20 Μαΐ 2015

ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ



Μετά από τρία σκληρά χρόνια σκληρών μνημονιακών νόμων, ανακατανομών θέσεων προσωπικού, διαθεσιμοτήτων, κινητικότητας δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε κανέναν και με καμία δικαιολογία να παίζει με τις θέσεις εργασίας μας.
Και αυτό διατυπώθηκε ρητά, άμεσα και με σαφήνεια στην από 14-05-15 Ανακοίνωση της Αυτόνομης Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Υπαλλήλων (ΑΡΣΥ).  Η αιφνίδια υποχρεωτική μετακίνηση συναδέλφων λόγω κατάργησης και μεταφοράς της οργανικής τους θέσης, η συρρίκνωση της Κεντρικής Υπηρεσίας του Σ.ΕΠ.Ε., και η ανακύκλωση των εναπομεινάντων επιθεωρητών μας βρίσκει αντίθετους!
Με την εν λόγω ανακοίνωση, αναδείξαμε την απειλή που υποκρύπτει μια τέτοια υπουργική απόφαση, παρέχοντας το δικαίωμα στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία να αυξομειώνει τις θέσεις σε Διευθύνσεις και Τμήματα  προκαλώντας εν μια νυκτί υπηρεσιακές μετακινήσεις ή/και μεταθέσεις σε ολόκληρη τη χώρα.
Αναμέναμε από τα πρωτοβάθμια συλλογικά όργανα του χώρου μας να πράξουν το αυτονόητο. Να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, να τους υποστηρίξουν έμπρακτα, να προτείνουν συγκεκριμένες δράσεις, να δώσουν αποτελεσματικές λύσεις.

Δυστυχώς, το προεδρείο του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείο Εργασίας δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων εκπροσωπώντας το σύνολο των εργαζόμενων παρά μόνο αρκέστηκε σε ένα ευχολόγιο που δίνει “άφεση αμαρτιών” στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία ονοματίζοντας την ανακατανομή θέσεων προσωπικού με Υπουργική Απόφαση ως ευέλικτο, αναγκαίο και αποτελεσματικό εργαλείο το οποίο η εκάστοτε πολιτική ηγεσία πρέπει να το χρησιμοποιεί με φειδώ.
Συνάδελφοι,
Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία να δώσει άμεσα παράταση όσον αφορά τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων μετακίνησης για εκ νέου τοποθέτηση ως συνέπεια της ανωτέρω Υ.Α. ώστε να πραγματοποιηθεί η απαραίτητη διαβούλευση έστω και τώρα και να αποσύρει την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση.
Οι έκτακτες ανάγκες που δημιουργούνται να καλύπτονται σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπονται από το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και σε εθελοντική αρχικά βάση, εφόσον πραγματοποιηθεί διάλογος με τα συνδικαλιστικά όργανα του χώρου.
Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία να προχωρήσει άμεσα σε κάλυψη όλων των οργανικών κενών σε όλη τη χώρα, με νέους Επιθεωρητές Εργασίας μέσω εθελοντικής κινητικότητας ή νέων προσλήψεων.
Καλούμε τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους στους οποίους ανήκουν οι συνάδελφοι της Κεντρικής Υπηρεσίας του Σ.ΕΠ.Ε. να υποστηρίξουν τους συναδέλφους, να  τους καλύψουν με κάθε τρόπο, πολιτικό ή νομικό και να οργανώσουν την απαραίτητη συλλογική δράση ώστε να μην εξαναγκαστούν να υποβάλουν αίτηση για θέση που δεν επιθυμούν να μετακινηθούν.
Προτείνουμε κανείς συνάδελφος να μην υποβάλει αίτηση τοποθέτησης σε νέα θέση εφόσον δεν επιθυμεί να μετακινηθεί.
Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες που τους αναλογούν.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απο τις προηγούμενες κυβερνήσεις θα ζητούσατε να πάρουν πίσω την απόφαση,με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το μπαλάκι το ρίχνετε στα πρωτοβάθμια.!

eliakourenta@yahoo.com είπε...

Συνάδελφε ή Συναδέλφισσα των 9:25 μ.μ.,

Η Ανακοίνωση είναι ξεκάθαρη , τοποθετείται ΕΝΑΝΤΙΑ στην Υπουργική Απόφαση και ζητάει ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ άμεσα. Δεν ξέρω που διάβασες ή πώς κατάλαβες κάτι διαφορετικό.

Συγκεκριμένα, στην 5η και 6η παράγραφο ζητείται από την πολιτική ηγεσία ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ την Υπουργική Απόφαση και οι έκτακτες ανάγκες που δημιουργούνται να καλύπτονται σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπονται από το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και σε εθελοντική αρχικά βάση.

Η παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων αφορά την πραγματοποίηση απαραίτητης διαβούλευση με τα συνδικαλιστικά όργανα ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ και κυρίως την αντιμετώπιση της ασφυκτικής πίεσης προς τους συναδέλφους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Όσο για τα πρωτοβάθμια «τά του Καίσαρος τω Καίσαρι». Φυσικά και οι Σύλλογοι ΔΕΝ ευθύνονται για τις πολιτικές Αποφάσεις. Ευθύνονται όμως για τον τρόπο που τις αντιμετωπίζουν. Αρκεί για το συγκεκριμένο θέμα μια απλή καταγγελία χωρίς καμία πρόταση για συγκεκριμένη δράση??? Τι προτείνουν; Πώς προστατεύουν και βρίσκονται δίπλα στους συναδέλφους. Με ευχολόγια???

Η συνδικαλιστική δράση δεν οργανώνεται από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις αλλά από τα συνδικαλιστικά όργανα τα οποία οφείλουν να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων που αντιπροσωπεύουν.

Έλυα Κούρεντα

Ανώνυμος είπε...

Να ενημερωθει ο Υπουργος,οτι για την εκ νεου μεταστέγαση του ΣΕΠΕ ισως ζητηθουν ευθυνες για την οικονομική δαπάνη,οταν δεν ξέρουμε απ οτι λένε στα κανάλια,αν θα πληρωθουν μισθοί και συντάξεις.
Και ας μην ακούει τους αυλοκόλακες να του μεταφέρουν διάφορες δικαιολογίες.
Πχ να μεταστεγασθει πάλι επειδή το έκανε ο Βρούτσης ...