11 Μαΐ 2015

To Υπουργείο Εργασίας «παγώνει» προσωρινά τον ενιαίο Κώδικα Εργατικού Δικαίου

Τη ματαίωση του ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού, που αφορούσε την υλοποίηση του έργου για τη σύνταξη ενιαίου κώδικα εργατικού δικαίου, αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας. Το έργο που είχε κοστολογηθεί ότι θα ανέλθει στο ποσό του 1 εκατ. ευρώ, ματαιώθηκε, αλλά δεν καταργείται.

Στην απόφαση τονίζεται ότι πρόκειται να επανεξεταστεί ο προϋπολογισμός και οι προδιαγραφές της συγκεκριμένης προκήρυξης, ενώ θα εξεταστεί και μια πιθανή πιο ενεργής εμπλοκή των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας. Άλλωστε μόλις πριν από μερικές ημέρες ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης οριοθέτησε με άλλη απόφασή του, ότι πρέπει εντός εξαμήνου να έχει ολοκληρωθεί το έργο της κωδικοποίησης της εργατικής νομοθεσίας. Μάλιστα στη εν λόγω απόφαση τονίστηκε ότι η αρμόδια Επιτροπή, που έχει συσταθεί για το θέμα, πρέπει να αξιολογήσει το υπάρχον υλικό, μέσα σε ένα μήνα. Πρόκειται για ένα δαιδαλώδες έργο, αφού μόνο για να αποτυπωθεί όλο το πλαίσιο των καταστατικών διατάξεων και των κανονισμών ασφάλισης και παροχών των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας, απαιτήθηκαν 38.495 σελίδες. Μάλιστα, καλύφθηκε η χρονική περίοδος από το 1940 έως σήμερα, με τις διατάξεις να αφορούν σε 80 υφιστάμενα και συγχωνευθέντα ταμεία, τομείς και κλάδους ασφάλισης. Ουσιαστικά, σε πρώτη φάση συγκεντρώθηκαν, καταγράφηκαν και ταξινομήθηκαν 5.436 νόμοι, διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις και ερμηνευτικές εγκύκλιοι. Επίσης, συγκεντρώθηκαν άλλες 2.800 δικαστικές αποφάσεις και 26 διατάξεις κοινοτικού και διεθνούς δικαίου.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Δίνουν μπόνους 50 ευρώ την ημέρα για ελέγχους κατά της «μαύρης» εργασίας" από http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113520620
Τι θα κάνειη ΑΠ και ο Σύλλογος για αυτό; Θεωρούν πως τίθεται θέμα ίσης μεταχείρισης;

Ανώνυμος είπε...

Στην κολοτούμπα λέμε ναι.

Ανώνυμος είπε...

λες ναι ανώνυμε; ανώνυμα φανταζομαι και απο μέσα σου επίσης..... οπότε εσύ ότι πεις .....