9 Ιουν 2015

Δημόσιο: Νέο σχέδιο αξιολόγησης χωρίς τιμωρητικό χαρακτήρα

Νέο σχέδιο αξιολόγησης στο Δημόσιο πρόκειται να συζητήσει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, στο πρώτο ραντεβού που θα έχει με την ΑΔΕΔΥ.



Όπως τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το νέο σύστημα αξιολόγησης δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά βελτιωτικό.

«Μέχρι τώρα η αξιολόγηση λειτουργούσε τιμωρητικά, αφού σκοπός της ήταν η απόλυση. Εμείς θα συζητήσουμε για ένα σύστημα αξιολόγησης με σκοπό τη βελτίωση των υπαλλήλων και της ποιότητας των υπηρεσιών» είπε.

Τόνισε ότι το κράτος πρέπει να αλλάξει άρδην και να γίνει ανοικτό τόσο στην κοινωνία όσο και στους ίδιους τους υπαλλήλους του.

Ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι θα ανακληθούν όλες οι παράνομες και αντισυνταγματικές απολύσεις που έγιναν μέσω της διαθεσιμότητας. Τόνισε ότι θα επιστρέψουν στο Δημόσιο περίπου 3.500 υπάλληλοι (καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί τεχνικής εκπαίδευσης), με τον μισθό που έχουν τώρα οι συνάδελφοί τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπογράμμισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει και σε ένα πρόγραμμα κινητικότητας, καθώς όπως τόνισε υπάρχουν υπηρεσίες που έχουν ελλείψεις και αυτές θα είναι στην προτεραιότητα του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: