15 Ιουν 2015

Τέλος Εποχής




Σε πανικό φαίνεται πως βρίσκονται κάποιοι, καθώς μετά από πολλά χρόνια κυριαρχίας τους στο Σύλλογο καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα αλλάζουν και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και τις διεκδικήσεις του συνδικαλισμού του σήμερα.
Η πλειονότητα των συνάδελφων γυρίζει πλέον την πλάτη στο συνδικαλιστικό «μοντέλο» που υπηρέτησε πιστά για πολλά χρόνια τον κομματικό- πελατειακό συνδικαλισμό, τον συνδικαλισμό των διαδρόμων, τον συνδικαλισμό των συναντήσεων με τις πολιτικές ηγεσίες πίσω από κλειστές πόρτες.
Δυστυχώς για κάποιους, αλλά ευτυχώς για τους πολλούς, οι εποχές αλλάζουν.
Μέσα από την κρίση και τις δυσκολίες οι περισσότεροι συνειδητοποιούν την ανάγκη να αλλάξουν τα πράγματα. Συνειδητοποιούν την ανάγκη για ένα άλλο συνδικαλισμό με διαφάνεια και δημοκρατία, με συμμετοχή, λογοδοσία και ανιδιοτέλεια. Για ένα Σύλλογο που όλοι θα έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις και δεν θα χωρίζονται σε αρεστούς και μη, στους ημέτερους που απολαμβάνουν τα προνόμια και στους άλλους που δεν έχουν δικαιώματα – εκτός και αν αποφασίσουν να γίνουν ημέτεροι.
Οι ημέρες της κυριαρχίας του παλιο-συνδικαλιστικού μοντέλου, που επάξια εκπροσωπείται στο χώρο μας, είναι μετρημένες και οι εκπρόσωποί του πανικόβλητοι διολισθαίνουν όλο και περισσότερο προς τη χυδαιότητα με προσωπικές επιθέσεις, πολεμικές ανακοινώσεις, κουτσομπολιά και συκοφαντίες σε διαδρόμους και τηλέφωνα. Αδυνατώντας να αντιπαρατεθούν στην ουσία αντικαθιστούν τον διάλογο, τα επιχειρήματα και τις προτάσεις με κραυγές, επιθέσεις και λάσπη.
Η συμπεριφορά τους δείχνει ότι δεν διδάχτηκαν τίποτα από τα χρόνια που πέρασαν. Αυτοί που ήταν είναι, και αυτά που έκαναν θα συνεχίσουν να κάνουν.

ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ
Με τη στάση μας αποφύγαμε την περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να πραγματοποιηθεί ουσιαστική συζήτηση με όλους τους συναδέλφους κατά την περίοδο πριν τις εκλογές μας αλλά και κατά τη διάρκεια της Γενικής μας Συνέλευσης.
Καλούμε όλες και όλους σας να προασπίσουμε το δικαίωμά μας για ουσιαστική συζήτηση πάνω στα πραγματικά προβλήματα του χώρου μας ενόψει γενικής συνέλευσης και εκλογών και να μην αφήσουμε να μας παρασύρουν κάποιοι σε λογικές Ρωμαϊκής Αρένας.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΌ ΣΑΣ ΓΗΠΕΔΟ, ΒΑΖΕΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΥΤΟΓΚΟΛ.

Ανώνυμος είπε...

Κουτά καλά μου παιδιά
Ηρεμίστε χαλαρώστε, ο Ηλίας θα είναι πρόεδρος και πρόεδρος και η ΠΑΣΚ πρώτη δύναμη.
Ετσι το θέλει η Παναγία όπως έλεγε και ο Αναστασιάδης του ΠΑΟΚ
Ο παλιός

Ανώνυμος είπε...

το ο παλιός είναι αλλιώς αλλά ο νεος είναι ωραίος το έχεις ακούσει;

Ανώνυμος είπε...

Ο παλιός ε; Δηλαδή σαν να λέμε ο τέως;

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε των 8:45 σαν τιμωρία το ακούω αυτό ....... για πάντα και πάντού Πρόεδρος ο παλιός
όλοι οι άλλοι τι είμαστε; ή τι νομίζεις εσύ πως είμαστε; Οι μεγαλοι μ/ες;