαν όταν υποστηρίχθηκαν από το σύνολο των συναδέλφων.

  • Προώθηση μορφών αλληλεγγύης και συντονισμού με σαφές αγωνιστικό, αντισυστημικό χαρακτήρα εντός και εκτός του εργασιακού μας χώρου, με σκοπό την από κοινού αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης. Συναισθανόμαστε, συμμετέχουμε και συνδράμουμε όσους έχουν ανάγκη. Υπερβαίνουμε το στενό επαγγελματικό, “συντεχνιακό” πλαίσιο και αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας, του συνάνθρωπου, του συναδέλφου, του γείτονα.


Για μας, ο συνδικαλισμός δεν είναι η τέχνη του εφικτού. Αν ήταν έτσι τίποτα δεν θα είχαν επιτύχει ποτέ οι εργαζόμενοι, τίποτα δεν είναι εφικτό χωρίς πάλη, τίποτα δεν χαρίζεται, τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα. Αγώνα όχι ως αυτοσκοπό αλλά με συγκεκριμένη στόχευση, πλάνο και προγραμματισμό, με πρωτοτυπία.


Β. Οργανωτικό πλαίσιο λειτουργίας
1. Σκοποί:
  • Η προώθηση όσων διακηρύσσονται στο πλαίσιο αρχών (Ενότητα Α) της συλλογικότητας
  • Η ενθάρρυνση της συμμετοχής και ενεργοποίησης του συνόλου των συναδέλφων
  • Η ανάπτυξη σχέσεων ισότιμης συνεργασίας με συλλογικότητες, δομές και φορείς που προωθούν παρόμοιους σκοπούς με αυτούς της συλλογικότητας

2. Μέσα:
  • Η δημιουργική συμμετοχή των μελών της
  • Η αμεσοδημοκρατική διαδικασία λήψης αποφάσεων
  • Η ισότιμη συνεργασία και δικτύωση με συλλογικότητες και φορείς Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα
  • Η διαρκής και ανοικτή διαβούλευση και ζύμωση απόψεων
  • Η ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας (ιστολογίου)
  • Κάθε άλλο μέσο που θα επιλεγεί ως κατάλληλο από τα μέλη της

3. Δομή:
α) Μέλη της συλλογικότητας:
  • Υπάλληλοι που αποδέχονται ρητά και συνυπογράφουν το πλαίσιο αρχών της
  • Τήρηση καταλόγου μελών ώστε να διευκολύνεται η συγκρότηση των οργάνων και η λήψη αποφάσεων
β) Υποχρεώσεις-Δικαιώματα:
  • Συμμετοχή σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων
  • Συμβολή σε λειτουργικές δαπάνες
  • Δικαίωμα εκλέγειν-εκλέγεσθαι σε Συντονιστικά Όργανα
  • Μη ανάληψη δράσης αντίθετης στις αποφάσεις που λαμβάνονται με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες
  • Διατύπωση γνώμης σύμφωνα με τις προβλεπόμενες εσωτερικές διαδικασίες για κάθε θέμα που αφορά την φυσιογνωμία και τη δράση της συλλογικότητας

γ) Όργανα:
1) Συνέλευση
Συνεδριάζει τακτικά κάθε μήνα και έκτακτα όποτε ζητηθεί από 1/4 μελών σε τόπο και χρόνο έγκαιρα γνωστοποιημένο σε όλα τα μέλη

Πραγματοποιούνται επίσης τουλάχιστον 4 ανοικτές Συνελεύσεις κάθε χρόνο με δυνατότητα συμμετοχής και μη μελών της συλλογικότητας

Ημερήσια διάταξη:
  • Θέματα ορίζονται από τον Συντονισμό ή προτείνονται από συμμετέχοντες και εγκρίνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων
  • Δικαίωμα ψήφου σε όλα τα μέλη της συλλογικότητας
  • Συνήθης Απαρτία: 1/2 των μελών
  • Εξαιρετική απαρτία: (3/5 των μελών) Για αλλαγή πλαισίου αρχών/οργανωτικού πλαισίου/συμμετοχή σε εκλογές/ορισμό εκπροσώπων σε ΔΣ και λοιπά όργανα.
  • Εάν έχουν γνωστοποιηθεί έγκαιρα (2 ημέρες πριν τη συνεδρίαση) τα θέματα, δίνεται δυνατότητα για διατύπωση γνώμης με ηλεκτρονική αλληλογραφία/ τηλεδιάσκεψη αντί της φυσικής παρουσίας. Σε αυτή την περίπτωση, το μέλος δηλώνει ρητά εάν θέλει να εκληφθεί ως παρουσία στην Συνέλευση η διατύπωση γνώμης με αυτή την διαδικασία.
  • Ορισμός συντονιστή συζήτησης σε κάθε συνεδρίαση

Λήψη αποφάσεων:
Σε κάθε περίπτωση καταβάλλεται προσπάθεια για συμβιβαστική λύση και επίτευξη ομοφωνίας.
Για μη επείγοντα θέματα, επιβάλλεται η επανεξέτασή τους σε μία τουλάχιστον επόμενη συνέλευση.
Αποφασίζει με αυξημένη πλειοψηφία 2/3 παρόντων

  • Οι Αποφάσεις συνοδεύονται από χρονοδιάγραμμα δράσης και παρακολουθείται η εφαρμογή τους-Λογοδοσία σε επόμενη Συνέλευση
  • Υποχρεωτική η συμμετοχή των εισηγητών της δράσης στην υλοποίηση της
  • Δυνατότητα συγκρότησης Ομάδας Εργασίας για την υλοποίηση της Δράσης
  • Στο μεσοδιάστημα μεταξύ δύο Συνελεύσεων, μπορεί να ληφθεί απόφαση για επείγον θέμα μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας των μελών σε συγκεκριμένο εύλογο χρονικό διάστημα. Η μη έκφραση γνώμης στον εν λόγω διάστημα εκλαμβάνεται ως αποχή/απουσία από τη διαδικασία.

2) 5μελής Συντονιστική Επιτροπή (Συντονισμός)
Εκλέγεται από την Συνέλευση για ένα έτος-Μέλος της μπορεί να ανακληθεί αν το ζητήσουν 3/5 μελών
  • Αρμόδια για υλοποίηση αποφάσεων της Α.Σ σε συνεργασία με λοιπά μέλη
  • Οικονομική διαχείριση (Μπορεί να ορίσει κάποιο μέλος της Ταμία)
  • Συντονισμός διαδικασιών
  • Ευθύνη για διαδικασία λήψης αποφάσεων μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας στο μεσοδιάστημα μεταξύ Συνελεύσεων

4. Εκπροσώπηση σε συλλογικούς φορείς
Εφαρμόζεται η εναλλαγή των μελών σε όλες τις θέσεις ΔΣ ή άλλων οργάνων/φορέων. Η Συνέλευση αποφασίζει τον τρόπο εφαρμογής αυτής της εναλλαγής, λαμβάνοντας υπόψη τον συνολικό αριθμό των μελών, τις θέσεις προς κάλυψη και με γνώμονα την συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερων μελών σε συνδικαλιστικά όργανα.

5. Οικονομική διαχείριση
Μηνιαία Συνδρομή μελών , το ύψος της οποίας καθορίζεται από τη Συνέλευση κάθε έτος.
Δημιουργία ειδικού λογαριασμού για δράσεις που συνεπάγονται αυξημένες δαπάνες (π.χ εκλογές), στον οποίο κάθε μέλος συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του.
Δυνατότητα εσόδων μέσω εκδηλώσεων
Υποχρεωτική μηνιαία ενημέρωση των μελών για τα οικονομικά από τον Συντονισμό

6. Διαχείριση ιστολογίου/ιστοσελίδα/ηλεκτρονικής αλληλογραφίας
  • Διαχείριση από Συντονισμό ή από εξουσιοδοτημένα μέλη (διαχειριστές)
  • Υποχρεωτική ανάρτηση αποφάσεων και δράσεων της συλλογικότητας
  • Ανάρτηση κειμένων γνώμης μελών της συλλογικότητας και άλλων συναδέλφων με απλή πλειοψηφία μελών της συλλογικότητας
  • Ανάρτηση άλλων κειμένων, ειδήσεων κλπ. με ευθύνη του Συντονισμού ή των διαχειριστών
  • Υποχρεωτική και έγκαιρη κοινοποίηση σε όλα τα μέλη των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που αφορούν την συλλογικότητα
Σε αυτές τις αρχές συμφωνούμε και με αυτό το πλαίσιο θα λειτουργήσουμε οι:
ΑΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΖΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΚΟΤΡΩΤΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΚΟΥΡΕΝΤΑ ΕΛΥΑ
ΜΠΟΣΙΝΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΤΟΠΑΛΙΑΝ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΣΤΑΒΕΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΔΩΡΑ
ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ; Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ Ή ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ; Π.Χ. ΕΣΥ PASTA ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ; ΤΕΛΟΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ Α.Ρ.Σ.Υ. ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΣΥΝΕΛΛΕΥΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

irini είπε...

Κανένα μπέρδεμα! Συνένωση δυνάμεων της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας, της Ανοιχτής Συνέλευσης και όσων συμφώνησαν με τις αρχές και τους σκοπούς της Α.Ρ.Σ.Υ. όπως περιγράφονται στην Ιδρυτική Διακήρυξη. Το ποιος συμμετέχει στην νέα παράταξη είναι σαφές γιατί υπογράφουμε στο τέλος της διακήρυξης.

Ειρήνη Φιλιππίδου

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗΣ....<< ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ,ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΕΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΕΡΓΑΤΗ ΠΟΛΕΜΑ ΣΟΥ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ,ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ,ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ,ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ,ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ,ΛΑΕ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ,>> ΚΑΙ ΑΝΥΣΗΧΩ. ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

κλαίω με τον 11.40 μμ

είσαι θεός!

Γιάννης Κοντός είπε...

Irini, μια διευκρινιση -και λίγο προσοχή στη σωστή ενημερωση των συναδέλφων. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΝΕΝΩΣΗ της ΑΠ με την ΑΣΥ.
Καθώς, όσον αφορά την ΑΣΥ, άλλα μέλη της επέλεξαν να συνεχίσουν την πορεία τους μέσω της "Αυτονομης Ριζοσπαστικης Συνεργασίας" και άλλα θα συνεχίσουν με τον δικό τους τρόπο "την αναζήτηση της ουτοπίας", όχι πάντως μεσα από την "Αυτονομη Ριζοσπαστικη Συνεργασία".

Κατανοώ ότι δεν έγινε σκόπιμα το σχόλιό σου, απλά επειδή είναι καινούργιο το τοπίο ας ειμαστε προσεκτικοί στις διατυπώσεις. Όχι τίποτα άλλο, έχετε να ασχοληθείτε με σοβαρά πράγματα από ό,τι κατάλαβα. Οπότε προτείνω να μην μπλέξουμε σε τέτοιες συζητήσεις που είναι βούτυρο στο ψωμί κάποιων και αποπροσανατολίζουν.

irini είπε...

Γιάννη, έγραψα συνένωση δυνάμεων και όχι συνένωση ΑΠ και ΑΣΥ... είναι νομίζω διακριτή η διαφορά