18 Ιουν 2015

Συνεδρίαση του ΔΣ της 17/6/2015




Στη συνεδρίαση του ΔΣ της 17/6/2015, αποφασίστηκαν σχετικά με την διαδικασία εκλογών τα εξής:
1. Οι εκλογές θα διεξαχθούν ξεχωριστά για ΔΣ Συλλόγου και σύνεδρους Ομοσπονδίας. Θα τυπωθούν ξεχωριστά ψηφοδέλτια και θα υπάρχουν ξεχωριστοί φάκελοι με διακριτό χρώμα (σιέλ και λευκοί). Η διαδικασία αυτή προτάθηκε από τους εκπροσώπους της ΑΡΣΥ, της ΑΣΥ και του ΠΑΜΕ και είναι η μόνη που εξασφαλίζει την δημοκρατική άσκηση του δικαιώματος ψήφου


2.    Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων θα είναι μέχρι τη Δευτέρα στις 11:00. 

3   Έως την επόμενη Τετάρτη 24-6 ο Σύλλογος θα δέχεται αιτήσεις για εγγραφές νέων μελών οπότε και θα καταρτιστεί ο μέχρι τη στιγμή εκείνη εκλογικός κατάλογος. Στη συνέχεια θα δοθεί στις παρατάξεις για έλεγχο και την Πέμπτη 25-6 θα οριστικοποιηθεί. 

4.    Υπήρξαν εφτά (7) αιτήσεις εγγραφής νέων μελών. 

5.    Εγκρίθηκε να τηρηθούν αυστηρά οι χρόνοι κατά τη διαδικασία της συνέλευσης όπως συμφωνήθηκαν κατά την κοινή συνάντηση των παρατάξεων την Τρίτη 16/6. Εχθές συμμετείχαν εκπρόσωποι από εμάς και από ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ). 

6.      Τέλος, συζητήθηκε σε γενικές γραμμές ότι θα πρέπει να υπάρξει και μέριμνα για διασφάλιση καλπών και ψηφοδελτίων, να βρεθούν κατάλληλοι χώροι και οι παρατάξεις να προτείνουν τυχόν μέτρα προς το σκοπό αυτό. 

Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση του Συλλόγου.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχω καταλάβει σε τι εμποδιζε τη δημοκρατικη διαδικασία το ενιαιο ψηφοδελτιο ... το προσπαθώ... πολλες φορες συναδελφοι κρινω ότι δημιουργειτε θεματα εκει που δεν υπάρχουν.

Ανώνυμος είπε...

Την πιθανότητα να επιθυμεί κάποιος συνάδελφος να εμπιστευτεί άλλη παράταξη για τα πρωτοβάθμια και άλλη για τα δευτεροβάθμια όργανα την έχεις σκεφτεί; (‘όπως το ότι μπορεί να ψηφίσει άλλη παράταξη για δήμο και άλλη για την περιφέρεια ένα πράγμα)

Ανώνυμος είπε...

Συνηθως οι λόγοι και τα κριτηρια που επιλέγει κάποιος να εμπιστευτεί τους υποψηφίους για ένα συνδικαλιστικό όργανο δεν μπορούν εύκολα να αλλάξουν ή να μεταλλάξουν για το άλλο όργανο. Τι είναι πουκάμισο; Σημερα φοράω το μπλε και αύριο το ροζ; Ευτυχώς παντως που κάποιοι παραμένουν πιστοί σε αρχές και αξίες.

Ανώνυμος είπε...

Αυτο το πράγμα που λες για να καταλάβω εσύ για Δήμαρχο ψηφιζεις Νεα Δημοκρατία και για Περιφερειάρχη ΣΥΡΙΖΑ? Πλάκα μου κάνεις...

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι έχεις ανοίξει αστεία κουβέντα συνάδελφε ανώνυμε…. Κάποιοι από μας θα διανύσουμε χιλιόμετρα και κάποιοι άλλοι θάλασσες για να ψηφίσουμε .Εσένα σε χαλάνε οι δύο κάλπες; Στις κάλπες θα κάνετε εκπτώσεις ;

arsy_05 είπε...

Στις 26 και 27 Ιουνίου ψηφίζουμε σε δύο διαφορετικές εκλογές:
α) Για το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας, και
β) Για του εκλέκτορες του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2016 (σε ένα χρόνο από τώρα)

1. Οι παραπάνω εκλογές είναι σαφώς διαφορετικές. Διαφορετικά συνδικαλιστικά όργανα, διαφορετικός χρόνος συγκρότησης, διαφορετική σύνθεση ψηφοδελτίων υποψήφιοι από κάθε παράταξη.

2. Εάν χρησιμοποιηθεί κοινό (και όχι όπως αναφέρθηκε ενιαίο) ψηφοδέλτιο και για τις δύο εκλογές υπάρχει ζήτημα και με το δικαίωμα του εκλέγειν και με το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Μπορεί κάποιος να επιθυμεί να εμπιστευτεί την ίδια παράταξη και στις δύο εκλογές. Μπορεί όμως να θέλει να ψηφίσει στην μία λευκό ή να μην συμμετέχει καθόλου ή να ψηφίσει και διαφορετικές παρατάξεις.

Επίσης, δυνητικά μπορεί κάποιος να θέλει να δηλώσει υποψηφιότητα σε μία από τις δύο εκλογές. Τότε με το κοινό ψηφοδέλτιο στην ουσία αποκλείεται από τη διαδικασία.

3. Ας δούμε τί κάνουν και τα άλλα Σωματεία. Από όσο γνωρίζω, σε κανένα άλλο πρωτοβάθμιο Σωματείο, (εάν υπάρχει κάποιο ενημερώστε, αλλά μάλλον αποτελεί εξαίρεση) δεν ψηφίζουν για Σύλλογο και Ομοσπονδία σε κοινό ψηφοδέλτιο.

4. Με τον τρόπο που γίνονταν έως σήμερα οι εκλογές ήταν στην ουσία εκλογές μόνο για τον Σύλλογο που συμπαρέσυραν και τις εκλογές για την ΟΣΥΠΕ στο ίδιο αποτέλεσμα.

5. Η διαδικασία στις εκλογές είναι και ουσία. Η διαδικασία διασφαλίζει την καθολικότητα της ψήφου, την ελευθερία των επιλογών, την μυστικότητα της ψήφου κτλ. Και είναι ευθύνη των συνδικαλιστικών οργάνων να ενημερώνουν και να τα μέλη τους για τη σωστή διαδικασία και να την τηρούν στο ακέραιο.

6. Σε κάθε περίπτωση η επιχειρηματολογία για την αντίθετη διαδικασία δεν πείθει. Στο χέρι μας είναι να βοηθήσουμε και να διευκολύνουμε την εκλογική διαδικασία ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και προβλήματα.

Κατά τη γνώμη μου η δημοκρατία προϋποθέτει τον πλουραλισμό και την ελευθερία των επιλογών και στο εκλέγειν και στο εκλέγεσθαι. Διαφορετικά μιλάμε για άλλα καθεστώτα.

Ανώνυμος είπε...

7 νέες αιτήσεις ; τι είναι αυτό; Αλεξιπτωτιστές ψηφοφόροι , αλεξιπτωτιστές υποψήφιοι;
Τώρα πριν τις εκλογές το θυμηθήκαν; Τι είναι αυτοί οι γνωστοί στρατιά των αναπληρωτών διευθυντών και προϊσταμένων των τελευταίων ημερών της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας;
Για ενημερώστε μας σχετικά ονόματα θέλουμε όχι νούμερα!!!

Ανώνυμος είπε...

Μια ματιά στα (με το ζόρι συμπληρωμένα) ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ θα σας πείσει...Μεταγραφές της τελευταίας στιγμής από άλλους Συλλόγους, Δ/ντες με ανάθεση κλπ. Ωραία κριτήρια επιλογής.

Ανώνυμος είπε...

κατεβάζουν και συνταξιούχους?